Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hifi & Surround 2010 del 2

Hifi & Surround messen 2010

Årets messe i København var en messe der nok mest vil blive husket for at være en meget polariseret messe. Der var ikke den glidende overgang man normalt er vant til fra messer, men snarere en meget opdelt tilgang til det, hvor anlæg enten var meget dyrt eller var til at betale for alle.
Messen var ellers meget blandet, og der var en god repræsentation af små såvel som store forhandlere og importører, og det blev også reflekteret i udvalget på messen.


Her følger lidt tekst, og ikke mindst billeder, om de enkelte stande og udstillere, i omvendt rækkefølge.

2. sal

Thorhauge
havde messens mest tilbagelænede setup. Der blev spillet på hans egne 22-90 højttalere, egen mc-stepup, rørforforstærker og 25 watts monotrin fra Intersection serien. Pladespilleren var også egen konstruktion, fyldt med beton, Helius arm og Ortofon kontrakpunkt pick up. Kablerne var meget avancerede; det var noget der havde ligget hjemme i skufferne siden 80’erne. Thorhauges generelle tilgang til hifi, kabler og voodoo var tydeligt til stede, og Thorhauge cementerede sit rygte som en hyggelig og meget jordbunden mand med en yderst fornuftig tilgang til prissætning.

Tapeconnection havde valgt et rimeligt billigt setup bestående af højttalere fra Monitor Audio: Silver RX 1 HHG. Man havde valgt en prisstærk Evolution 2 forstærker og cd, mens der var audioquset kabler til at forbinde det hele. Herudover havde man både Epos og Creek på display. Oprindeligt skulle der have været en musical Fidelity Mediecenter med forforstærker med også, m en det er jo bare ikke altid at logistikken lykkedes. Setup’et stod i ca 20k, men med små højttalere til 5k for et sæt der matchede rummet gange godt. Og så viste at man kunne få et både billigt og lille setup til at fungere godt i de små messerum.

Tekni-Fi havde i det ene rum fremvisning af deres PMC højttalere, transmissionslinje højttaleren Fact 8, der ikke fyldte det store, og må være enhver kones drøm med sit slanke anonyme ydre og generelle diskrete fremtoning. Forstærkningen kom fra Manleys Snapper rørmonoblokke, og forforstærkningen var en Manley steelhead. Der blev naturligvis budt på Pladespillere som altid hos Tekni-Fi, her en Omega .5 med Fletcher Zero arm og en Grado Reference Statement pu. Der blev brugt Fletcher kabler over hele linjen (Fletcher 200 / 300) samt lidt Wireworld strømkabler. Efter Fletchers død har man det vist sig at man har nået at få en hel del viden videreført, og endda fået flere prototyper igennem inden at det var slut, så det ser ud til at Fletcher mærket kommer til at overleve og blive videreudviklet mange år endnu. I det andet Tekni-Fi rum havde man fremvisning af de franske Triangle Trio højttalere, der blev brugt en Peachtree Audio Nova forstærker, mens det var en Project Xperience pladespiller med kulfiberarm og Grado pickup. Kablingen var wireworld.

Schmidt Audio
spillede på sine egenudviklede Liberty højttalere med den noget specielt udseende rundstrålediskant. Forstærkning kom fra Red Wine i form af Isabella forforstærker og signature 70.2 effektforstærker. DAC’en var den nyintroducerede Antilope , med en model der blot har benævnelsen Zodiac Gold. Designet var meget direkte og industrielt, men nemt at integrere i de fleste anlæg. Alle kabler, selv USB-kablet, var fra Locus. Højttalerkablet var dog en egen model. For at hjælpe på lyden i de små indeklemte rum havde man allieret sig med rumbehandling fra Dyrholm. Herudover havde man en Diverter USB til SPDIF konvertering, og en Velodyne SPL 10 subwoofer.

Vassago Hifi havde valgt at presse temmelig meget tungt grej ind på ikke særligt meget plads. Et sæt Avalon Indra, parret med et sæt Paas Labs XA 60.5, hvor signal og forforstærker kom i form af en Audio Aero LA Source, med mulighed for at afspille musik fra iPod via en Wadia 170 kablet op med Yter. Vassago hifi viste hvor enkelt det kan gøres, selv når det skal være highend med monoblokke, men med tilgængeligheden fra en iPod.

