Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Den Gode Lyd

Når tiderne skifter

I samfundet efterspørges ofte fleksibilitet og evnen til at tilpasse sig markedet. Det må man i den grad sige er tilfældet med Den gode Lyd.

De fleste vil måske huske forretningens indehaver Brian Rasmussen for at have bragt det amerikanske mærke Odessey Audio til Denmark, og ikke så meget for hovedtelefoner, men tiderne er skiftet, og det er både sortiment, fokus og navnet på forretningen også. Brians skift i sortiment og retning skyldes nogle hovedprincipper, som han ønsker at drive sin forretning ud fra:

Noget for pengene - selvom hovedtelefoner og forstærkere i sortimentet må siges at høre til i den lidt dyrere ende, så er det vigtigt, at der både er entry level modeller, hvor alle kan være med, og at man får noget for sine penge, uanset om man bruger 1500 eller 15.000 på et sæt hovedtelefoner.Nemt at præsenterer - Den Gode Lyd holder sig til hovedtelefoner og tilbehør til dette, for den lyd kunden hører hos forhandleren, er også den lyd kunden får med hjem, idet der ikke er et lytterum og andre variabler inde i billedet, når det drejer sig om hovedtelefoner.

Det er nemt at udskifte og opgradere - Da der tilbydes, at man kan opgraderer til større modeller, og grundet prisen, er det også en del billigere at skifte en hovedtelefonforstærker end et sæt monoblokke til højttalerne i stuen.

Alternativ eller supplement  - Headfi kan være et alternativ til traditionel hifi grundet høj WAF, mangel på plads eller midler, således at man ikke skal undvære den gode lyd når man ikke er derhjemme eller ikke har mulighed for at bruge anlægget i stuen eller lytterummet.
Mærkerne, der forhandles, er en sammensat flok, der mest af alt er udtryk for, at Brian Rasmussen måske pønser på at have et af Danmarks mest komplette udbud for enhver smag og pengepung. Der er derfor tale om mærker, som han selv har importen på, såvel som andre importørers mærker, hvis de kan levere det, som han vil have. Som faste brugere af chatten på Nerds.dk ved, så bruger Brian ikke ubetydelige mængder af tid på at afprøve og undersøge markedet for at finde nye muligheder til sine kunder, og der bliver kørt en del alternativer igennem hvert år, selvom at det ikke er mange nye, der kommer til sådan rent officielt. Når det er sagt, så har Brian med introduktionen af import på iFi og forhandling af visse Nuforce produkter også kraftig indikeret, at han også vil betjene desktopaudio-segmentet, hvor man typisk har sine hovedtelefoner eller små højttalere ved sit skrivebord.

Hifiman er egen import og hører til i den rigtigt gode ende af skalaen, hvilket prisen også reflekterer med en prislap på 2000 kroner for entry level modellen HE-300. Specielt for Hifi man er brugen af planarmagnetiske enheder, der lidt forsimplet og overpædagogisk er en mellemting imellem traditionelle dynamiske enheder og elektrostatenheder.
iFi ligger i den modsatte ende af skalaen, der er  priserne på et niveau, hvor også studerende kan være med, og det er både forstærkere, DACS og andet sjovt. Som lidt kuriøst tilbyder de faktisk også en RIAA til de analoge fans.

Nuforce er efterhånden et etableret mærke, og hos Den Gode Lyd har man taget et mindre udvalg ind, primært desktopforstærkning til skrivebordsanlægget, og så Nuforce pt. enlige svale af en hovedtelefon, der rent økonomisk er først trin på trappen i udvalget af hovedtelefoner hos Den Gode Lyd. Herudover indgår naturligt de hovedtelefonforstærkere, enten med eller uden DAC, som Nuforce også laver.
 

Burson Audio er et australsk firma, der konsekvent holder sig til at bruge transistorteknologi i deres produkter, der tæller en større mængde DACs, hovedtelefonforstærkere, blandinger heraf, og sågar forforstærkere og en enkelt effektforstærker.  Prisen ligger mellem kr. 5.000 og 14.000 per produkt, så det er produkter rettet imod de mere kræsne headfi entusiaster der er villige til at betale.

Harmony Design er, ligesom Burson, også et af Den Gode Lyds "eget" mærker, og er leveringsdygtige i DACs og hovedtelefonforstærkere i en prisklasse, der ligger lidt over Burson Audio. Der er tale om en svensk producent, som desværre ikke har fået den store opmærksomhed herhjemme, og som også er leveringsdygtig i både forforstærkere, højttalere og det meste andet hifi elektronik.

Sieveking Sound har med deres Omega stander til hovedtelefoner næsten skabt en defacto standard, for det er en stander, der ikke bare er pæn, men også ganske funktionel. Samtidig hjælper det nok også på salget , at Den Gode Lyd trods den danske moms ligger langt under de 1000 kroner vejledende, som sådan en står til langt de fleste steder i udlandet.

Sortimentet er under stadig udvikling, og ved artiklens korrekturlæsning kunne det konstateres, at tyske Violectric også er kommet på programmet. Violectric er et tysk mærke, der laver forstærkere og DACs til hovedtelefoner, og ligesom det øvrige grej fra Den Gode Lyd må det siges at sigte til begynder Highend delen og opefter.

Den Gode Lyd må siges at være en yderst specialiseret, men også en dedikeret forhandler, og det er rart at se, at man tør tage så mange nye mærker til landet i stedet for at satse på det sikre med den opblomstring, der har været i headfi de seneste år, er vi da også overbeviste om, at Den Gode Lyd går lyse tider i møde.For yderligere information, kontakt
Den Gode Lyd
Kristoffersvej 75
4100 Ringsted
Telefonnr. : 60 52 40 44
Mail: brian@dengodelyd.dk
Web: www.dengodelyd.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: