Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Demo, Peak Consult Heracles

Peak Consult bød indenfor i varmen

Peak Consult kunne en iskold lørdag byde indenfor til afsløringen af deres nyeste top-stander model, Heracles. Der var dog mere nyt under solen…

Til stede var Kim fra Audioline, der er ene forhandler af Peak Consult produkter i Danmark, og ikke mindst Lars fra produktionen, der, som sædvanligt, var venlig og informativ omkring den nye entry model i Peak Consults Serenity serie. Herudover var også en repræsentant fra kabelproducenten Argento Audio til stede.Der er sket en del forandringer hos Peak Consult siden sidst. Demorummet er blevet kraftigt opgraderet, og har fået en usædvanlig heftig omgang akustisk behandling, og effekten udeblev absolut ikke. Blandt de tiltag der er gjort, fangede især en bestemt rammetype øjet. Her var en flot udført træramme, med dæmpemateriale, pænt og endda dekorativt. Når man pressede lidt på, ville man da heller ikke fra Peak consults side udelukke, at man på et eller andet tidspunkt kunne være interesseret i at sælge disse til et større publikum.
Dagens attraktion var den nye standerhøjttaler Heracles i Peak Consults specielle Momentumudgave, med opgraderet delefilter og akrylplader. Denne udgave står til 700.000,- i fri handel, mens en standardudgave koster 400.000.Heracles svarer, i grove træk, til midtersektionen af Peaks egen Typhoeus, omend der er benyttet en anden diskant. Lidt usædvanligt er filteret og terminalerne dog placeret nederst i standeren.

Højttaleren er bygget op omkring en Moreldiskant, modificeret på fabrikken med anden frontplade og med en anden maling end normalt. Hertil kommer to 4” Audio Technology basenheder. Delefilteret er, som det meste andet fra Peak Consult, baseret på Duelund komponenter af forskellig art, blandt andet indkapslede spoler til mellemtonen, hvilket bærer noget af ansvaret for at denne lille standerhøjttaler koster det samme som en spritny BMW Z4.

Kabinettet er lavet, så hver bas/mellemtone enhed har sit eget 13 liters kammer at arbejde i, ligesom diskanten sidder i sit eget kammer.
Standeren er ligesom højttaleren opdelt i tre kamre, hvor de to øverste er fyldt med sand, og det nederste huser delefilteret. Indvendigt er der brugt Duelund sølvkabler til at forbinde enhederne, og der tilsluttes til forstærker med WBT terminaler.Siderne er belagt med sorte akrylplader, der pudses op fra bunden på fabrikken. Det er et arbejde, der efter sigende ikke skulle være noget der lige bliver overstået på fem minutter.

Peak Consult har aldrig lavet standardvarer, men må nu til at bøje sig for efterspørgslen fra kunderne, og kunne afsløre at der snart kommer en centerhøjttaler, til hver af de tre nuværende højttalerserier.

Det øvrige setup bestod af en EMM Labs S8 CD-afspiller, en Emitter II forstærker, Classé forforstærker fra Omega serien, Argento signalkabler, Peak Consult’s egne strømkabler, samt Purist Audio højttalerkabler.Til sidst blev der fremvist et nyt agentur, som Audioline er kommet i besiddelse af. Dette bestod af Entreq kabler, som man har taget ind primært grundet efterspørgsel fra kunder på deres USB kabler, men man har valgt også at forhandle signal- og højttalerkabler for at have noget lidt mere prisvenligt end Argento kablerne, og for at kunne tilbyde kunden et produkt med en lidt anden lydfilosofi.  Stik i træ og isolering i stof giver et meget distinkt præg på de udstillede Entreq kabler.Vi siger tak til Peak Consult for som sædvanligt at lave et hyggeligt og uformelt demo arrangement, og for at fremvise highend på en mere afslappet og jordnær måde end man ellers ser.

 

 

Peak Consult
Langelandsvej 12
DK-5500 Middelfart
Web: www.peak-consult.dk
Mail: mail@peak-consult.dk

 

Link til artikelkommentar:  http://nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=5689

 


Bonus billeder:Skaanings nye basenheder med en membran af pap i stedet for den velkendte plasticudgave.


Strømforsyningen til emitter forstækreren, eller rettere, alle tre.
En uskyldig lytter bliver her brugt som skalamodel for at vise størrelsen på den udstillede Typhoeus Momentum

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: