Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

KT Radio

Den dybe butik på Frederiksberg

Velkommen til Danmarks dybeste butik.

På Vesterbrogade, i det pæne og alligevel storbyprægede Frederiksberg-kvarter, ligger KT Radio.

Butikken må siges a være en god gammeldags radioforretning. Vinduerne bugner af McIntosh, Piega og Dynaudio, og ude fra gaden kan man ikke se endevæggen, men kun forstærkere og højttalere fra ende til anden.

Butikken var oprindeligt en del af et større netværk, men blev separeret for mere end 30 år siden. Siden har man dog fundet en ny livspartner, da man for mere end 20 år siden blev smeltet sammen med Storm Sound , der ligger i baggården. KT Radio har således udviklet sig fra at være en forretning i ganske presset form, til først at æde bagerbutikken foran, og siden hen opsluge forretningen i baggården.

KT blev oprindeligt skabt af Knud Thomsen, og har i årenes løb haft afdelinger, eller rettere part i forretninger i Odense, Århus, Ålborg og i Illum. Det er dog mange år siden at der har været andet end navnet til fælles, og forretningen på Frederiksberg er nu den eneste ”rigtige” KT Radio, efter at KT-Radio i Odense blev en del af Expert kæden for nogle år siden. Forlokalet som det er i dag var oprindeligt en bagerbutik. I takt med KT Radios succes måtte man udvide, og man opslugte simpelthen bagerforretningen. På den måde har KT Radio langsomt men sikkert over de sidste 40 år ekspanderet, om end der nok skal et par ekstra cifre på årsregnskaberne, før KT Radio opnår en størrelse som man kender det fra de store, identitetsløse lavpris-elektronikforretningner.

 

Vinduet ud til gaden viser også noget af den alsidighed, som KT Radio rummer. Her er både slagtilbud på Piega, såvel som et stort sæt Magnepan, der ikke ligefrem er standardvare i danske forretninger. Skulle man have 65.000,- i overskud, så kan man også byde på de pæleformede Forsmann, som jeg blankt må erkende at jeg intet kender til.

Behandlingen af kunderne er meget jordnær: Hr og fru Jensen, som var på udkig efter noget til 5000,- fik samme behandling som forretningsmanden med den smarte sports(vogn?) som lignede en som var i markedet efter noget der ville bekoste ham lidt flere nuller end hr. Jensen skulle af med.

Udvalget er meget stort, og meget blandet. Der er både enkelte gamle kendinge og en masse nyt. Der står Olive HD musiksystemer side om side med Thorens og Rega pladespillere, og der kan findes både Rotel, Onkyo og Harman Kardon til den store guldmedalje. Der er noget for enhver pengepung og enhver smag, enkelte mærker har endda deres egne hjørne, både System Audio og især Dynaudio har næsten et helt alter for sig selv.  Der findes naturligvis også andre mærker med knapt så stor repræsentation, hvilket både Advance og Bryston måtte sande, da de måtte tage til takke med en hyldeplads.

I krydset imellem forrummet, highend-rummet og resten af butikken findes et fint setup med Proac D40R, og Regas Osiris/Isis. Herudover er der Thorens pladespillere, Primare, og så kan man blære sig med at være officiel Yamaha store, og har et helt hjørne kun med Yamaha stereo produkter. I den mere kuriøse ende findes de moderne og populære Oppo afspillere, Verity Rienz højttalere (en sjældenhed til beskedne 80.000), Panasonic skærme og ikke mindst Marantz. Nå ja, og det nyeste af trådløse højttalere i form af Amphion med trådløse Audiopro sendere.

I highend rummet, der oprindeligt var butikkens dedikerede B&O rum, lettere hengemt findes det mere tunge grej. Det vil i KT’s tilfælde sige McIntosh til den store guldmedalje, og ikke mindst et sjældent syn, nemlig Mcintosh højttalerne XRT1K. Den udstillede model er så ikke engang den helt store attraktion, for topmodellen råder KT også over, men denne står opbevaret i ”det hemmelige rum”. Der kan også bydes på Martin Logan Spire elektrostat højttalere, kabler fra Transparent, og ikke mindst et komplet GamuT setup hvor både forstærker, kabler, højttalere og cd-afspiller er fra den danske producent. Herudover er der mere moderne højttalere så at sige, heriblandt Meridians DSP 5200 højttaler samt danske TP Tupe 500. Der gemmer sig desuden en Sooloos afspiller, samt et komplet Pioneer SX setup.

Et godt stykke inde i butikken har man et dedikeret stereorum med Nordost kalber, Hegel forstærkning og ikke mindst Sonus Faber højttalere. Rummet havde desuden en af de største dæmpeplader jeg længe harset,  denne var dog  på forunderlig vis diskret integreret i det forholdsvis lille lytterum. Et glimrende eksempel på, hvordan man kan med simple tiltag kan gøre et lille ekstra rum til et dedikeret musikrum, uden at fremtræder klodset eller overfyldt.

Langs den ene væg, dannende en slags mellemgang, står et usædvanligt stort udvalg af mærker og modeller. De forskellige modeller og mærker står pænt og uprætentiøst ved siden af hinanden, eksempelvis JBL’s Studio, ES og Array stod side ved side, på trods af at der mildest talt er langt fra et sæt Array 1400 til de mindste ES der kan opdrives. Der kan findes både kendte mærker som JBL, Jamo, GamuT, Teac, Cayin og ikke mindst store mængder Bladelius, KEF samt Proac og dynaudio, men også Martin Logan, Calyx, Bel Canto og Spark, samt mindre kendte mærker som eks. Geyser. Herudover kan der findes mere kendte mærker som Bose, Nuforce og Amphion.

 

Inden man når ned til PA-afdelingen har man et mere gennemsnitligt surroundrum. Her er der JVC og Infocus projektorer udstillet, mens der blev anvendt en Panasonic 4000 til brugt til demo da vi var der.. Lyden kom fra Anthem, der forsøger at presse sig ind på det stærkt konkurrenceprægede marked for surroundrecivere i den lidt bedre ende. Højttalerne var et af Miller & Kreisels dedikerede surroundsæt, som der står et par stykker af i forretningen. Rummet tjener samtidig til fremvisning af forskelligetyper lærreder, og her kan ligeledes ses de forskellige typer akustikregulering og plader som KT Radio er leveringsdygtige i. Det var meget forfriskende at se en ”almindelig” radioforretning der har taget sådan et produkttype ind, så det sættes i naturlig sammenhæng med hifi, og ikke skal jagtes hos specialiserede studieudstyrs forretninger. Det var naturligvis også reguleret med akustikplader i en behagelig hvidlig farve.

I mellemgangen ned til PAafdelingen har man valgt at udsmykke med mere standardiserede kabler fra Bandridge, Audioquest, Profigold og Supra, mens de mindre prisvenlige mærker som Nordost og Transparent er gemt væk sammen med det tunge highend grej. Som hifi nørd er man godt klar over at der findes mange forskellige slags kabler og stik, men man bliver nu alligevel lidt duperet over udvalget der strækker sig over en del kvadratmeter.

 I den dedikerede PA-afdeling er der et solidt udvalg, og ikke mindst en masse til selvbyggeren.

Først og fremmest er der de fra DJ-branchen kendte Pioneer mixere, cd-afspillere og pladespillere, og ikke mindst sæt der allerede er smækket i en foret flightcase og sælges samlet. Med rabat naturligvis. Der er Fane horn og enheder, JBL driverhøjttalere fra LD Systems, Coda, og for de mere prisbevidste er der også udstyr fra Rodec og american audio, og ikke mindst er der ligeledes udstyr til ophæng samt lys. Alt i alt kan man vist roligt antage at der er mulighed for at kunne spille op til fest.

Henne i det ene hjørne stod desuden hvad der kraftigt lignede 4 dobbelte 18” subwoofere og bare ventede på en købedygtig ungersvend.

På førstesalen venter der en glædelig overraskelse. Det første man lægger mærke til er et triple setup med Lexicon RV / MV 5 og så et sæt Gemme Audio. På første salen er også det dedikerede highend hjemmebio rum. Det er udstyret med Miller & Kreisel 150-serien og to MX 350 subs. Her er som i de øvrige rum dæmpeplader i siderne og i loftet, og for dem der skulle have plads, og penge, tilbydes her en  af de ppæneste subwoofere på markedet, JM Labs Utopia sub II, en diskret lille sag på 93 kg med 2x15”. Og i pianolak.

Projektoren var en Cineversum, og der blev brugt Oppo dvd afspiller og Onkyos PR 505508. Nå ja, og så har det nok nogle af de bedste stole jeg længe har siddet i.

KT Radio er en sjov størrelse, sådan ret bogstaveligt. Der er vanvittigt meget at vælge imellem i alle kategorier og prisklasser, og alsidigheden i det personale og det sortiment der findes gør at KT Radio, på trods af at være en specialbutik i ordets bedste forstand, har noget for alle.

 

For mere information, se www.ktradio.dk

 

 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: