Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Franske Fristelser

Icos Audio holdt lukket demo highend demo- på et fransk spisested naturligvis.

Icos Audio er begyndt en løbende start med det formål at introducere fransk highend til det danske marked. Vi vil senere bringe en anmeldelse af nogle af produkterne, men hér følger en kort reportage fra firmaets demo af deres Dedicace topsystem til 550.000 kroner.

Men hvad er det som differentierer Icos Audio fra "de andre"?

Topsystemet er, i sig selv, faktisk en ganske god forklaring på, hvad der er anderledes. Icos Audio er ganske vist ukendt for de fleste, men firmaet er ikke ukendt i Frankrig og Tyskland, hvor firmaets produkter placerer sig i entry-highend-klassen og opefter. Firmaet er ganske vist oprindeligt blevet baseret på salg til musikere og musikelskere med udgangspunkt i små specialforhandlere placeret i og omkring de største spillesteder i Frankrig, men er med tiden overgået til ”almindeligt” salg til hifientusiaster og andre med interesse i musikgengivelse.


Rent visuelt adskiller produkterne sig ved en ganske snedig brug af materialer. I stedet for massive aluminiumskabinetter bruger man et tungt og ikke elektrisk ledende materiale: Sten! Der tilbydes i udgangspunktet to typer sten; granit og labradorit. Sidstnævnte har en stærk lighed med sort marmor, og er ikke bare dekokrativt...men decideret smukt.

Selve Dedicace systemet er et fem-vejs direkte aktivt uden delefilter. Til systemet hører en subwoofer, der er forklædt som et møbel, og er designet til at kunne skjules i stuen. Skjule er måske så meget sagt med den størrelse den har.


Alt er holdt med en ekstremt kort signalvej, der er ingen kondensatorer i forforstærkeren, og det hele får strøm fra en separat strømforsyning med to symmetriske trafoer. Højttaleren er også lidt speciel; der er brugt en DL-8 fuldtoneenhed der sidder i et ”Icoshydric” 20-sidet kabinet uden parallelle flader. Om det er den, eller det meget specielle demorum - der i dagens anledning var en franks delikatesseforretning - og meget autentisk fransk - vides ikke, men gengivelsen var meget luftig og transparent hele vejen igennem. Kilden var til dels Icos Audios gamle top-cdafspiller, og så ikke mindst en Antipods DX musikserver der ,så vidt vides, spiller stort set alle formater på markedet. Det gjorde den fint, og der blev også demonstreret hvor nemt det er at rippe samt betjene serveren fra telefonen. En usædvanlig, men meget effektiv integration.Der findes naturligvis også en mindre udgave; et 3-vejs system til ”kun” 125.000 kroner – som nok er mere realistisk for de fleste.

Udover en hyggelig aften med god musik, så har vi også fået lånt noget grej fra Icos Audio som der vil komme en test af senere.


For yderligere information, kontakt
Icos Audio Skandinavien
www.icos-audio.fr
Tlf: +45 71 86 36 51 (Denmark)
http://www.facebook.com/systemesicos
antipodes-audio@icos-audio.com


Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.