Rega/Medlyd havde to rum, et almindeligt der fejrede ders 10 års jubilæum ved at have et anlæg til 10.000, og et såkaldt highend rum hvor priserne, i Rega sammenhæng, var på highend niveau. Andre vil nok kalde dem ”yderst rimelige”. Der blev spillet med Regas egne kabler, over en Apollo CD og en Brio 3 integreret forstærker. For at cementerer dette havde man medbragt Regas nyeste kreation, budget pladespilleren RP1, med en OM 5E fra Ortofon som pickup. Armen kaldes RP1000, og skulle iflg. Bent Sejbæk bygge på hæderkronede princpper om en arm i et stykke, og næsten leve op til Regas 250 arm. Højttalerne var RS1, også fra Rega. I Regas highend rum var der budt op til dans med den nye Osiris forstærker og Isis CD med rør, der blandt andet havde en ny software der skulle forbedre aflæsningen en del. Der blev spillet med Regas egne kabler  over deres R7 højttaler. Som udstilling havde man en neongrøn P3 pldespiller, og den nye Rega DAC der byder på en USB indgang der er galvanisk adskilt fra resten, hvilket iflg. En ivrig sælger skulle garanterer en jitterfri overførsel.

1 sal

Exotic Audio
havde i samarbejde med AB Audio valgt at besætte hele tre rum på messen. I det ene rum havde man en Master Disk pladespiller fra EAR med Helius Omega arm og ZYX 4D pu, der spillede med blandt andet Proac Carbon 8. Effekten blev leveret af et sæt Ear 509 rør monoblokke, og en integreret 8L6, forforstærkning kom fra en model 912, og der var også mulighed for at benytte en Accute CD-afspiller. Kablerne fra MIT’s Magnum serie, og der var også medbragt et ekstra sæt Spendor SA1 højttalere. I det andet rum var det en Mira fra Rockport der spillede det meste af tiden, med signal fra en Oracle Delphi mk 6 med SMe arm og Transfiguration Phoenix pick up, og ellers udstyr fra Mit, spectral og Ears 868 forforstærker og monumentale V12 forstærker. I det tredie rum havde man et lidt billigere setup med Neat Petite højttalere, Avid volvere pladespiller med SMe 309 arm og Zyx 4D pickup, og kabler fra MIT’s Terminator serie. Herudover havde man en ear 834P Riaa og en LFD Zero.

Og så var der messens store overraskelse med Amphion og Musik Lab. Veteranrummet har vi valgt at kalde det, da det blev bestyret af Hifi veteranerne Ole Lund Christensen og Michael Edinger, som de fleste nok kender fra udviklingen af Gamuts Effekttrin og forforstærker. Ole Lund Christensen fremviste sine Amphion højttalere, mens Michael Edinger var på messen med hans eget mærke, MusikLab. Her var kilden en Gamut CD1, og Edingers egen højttaler, EA 2, der er en lille højttaler, men måske netop derfor gjorde sig godt. Det hele blev trukket af en Musik lab ID 220 der netop var blevet færdigloddet natten over, så det var premiere i bogstaveligste forstand. Herudover blev der fremvist endnu et unik dansk produkt, Artora som laver meget stilistiske forstærkere og afspillere.

Streamtech
viste nyeste tiltag med en Olive afspiller, og højttalere fra Gato, samt Ripnas netværksafspiller med prototypen på den tilhørende afspiller, Ripamp. Herudover havde man valgt at demonstrere hvor enkelt det kan gøres med aktive Classic Columm højttalere fra Adam. Yderligere fik man fremvist et sæt aktive Elac højttalere og en Sumoh miniforstækrer. Småt, smart og til at betale. Selvom man måske ikke er den store computerguru viser Streamtech hvor hifi er på vej hen hos hr. og fru Danmark.

Nyetablerede Gato kunne man fremvise en spritny produktlinje, med højttalere og forstærker i en usædvanligt lækker finish. Gik man dem lidt på klingen, viser det sig at der kommer en matchende afspiller i starten af det nye år. Højttaleren FM 6 blev fremvist, sammen med Amp 150 forstærkeren og FSC kabler. CD’en der kommer senere vil indeholde ”nye digital muligheder”, og den lille producent med det store netværk i branchen løftede da også sløret for at der senere vil komme forforstærker og effektblokke til.

FreQuence viste deres nye M7 WA og M6 NE fra PCA serien, der forsøger at opnå markedets bedste pris/ydelsesforhold, og er en opdateret udgave af FX serien hvor forskellige dele fra PCA serien kan kombineres med FX serien, og FX serien kombineres internt, og kan bruges på samme måde som de gamle versioner. PCA er stadigt ”open source” hvor al byggedata og tegninger er offentlige tilgængelige, og man kan købe PCA højttalere som enkeltdele, kits eller som færdigsamlet udgave.Der blev spillet på Music hall 15- og 35 forstærker og cdafspiller. Der vil senere komme en PCA s 12 subwoofer i tre forskellige udgaver med hver sin type enhed.

StudioSound spillede på en publikums favorit, SP Techs Revelation, der blev trukket af et par Nuforce Ref 9 Se pwm monoblokke. Udover nye udgaver af stort set hele Nuforce programmet, så kunne man fortælle om en kommende række nyheder fra Nuforce, der skulle tælle både CD afspiller, Mediecenter og strømrenser. Den helt store nyheder var den endelige produktlancering af den længe ventede Blue Cheese Audio preamp/DAC, der med sit industrielle ydre giver den digitale fremtid et andet ansigt. Måske som modvægt havde man medbragt et sæt af Jebra Audios båndhøjttaler i en skarp rød farve, der stod i skarp kontrast til de ellers meget diskrete omgivelser og produkter på messen.
Hos HN-PC var den store nyhed dansk premiere på Gemme Audios nye Tonic serie. Man havde valgt at medbringe både stander og gulvmodeller, og især den lille G3 fungerede usædvanligt godt i det lille demorum. Elektronikken var både HNPC’s egenimport i form af Tri elektronik, TRV 355SE forstækeren med rør og TRV CD4SE cdafspiller, såvel som lånegrej fra Interceptor Audio i form af Bladelius udstyr, i form af Embla afspiller og Thor forstærker. Det var dog stadigt muligt at få demo af den kendte Gemme model Tanto. Der blev brugt kabler fra Supra.Stueetagen

Dynamax havde valgt at fylde hele to af de store lokaler på årets messe. Der var valgt en demonstration af JBL K29800SE i det ene rum, og to forskellige typer Ayon højttalere i det andet. JBL setup’et var trukket af en Mcintosch 432 effektforstærker der fik signal fra en MCD 500 cdafspiller med indbygget forforstærker. De to Ayon højttalere demonstrerede to forskellige typer forstærkning såvel som to forskellige typer højttaler principper. I den ene side var et sæt Ayon Blackbird hornhøjttalere med koaksial enhed, trukket af et par massive Ayon Typhoon rørmonoblokke. Forforstærkning kom i form af en Accuphase C2810 og signal fra en DP 700 cdafspiller. I den anden ende stod et sæt Ayon Trifalcon med keramiske enheder, trukket af et sæt Mcintosch MC 1.2 KW monoblokke på 1200 watt hver, mens en Polaris II agerede forforstærker. Cdafspilleren var en Ayon CD-5 og lige som med resten af Dynamax standen, var alt kablet op med Analysis Plus kabler. Især diskantgengivelsen på Ayon højttalerne var noget af det bedste lyd messen bød på.


MatrixMedia havde en hjørnestand hvor der blev demonstreret en Olive netværks7multiafspiller over et sæt højttalere fra Jamos Reference serie hvor der også blev fremvist jamos THX surroundhøjttalere, men det helt store trækplaster var et kæmpesetup i et tilstødende konferencelokale. Her havde man allieret sig med Zensati og JJ Teknik, og begået et hårdslående surround og stereo setup, baseret på Klipsch Palladium højttalere. Der blev brugt Palladium P-39F som front, P-37F modellen som baghøjttaler, ogP- 27F modellen som center. For at fuldende det hele var der suppleret op med to aktive P-312W subwoofere, også fra Palladium serien. Der var kablet op med Zensati kabler fra ende til anden for en mindre formue. Forstærkning blev leveret af Electrocompagniet i form af et sæt AW600 Nemo monoblokke på hver 600 watt, og de fik lov til at spille stereo med kun de store Palladium, og det var en både hårdtslående og dynamisk oplevelse for de fleste. Til surrounddelen blev der brugt Onkyo som både bluray afspiller og processor. Det hele havde en 5 kw UPS i ryggen, og en REF CD med indbygget forforstærker leverede signal til den almindelige CD-afspilning.

Hos Zensati havde man premiere på Surrountec’s ikke særligt mundrette [:monlog]HE model til 700.000 kroner. De aktive højttalere havde fået en Cephos strømrenser med, og al kabling var som hos naboen fra Zensati for ca det halve af højttalerens pris. Surrountec højttalerne er ret utraditionelle idet at de alle enheder spiller fuldfrekvent samtidigt. Signalet kom fra en Trentlabs CD, og der blev benyttet Trentlabs nye DAC som havde verdenspremiere ved samme lejlighed. Til de heldige der var der om lørdagen var der også mulighed for af høre plader, ligesom der var en Krell KID til rådighed for dem der kun havde en iPhone eller lignende med. Højttalerne fik desuden lidt hjælp fra en del akustikbehandling, men virkede som om at de sagtens kunne have fungeret i selv et væsentligt større rum.

Simple Hifi havde en stand på gangarealet sammen med Amforamusik. Der blev fremvist en stor del af Heeds program. Der blev vist Heed DA DAC, Obelisk Pre og PS, forforstærker og effektforstærker, og der blev rent faktisk spillet på de udstillede Duvel Planets højttalere kablet op med Atlas Cables.

Hificable havde en ren salgsstand med alskens dimser og småting til stereoanlægget samt et utal af referenceskiver og plader, samt ikke mindst kabler. De gav ikke meget lyd fra sig, men så ud til at være særdeles velbesøgt.

Hos Bowa havde man, udover en masse kabler og en del af Xindak progrogrammet, et spillende demo setup i form af Xindak Muse Deluxe 1.0 cdafspiller, XA 6950 forstærker og Soundright kabler, der spillede på en Aurum Cantus Volla højttaler. Der blev lejlighedsvis vist hvad sættet kunne til de forbipasserendes glæde.


Highend Sound
have man også valgt at have det helt tunge arsenal af Zensati kabler fremme. Dette blev brut til at forbinde et sæt Ayra C3 fra danske Raidho, der fik strøm fra et sæt Lamm M 1.2. Den øvrige forstærkning bestod ligeledes af Lamm i form af en L2 forforstærker og en LP riaa. Der blev spillet på en Amazon Model 1, med en Triplanar 1 arm, VDH Condor Gold pickup og en MPS5 fra PlaybackDesigns til at håndterer cd’er. Herudover blev der fremvist en del af det øvrige program som Highend Sound importerer, heriblandt Herron Audio og PSB højttalere der også blev demonstreret på den heftige elektronik.

Hififreaks
havde valgt at troppe op med to setups, samt en messestand foran deres to rum hvor man kunne købe Kimber kabler og Stax hovedtelefoner og forstærker. Rummene var delt op i et highend rum og et display rum med en lang række produkter, samt et stort surroundsetup. Der blav brugt Focal s 918 højttalere til front såvel som baghøjttaler. Der blev benyttet Densens 330 effektforstærker, mens en Densen B- 250 med surround modul agerede forforstærker. Centerhøjttaleren var en CC908 og der blev brugt to SW908 subwoofere, ligeledes fra Focal. Der blev afspillet fra HTPC og brugt en helt almindelig fladskærm til billedet. I highend rummet havde man fremvisning og demo hver time af Focals Scala Utopia. Der blev brugt Kimber kabler, og kilden var en Well Tempered Amadeus pladespiller med en Sumiko Palo Santos pickup. Riaa’en var en Densen DP Drive, effekforstærkning kom fra Densens B-350 mono blokke,og der kom signal fra en B-250 forforstærker og en B-440 cdafspiller. Der var herudover 2 af Densens NRg eksterne strømforsyninger, og der var en kort a/b test med Densens nye B 275 Superleggra forforstækrer.


RoomAV / Hifihuset
fremviste nogle af deres specielle Costum løsninger som man fremover vil satse på. Herudover blev der fremvist forskellige produkter fra Naim. Hovedfokus var dog lagt på fremvisning af forskellige integrerede systemer til AV styring som eks. Kaleidoscape, og hvordan dette kan betjenes med fjernbetjening, Iphone osv. Der blev vist forskellige måder at lave skjulte løsninger på også.

Hos Bigture havde man en komplet Procella biograf med Da-Lite’s Affinity lærred. Der blev demoet med ADA udstyr, processor og rumkorrektion, og der blev spillet musik såvel som vist filmklip.
Der blev spillet på et 9.3 system ned 2x 10”, 2x12” og 2x18”. Signalet blev leveret af en Oppo BDP da man ikke kunne nå at få nyeste udgave med, og der var premiere på Sim2’s LED Projektor Mico 60 med indbygget webbrowser, mulighed for styring via fjernskrivebord, mulighed for iPhone styring, og grundet LED teknologiens behov for køling er den udstyret med væskekøling internt. ADA udstyret var en Cinema Phapsody mk IV surroundforforstærker, en PTM6156 og 7150 effektforstrærkere samt en nyhed, samt Trinnov rumkorrektion der havde premiere på udstillingen.

Audio Sale
havde igen fremvisning af Supras efterhånden omfattende program, og fortalte lidt om kommende produkter. Herudover blev der fremvist strømskinner med fokus på elsikkerhed.

Dynaudio havde igen et år et dobbeltrum, og stillede op med enkelte nyheder. Rummet var udover fremvisning af stort set hele programmet, rammen om en yderst interessant demo form. Her havde man opstillet et sæt Mcintosh M 1.2 KW monoblokke samt MCD 500 cdafspiller og C 2300 forforstærker med Dynaudios eget OCOS kabel som trak et sæt Consequence Ultimate Edition højttalere. Herefter skiftede man så over til et sæt DM 2/6 til ca. 1% af prisen, så man kunne foretage en tilnærmet sammenligning. Virkningen af at putte tungt udstyr bagved udeblev ikke, og DM 2/6 lod til at gøre et stort indtryk på lytterne, for der var konstant fuldt hus til de faste demoer. OCOS kablet samt DM 2/6 var forbi redaktionen tidligere på året, og vi håber at kunne bringe resultaterne inden alt for længe.

High Performance Audio
stillede op med et dobbeltsetup i år. Man havde kablet hele rummet op med kabler Nordost. Det ene setup bestod af et sæt Wilson Sophia 3, en Audio Research DAC 8, en DSI 200 forstærker samt en macbook der fungerede som kilde ved at leverer signal til DAC’en. Rummet var udstyret med Svanå Miljöteknik for at sikre en tålelig lyd, og der var kabler fra Frey serien som der kommer en test af i staten af det nye år. Det andet sæt var en præsentation af Magicos V2 højtatlere, der blev koblet til en Audio Research DS450 forstærker, kabler fra Odin serien, en REF 5 forforstærker, og signalet kom fra en REF CD8 cdafspiller.

Quality Screen
havde også en stand på messen, hvor der blev fremvist både Vivitek og Epson projektorer, fra 10.000 og til langt over 100.00. Udover projektorer, så fremviste man forskellige lærredløsninger og havde nogle usædvanligt gode tilbud på selve messen. Vigtigst af alt formåede personalet at forklarer tingene så på en nem og logisk måde.Sidste men ikke mindste rum var System Audio, Her havde man premiere på den nye lillebror, Saxo 30. samt Primares CD32 og I 32 forstærker. Af de ”gamle” modeller bød man på Matra 60, og lige som i nabo rummet var der kablet op med NordOst. Ellers var der udstillet et bredt udsnit af produkter fra System Audio og Primare. Fritz stod som sædvanligt for underholdende demomusik, og System Audios grundlægger Ole Witthøft lagde også vejen forbi.Redaktionen siger tak for denne gang og på gensyn næste år.
 

Link til artikelkommentar:  http://nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=5648

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: