Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hifi Huset / Room AV

Nerds besøgte Hifi Huset og Room AV

Nerds.dk har været på besøg i Hifi Huset og Room AV i Gentofte.

Placeret centralt i Gentofte ligger hvad der må antages at passe godt til området, på overfladen en forhandler med et bredt udvalg der dog alt sammen markerer sig ved at være pænt og kan passe ind i et skandinavisk hjem i et pænt område nord for København.
Manden bag Hifi Huset hedder Sonny Olsson, og med en forretning lokaliseret i Gentoftegade 54 er oplandet sikret til produkter der ikke ligefrem er kendt for at være i budgetklassen. Sonny har tidligere slået sine folder i KT Radio i Odense. Udover nogle klare ideer om lyd, så er man ikke i tvivl om at Sonny Olsson er en mand der tror på tilgængelighed og brugervenlighed hvilket også går igen i produkterne.  Her føres f. eks. Loewe fjernsyn med integreret mediecenter der styrer både hjemmebio og stereo setup, og så streaming bare for at gøre det endnu nemmere for brugeren. En af de mere slående ting man bemærker er, at her er tale om marketingssnak der rent faktisk holder i virkeligheden. Ganske vist bruges der iPad kontrollerede systemer som Creston, men det er alligevel imponerende når demo rummene forvandles fra stereo setup til hjemmebio, komplet med lærred og fjernstyrede mørklægningsgardiner med tryk på en  knap.Alt er minutiøst integreret, hengemt og fremstår med smukke rene linjer over hele fladen, selv hjemmebiografsystemerne synes at være lavet og sat op med æstetikken for øje. Det er med andre ord ikke et sted for folk der elsker løsthængende kabler og store bunker med rodekasser og kabler flettet ind i hinanden og 45 forskellige mærker i hvert setup.


Det primære der er repræsenteret,  er kraftig influeret af engelsk lyd, med undtagelsen af danske Audiovector der synes at have passeret stedets regler for æstetik og fremtoning. Der er dog ingen tvivl om præferencen for engelsk lyd når man kigger på butikken, for der er Naim, Linn og Rega overalt.
Hjemmebiografsystemet bliver naturligvis heller ikke betjent med 8 forskellige fjernbetjeninger, alt er pænt lagt væk og gemt på en Caleidescope server og bliver betjent med det medfølgende computersystem. I Cinema rummet benyttes  en Mitsubishi projektor der er smukt integreret i loftet og ligeledes et rullelærred der glider ned fra loftet synkront med projektoren. Ikke overraskende er højttalerne Linns aktive Akkurate 242, således at alt fylder mindst muligt og er så enkelt at bruge som muligt. Rummet er dog multifunktionelt da det også huser Linn pladespillere i forskellig afstøbning og ikke mindst det nyeste skud på sammen, stereo udstyr fra tyske Burmester der hører til den mere pristunge ende af skalaen med en pris på den billigste forstærker på 65.000 hårdt beskattede danske kroner. Herudover har man også et udvalg af Grado hovedtelefoner.At have Burmester synes måske som en afstikker fra resten af sortimentet, både hvad pris og design angår, men Sonny Olsson vil gerne kunne tilbyde kunderne ”det ultimative inden for stereo” til sine kunder og leder nu efter højttaler der matcher Burmester elektronikken.

Sonny Olsson forklarer i løbet af besøget at han går mest op i den rådgivende rolle, hvorfor at han har valgt ikke at være importør på noget af det han sælger. Det gøres også for  at kunne bevare sin uafhængighed, hvilket måske også forklarer at alt i forretningen er købt og ejet af ham selv. En forretningsmodel der desværre er nødvendig hvis man skal være fuldstændigt uafhængig af importørerne og forsøge at yde kunden den bedst mulige rådgivning. ”For mig er det vigtigt ikke at være gift med importøren, men at kunne sammensætter tingene som jeg selv synes det passer bedst sammen” siger Sonny Olsson. For at gøre billedet komplet, eller yde ”full service” som man måske kan sige, tilbyder Hifi Huset lidt usædvanligt også at ordne alt det praktiske og levere en fuld løsning. Hifi Huset har sin  egen tømrer, elektriker,  pladespiller tekniker og IT konsulent tilknyttet, således at man kan leverer alt til total og indbygningsinstallationer og med lidt held også snart lys. Der er med andre ord snart ikke flere undskyldninger tilbage for ikke at få en total integreret løsning med både lyd og billed i høj klasse da alt kan leveres og laves. Eneste ulempe er måske prisen, for alt koster, og selvom Hifi Huset har både dyre og billige løsninger til enhver pengepung, så er der ingen tvivl om at totalløsningerne der tilbydes er lige så dyre som de er gennemførte.Room AV
I kælderen findes i mere end en forstand en helt anden verden, for her har Room AV til huse.
Selvom prisniveauet er hævet en smule, for at sige det pænt, så er det her man finder Gentoftes forhandler af Integra, Runco, Lexicon og JBL Synthesis. JBL der sjovt nok også udgør elektronikken i den totalt mørkelagte demokælder. Man tilbyder dog også på en del andre mærker som Sim2, Ada, Affinity, Oppo og Procella.  Hifi Husets ide om ikke at være ”gift” med en enkelt importør er dybest set gennemgående træk også for Room-AV der levrer udstyr fra flere af landets highend hjemmebio importører, og samtidig opnår man evnen til at kunne leverer til stort set enhver smag og pengepung . Kælderen er naturligvis udstyret med nogle af det bedste og mest behagelige biografstole penge kan købe, og kombineret med et lærred der går fra gulv til loft er der mulighed for at få en demo af hjemmebiograf i den rigtigt gode ende af skalaen.
 Room AV har sammen med sin primære importør, HTP været leveringsdygtig i hjemmebiograf systemer i flere prisniveauer, hvilket blev demonstreret til årets Hifi&Surround hifimesse i København. Herudover satte man også alle plastik systemerne eftertrykkeligt til vægs med et seriøst system til gadgetmessen Beep. Room AV samarbejder naturligvis med Hifi huset om en del styring og integration, men Room AV leverer i alt sin enkelthed kompromisløs hjemmebiografoplevelse på ethvert niveau.At dele demofaciliteter virker måske lidt underligt, men der er ingen tvivl om at selvom man forsøger at leverer tæt på det ultimative, så henvender Hifi Huset og Room AV sig til hvert sit kundesegment, og fuldender hinandens sortiment i stedet for at skulle deles om den samme kundegruppe. Det giver derfor god mening at man har delt demofaciliteter i stedet for at man absolut skal have hver sin fysiske butik.

For yderligere information, kontakt
Hi-Fi Huset
Gentoftegade 54
2820 Gentofte
Tlf. 36775200
email: kontakt@hifihuset.dk
www.hifihuset.dk


Room AV
Gentoftegade 54
2820 Gentofte
Tel.: +45 72 11 80 30
Mail.: info@roomav.dk
www.roomav.dk


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: