Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

ISE Messen 2011

ISE 2011 set igennem fotolinsen fra en af udstillerne.

Så er det blevet tid til ISE i Amsterdam igen. Igen i år er Earthquake Europe sammen med vores amerikanske export manager, Abraham Sahyoun klar med stand i Hal 5.

Messen i år er bestemt ikke blevet mindre, og jeg kan allerede på førstedagen genkende mange fra sidste år, langt de fleste af de store mærker er her og fokus er, næppe overraskende for nogen,  på 3D fjernsyn.

Først er der billederne  fra Hal 1-5. Der er 12 haller i alt, nogen store andre små men det svarer ca til en tredjedel af udstillingen. Så der skulle være nok at tage af til de kommende 2 dage.

Efter at have været besøgende og deltager på messer de sidste 10 år, er jeg nok gået hen og blevet svær at imponere, så der er ikke det helt store på førstedagen som har fanget min interesse for noget helt særligt. En enkelt har skuffet mig lidt må jeg desværre indrømme.

NEC havde sidste år en særdeles imponerende 82” touchscreen med, den var jeg meget glad for. I år har de igen en touchscreen med men den er ikke lige så hurtig i reaktionerne når man arbejder med den, det kunne de havde gjort bedre.Jeg er virkelig imponeret over de håndværkere der er på messen, vi ankom søndag og begynde opstilling, her var der en gruppe håndværkere igang med BenQ’s stand, og der var da en overdel på, men det så ikke ud som om at de kunne nå at blive klar på blot 1½ døgn. Men ak, standen var 100% kampklar da vi ankom i morges. Det kan ikke være småpenge der er i budgetterne.

Nyhederne fra EarthquakeSound i år er iQuake i 3 nye farver; Rød, grå og pink. Hertil en mindre effektforstærker end Cinenova Grande, blot kaldet Cinenova7 og vi kan se på førstedagen at det har været besværet værd, for interessen for de nye produkter er stor.
Det er altid rart med et skulderklap.

Vores nabo til den ene side er Burmester, jeg kan ikke umiddelbart se nogen nyheder hos dem, men deres produkter er som altid smukke at se på.
BenQ satser igen stort på interaktiv projektering. Det er primært henvendt til kontorbrug, men de forsøger sig med at markedsføre det til hjemmebiografen også, jeg er ikke helt sikker på at deres projektorer er gode nok til feinschmekkerne, men det skal nok komme.

Focal glæder os med lidt god musik fra tid til anden, de er ”desværre” for gode til at respektere naboerne, så de holder sig til 30-40 sekunders musik. De har naturligvis taget en lille højttaler med som blikfang, den behøver næppe nogen introduktion.Et nyt brand for mig, men ikke i branchen er Christie. De gør sig i fladskærme og lidt projektorer. De har en ret cool væg med små skærme placeret diagonalt. Det kan give en anderledes form for liv i stuen eller på kontoret. Man kan bruge dem til familiealbummet, interaktiv bogreol eller hvad med et akvarium.

Panasonic har deres lille fladskærme med, som de selv påstår er verdens største plasma skærm. En ganske imponerende størrelse skærm, men jeg ville nok vælge en Panasonic projektor i stedet.

Til cafe og restaurant ejerne har de taget et par interaktive borde med, ideen er rigtig god. Men udførelsen er desværre stadig på begynderstadiet. Man kan ikke trykke på hele bordfladen men skal bruge en mousepad som vi kender fra bærbare computere. Det gør oplevelsen en anelse besværlig men der er potentiale for et godt produkt.Canon imponerede mig med deres Xeed projektor og det stor kuppelformede lærred. Det er ikke en opstilling til hjemmebiografen, men jeg forestiller mig at kundegruppen er stormagasiner der vil bruge den som information eller til reklamer. Det var en anelse underligt og forvirrende at se på, men genial ide.

Lang har igen i år deres meget, meget (undskyld udtrykket) lange storskærm med. Det er en imponerende væg at se på, og i modsætning til mange andre storskærme så er kvaliteten faktisk særdeles fornuftig.  

Jeg nåede også at hilse på de danske folk bag MKSound. Det er rart at se de er med på messe i Europa også. Nu skal vi bare have MKSound til at have fat i markedet igen, som brandet havde under Miller & Kreisel navnet.

Hos JBL savnede jeg nogle af de større effektforstærkere, men tilgengæld fik jeg hilst på JBL’s K2 S9900 som jo er en fremragende højttaler. Udseendet kan man så diskutere.

Kefh avde igen i år taget deres Muon højttaler med som blikfang. Selvom den nu har et par år på bagen er det stadig en højttaler folk stopper op og beundrer.

I de første 5 haller har jeg ikke set et eneste 3D tv der imponerede, måske er teknologien bare ikke til det endnu eller måske gemmer de sig i en af de resterende 7 haller.


ISE 2011 dag 2

Dag 2 er noget bedre besøgt end i går, det er i hvert fald vores indtryk. Vi har gennem hele dagen haft en fuld stand og kigger vi rundt på nabostandene er indtrykket det samme.

Jeg fik muligheden for at gennemgå de resterende haller i dag, så her får i billeder fra hal 6-12. Der er i disse haller mindst ligeså stor fokus på 3D og interaktive skærme til alverdens formål.  Hvad med et tegnebræt i størrelse 82” eller en virtuel skobutik?

Mange stande har fundet inspiration til deres designs fra andre mere kendte brands, fx så jeg flere skærme der til forveksling lignede en iPhone. Der er heldigvis også mange som holder sig til det enkle design med en mørk kant i en ikke poleret finish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 En producent, EaseScreen har lavet en fiks skærm med software, der gør at du kan rotere skærmen 360grader og billedet forbliver i fokus i det normale synsfelt. Vi kender systemet fra smartphones, her forløber det dog noget hurtigere og smertefrit, det er ret imponerende. Dog kan jeg ikke rigtig se hvad den almindelige forbruger skal kunne bruge det til hjemme i stuen, men for erhvervslivet er det helt sikkert interessant.

Trykfølsomme skærme er et hit hernede. Næsten alle kan lave det, dog var der en enkelt der ved første øjekast imponerede, men så snart man forsøgte multitouch lavede softwaren for alvor vrøvl.

En udstiller havde 3 skærme sat op ved siden af hinanden, og forskellige vinkler, og her var det muligt at trække billeder og anden grafik mellem skærmene, ægte multi-touch på multiscreens. Virkelig cool produkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steinway-Lyngdorf er også hernede med en stand, det er et utroligt smukt produkt de har sat sammen. Det er et livsstilsprodukt for dem med mange penge i banken. De var fornuftige nok til ikke at skilte med priserne, men mon ikke Google kan hjælpe lidt her.  

Der var flere der forsøgte sig med buede lærreder, ideen kender vi fra Planetariet og det er imponerende at se på når alt er kalibreret til perfektion. Desværre var her en del der beviste at netop kalibrering til perfektion var noget de manglede, kedelige og synlige overlapninger i billedet, giver ikke den bedste respons fra kunderne. Kun Canon og Sanyo kunne levere et overbevisende produkt i den kategori. Hele 12 projektorer hos begge producenter og perfekt kalibrering.

Bowers & Wilkins stand bød på den nye surround receiver topmodel fra Rotel, lidt af det sædvanlige fra Classé, B&W højttalere i ny finish og et par iPhone docks.

Sonos lever stort på deres trådløse anlæg, som de også er ret gode til at lave. De har nogle gode, gennemtestede og anmelderroste produkter. Jeg er ikke stødt på nogen hernede der bevæger sig i samme kategori og gør det ligeså godt.

 

 

 

 

 

 

  

Sharp har en lidt anden tilgang til ”3D”. I stedet for at få billedet til at bevæge sig ud mod dig, har de lavet et opstilling med 12 skærme foran, 12 skærme over, 12 i hver side og ikke at glemme 12 skærme under siddepositionen. Det fungerede særdeles overbevisende og om end noget dyrt, så kreativt.

Vores gode  venner fra ScanSpeak havde en lækker stand hvor de fremviste et bredt udvalg af produkter, alt fra basser til diskanter var på behørig vis hængt op i standere, så de besøgende kan se hvordan de ser ud.

Heller ikke i dag var der noget overbevisende indenfor 3D, men det havde jeg dog heller ikke forventet, teknologien er stadig ikke udviklet helt og de forskellige producenter kan ikke blive enige om en mere eller mindre ensartet tilgang til 3D. Mon ikke CES 2012 har noget interessant indenfor 3D.

  

 

 

Redaktionen siger mange tak for billeder og tekst, og håber at vi også i fremtiden kan bringe rapportager fra messer og udstillinger hvor vi ikke selv har mulighed for at være til stede og håber ligeledes på at branchemedlemmer fortsat vil hjælpe til med at bringe materiale frem til de danske hifientusiaster som man ellers ville være afskåret fra.
 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: