Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

HTP demo hos Hifihuset

Hvis folket ikke vil komme til Highend demo, må Highend demo komme til dem

Hvad gør en importør, der lever af dyrt grej i et lille land som Danmark med et begrænset forhandlernetværk, som gerne vil promovere sine produkter. Køber man det hele ind og stiller det til rådighed? Tvinger man forhandlerne til at have alt klar til demo?


Hos HTP har man valgt en tredje mulighed, man invaderer forhandleren, smider ham ud af egen forretning og laver demoarrangement med egne folk og eget udstyr.

En sådan villig forhandler var Hifi Huset i Gentofte, der måtte se sin forretning kraftig omorganiseret, da HTP sammen med sin lokale forhandler Room AV havde ryddet Hifi Huset's normale udstillingsfaciliteter og erstattet alt med det nyeste inden for highend surround og integreret medbragte stereoprodukter med Hifi Husets eksisterende udvalg.For dagens gæster var det mest åbenlyse, at hele sofaarrangementet i midten af butikken var væk (se vores artikel her) og gulvet gjort til en stor åben plads, hvor der var gjort plads til lidt vådt og tørt til dagens gæster.
Forretningens normale stereo/familie hjemmebiorum var lavet om til 3D hjemmebio, med nogle underlige pilegreneagtige bundter som overraskende effektive lydabsorbanter.

Her havde HTP og Room AV valgt også at fremvise en ny generation af 3D projektorer fra Runco i form af 200i modellen, der fik lov til at leverer en af de mere overbevisende 3D præstationer denne skribent længe har set, måske endda især i kraft af nogle ordentlige briller og en afstand fra lærredet, som gjorde, at hele synsfeltet var fyldt ud.Til at leverer lyd havde man medbragt JBLs nye SAM 3 højttalere til front og center. Baghøjttalerne bestod af de multifunktionelle S4ai, som kan køres både som bipol og dipol og samtidigt fungerer som både on- og inwall. Forforstærkning blev leveret fra en Lexicon MV 5, mens at effekten blev leveret af en Acurus A2009 konstrueret i USA. Man havde benyttet en SDEC 4000 kalibrering for at få det hele til at spille optimalt sammen suppleret af en Array 1500 subwoofer ligeledes fra JBL. Rummet var mørklagt og kabler skjult langt bedre end forventet, og på trods af hjemmelavede standere til bashøjttalerne, var det æstetiske indtryk langt bedre end man turde håbe på. Lad os bare sige at der var godt smæk på lyden.Lidt afpresning gjorde det muligt at finde ud af, at Accurus er på vej med en surround forforstærker omkring de kr. 30.000, mens at HTP’s andet ”nye” mærke Argon kommer ligeledes snart med en ny surroundforforstærker dog til kr. 45.000. Der blev til afspilning af bla. Nitro Cirkus i 3D, og der blev benyttet en Oppo 103 EU Blu-Ray afspiller.I stuen havde man ryddet det sædvanlige hjørne med Audiovector, og i stedet opsat et sæt flot JBL K2 S9800SE trukket af en Aragon 8008 for at vise lidt af det stereo udbud HTP også har. Og lyden skuffede ikke , der var fuld JBL dynamik og opløsning for alle pengene. De faste demo runder synes at tiltrække en pæn flok interesserede, og HTP kan på denne måde demonstrere deres produkter til en langt større kreds uden at skulle bekoste materiel på en alt for stor skala.

Nedenunder i kælderen, hvor Room AV normalt holder til, havde man også ”opgraderet”, og de sædvanlige JBL SK2 front højttalere, 2x JBL S1EX og så et par JBL S4ai til bagkanal. Der blev vist både en imponerende snowboardfilm såvel som scener fra Prometheus, men det fornægtede sig vist ikke at det lige så meget var en fremvisning af Room AVs vanlige demorum. Lidt ekstra spark i højttalerne og en demonstration af Datasat, total integrering og styring samt mediebibliotek gav en overbevisende oplevelse i de bløde specialstole.
Det er rart at se en importør der tænker lidt ud af boksen og går et ekstra skridt for at sikre sig selv og sine forhandlere ekstra eksponering, og ideen med at butikken overtages totalt af eksperter inden for en bestemt gruppe af produkter er muligvis tyv-stjålet fra guitar og PA forhandlere, men det gør den altså ikke mindre duelig.
 

For yderligere information, kontakt

HTP
www.htp.dk

Room AV
www.roomav.dk


Hifihuset
www.hifihuset.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: