Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hifi Forum

Diskret gemt på Frederiksberg ligger en hyggelig hififorhandler.

De fleste af os husker de "gamle hifi forretninger". De lever lidt skjult, med et stort udvalg på ikke så meget plads. Ahh! De gode gamle dage. De gode gamle dage er heldigvis ikke forbi, og man kan stadigt falde over den slags små listige steder i Danmark.En af dem er Hififorum der er placeret på Frederiksberg.
Butikken består dybest set af to lokaler, adskilt af en ganske smart skydedør, der omdanner den bagerste halvdelaf butikken til lytterum. Enkelt men effektivt.
Det forreste rum er som de fleste kender det, stoppet op fra gulv til loft med højttalere og forstærkere, og med tilbud og standardmodeller stående side ved side. På trods af pladsen er der blevet plads til Audio pro, Velodyne, Teac, Tannoy, Adam Audio, Arcam, Naim, Rega, System Audio, Linn, Audiovector, Primare, Copland, Martin Logan, Grado, Elac, Abbey Road, Cornered Audio.En ganske imponerende liste, selv for en mellemstor butik. Og lige så imponerende er det når man realiserer hvor meget der faktisk er proppet ind på relativt lidt plads. Sådan et udvalg kræver naturligvis også fravalg, og for puritanerne vil det sikkert være en glæde at høre at Hififorum kun kan byde på en enkelt fladskærm. Den er for øvrigt mere ment som en del af demonstrationen end som et salgsobjekt.Hifi Forum har ligget her i over 15 år, men fik ny ejer for 9 år siden, og i dag kommer du til at snakke med enten Jan eller Boris hvis du kigger forbi. Forretningen ligner nu ellers noget der sagtens kunne have haft samme ejer i flere årtier, for den tydelige prisskiltning og prismærkning og ikke mindst omgangen med kunderne tyder på en forretning der køres af rutinerede personer.For løbende at holde inerressen fanget hos kunderne, og måske i håb om nogle nye, holder Hifi Forum en del aftenarrangementer og demo-shows, og forsøger at holde mindst et om måneden.
Det er dog ret tydeligt at det er en storbyforhandler i et godt område der har til huse i lokalerne, der er massere af entry-highend til dem med pengepungen i orden, massere af headfi og kompakt højttalere til storbyfolket i deres små lejligheder hvor man helst ikke skal forstyrre naboen, og så en del vinyl for både at tilfredsestille de der bruger det med stor glæde, såvel som de unge der lader sig rive med af at det er blevet moderne igen.
Med den slags produkter har man ganske naturligt også valgt at tage Cornered Audio ind i sortimentet, og de er velintegreret i forretningen, der har lavet et lille display er efterligner en normal stue.
Der er mange livsstilsprodukter som Linn og Naim, og den engelske lyd, der synes at være en kærlighed for, understreges yderligere af de mange Rega, Naim og Arcam produkter. For at gøre det ærkebritisk forhandler man desuden de ikke helt billige Abbey Road kabler.

Selv mener man hos Hifi Forum at man forsøger at sælge ikke kun kvalitetsprodukter, men også de mere oversete spillere på mårkedet som eks. tyske Elac. Mange af kunderne hører som før nævnt til i den lidt bedre stillede ende af bybeboerskalaen, og det kan mærkes på mængden af solgte aktive systemer med elegant design som eks. butikkens egen favorit, Naim.Herudover sælger man relativt meget vinyl, iflg. butikken sælger man 10 pladespillere for hver cdafspiller.
Der er en smule surround at finde, men det er tydeligt ikke en produktgruppe der er i fokus.
Men der er dog alligevel lidt nymodens ting at finde, Hifi Frum er nemlig den eneste forhandler af Velodynes store DD serie i København - hvilket må siges at være en stor konkurrencemæssig fordel.Mens vi er i butikken får hver kunde personlig og personlig bejtening uden smarte buzzwords som man ellers er vant til det fra forretninger der også sælger køleskabe og strygejern.  Som en ganske smart og pladssparende løsning, så er der monteret en skydedør ind til forretningens primære lytteområde, og man kan dermed overraskende effektivt omdanne halvdelen af butikken til demorum, virkelig smart må man sige.
Hifi Forum er på alle måder en god gammeldags hififorhandler "nede om hjørnet", og det er dejligt at se at der stadigt er plads til den slags forhandlere i dagens Danmark.

For yderligere information, kontakt
Hifi forum
Falkoner Alle 98
2000 Frederiksberg C
Web: www.hififorum.dk
Mail: info@hififorum.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: