Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Årets bedste 2015

Vi har taget et kig på de bedste produkter vi anmeldte i året der er gået

”Årets bedste” er naturligvis en fin titel, især når vi på Nerds.dk ikke uddeler hverken stjerne, editors choice awards eller lignede. Det er ikke fordi at vi ikke vil, men fordi at vi ser den slags som noget der mere handler om at please marketing og PR folk, mens vi gerne vil have folk til at læse hele anmeldelsen, og ikke bare kigge på antallet af stjerne, hatte, eller vinylskiver.

Årets bedste betyder ikke nødvendigvis at de andre kandidater var dårlige, de her var bare bedre. En ting der ofte negligeres i hifi-debatten er manglen på anerkendelse af at to produkter der er bygget forskelligt, både i materialer og teknologi, ikke kan lyde ens. Nogle gange er forskellige lydnuancer ikke nødvendigvis bedre, men bare anderledes, og det er så her at den personlige præference kommer ind i billedet. Nu er redaktionen heldigvis styret efter diktatoriske principper, men det faktum at der har været et ulige antal personer til at stemme kunne muligvis også have indflydelse på udfaldet.

Årets bedste kabel
Dyrholm Audio Zodiac http://nerds.dk/review/?rid=211

Her er et kabel der skriger highend i opbygning og materialer, det er naturligvis også håndbygget, men alligevel er prisen ikke sekscifret, omend at vi her har et kabel hvor konkurrenter normalt sælges for samme pris som en mindre familiebil. Der er hul igennem, og vil man gerne spare lidt, så findes der et billigere alternativ i Phoenix kablet der minder meget om Zodiac i lyd og æstetik.

Årets bedste In-ear hovedtelefon
RHA T20 http://nerds.dk/review/?rid=213Vi har været ekstremt imponeret over et mærke der knapt nok er etableret i Norden, selvom firmaet fra det nordlige Storbritannien er ganske veletableret i udlandet, så er der ikke mange der kender mærket herhjemme – desværre. Det her er det tætteste vi har været på at skrue et sæt højttalere ind i øret, og det er nok det bedste in-ears der er hørt i mange år. Prisen? Mindre end hvad en politiker giver for et par sko.

Årets bedste Over-ear
Grado RS2i http://nerds.dk/review/?rid=196Vi har ikke tidligere haft testet så meget Grado – og det fortryder vi bitterligt. Pickupfirmaet fra Brooklyn laver fantastiske audiophile hovedtelefoner, og det er stadig til at betale. Helt neutralt er det ikke, men det er heller ikke meningen. Grado har deres helt egen unikke tilgang til konstruktion og lyd, og det vinder hurtigt ved nærmere bekendtskab. Vi håber at kunne forny bekendtskabet løbende, for det her er produkter der er værd at lytte til.

Årets bedste Forstærker
 Lyngdorf SDAI 2170 http://nerds.dk/review/?rid=212Årets forstærker er en voldsom pris, vi har for 2015 valgt en forstærker der både lyder godt med prisen in mente, er nem at bruge, og giver noget ekstra. Med rumkalibrering, en grundpris på under 20.000,-, et utal af ind- og udgange, og et diskret minimalistisk design der kan blive godkendt i ethvert hjem, var vi meget positivt overraskede over ydelsen fra denne ægte digitalforstærker.

Årets bedste produkt til prisen
 Olasonic NanoCompo UA1 http://nerds.dk/review/?rid=209Titlen siger det hele, tre digitale indgange, indbygget DAC, 2x13 overraskende stærke watt, fjernbetjening og en ganske fin lyd i et ultra kompakt kabinet til under 4.000,- kroner, og ja, der er fjernbetjening, og både drev og monoblokke i serien også. Det er naturligvis japansk, så kvaliteten er der ikke sparet på, kun størrelsen.

Årets bedste streamingprodukt
 Lumin T1 http://nerds.dk/review/?rid=194Lumin kommer i snart mange størrelser og prislag, T1 byder på nem og intuitiv betjening, DSD afspilning, en god DAC, og digital udgang hvis man senere vil opgradere. At produktet så samtidigt ser virkeligt godt ud og gør afspilning af den digitale musiksamling til en leg er så bare en bonus. 

Årets bedste kompakt højttaler
ScanSonic MB-1 http://nerds.dk/review/?rid=193Årets overraskelse kommer fra Dantax, nærmere bestemt deres billiglinje Scansonic, der efter opkøbet af highend producenten Raidho har fået en MB serie der tager kegler. Den er lille, kompakt, overraskende godt bygget, og arven fra Raidhos bånddiskant og bas/mellemtone enhed er ikke til at tage fejl af. For 12.000,- kroner får du hvad der pt. må betegnes som en af de absolut bedste kompakthøjttalere på markedet, med en fantastisk opløsning og dynamik, især størrelsen taget i betragtning. Ja, der findes større modeller, men det her er opskriften på alt hvad en lille tovejs hifi højttaler skal kunne. Fik vi nævnt at den ser fantastisk ud?

Årets bedste Gulvhøjttaler
 Piega Classic 40.2 http://nerds.dk/review/?rid=202Piega har levet en lidt omtumlet tilværelse på det danske marked, men efter at AV-Connection overtog det må man sige at der er sket ting og sager. Piega har i mellemtiden ikke stået stille, men er med deres Classic serie er gået bort fra aluminiumskabinettet, og har prøvet sig med traditionelle kabinetter i træ, den kendte Piega bånddiskant, og MDS bas/mellemtone. Finish og byggekvalitet var virkelig god, og det var lyden mildest talt også. Prisen på små 38.000,- skal ikke skræmme – man får virkeligt meget vellyd for pengene, og her er der et sæt der kombinere æstetik og hifi, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.

Årets bedste DAC
Henry Audio 128 MKII http://nerds.dk/review/?rid=207Vi har valgt den blot 1.700,- kroner dyre Henry Audio DAC, der egentlig er startet som et open source produkt, vi tvivler dog på at den bliver ret meget billigere af at lave den selv. Pris/Ydelsesforhold er tårnhøjt, og man er ret imponeret over hvor billigt det kan gøres hvis dem der laver tingene ved hvordan det skal sættes sammen. DAC’en er samtidigt ekstremt kompakt, og vil passe ind til både studenterkammeret såvel som et sammenpresset computersetup.

Årets bedste Aktive højttaler
Nordic Audio Gida http://nerds.dk/review/?rid=214Gida markedsføres som et komplet anlæg for under 8.000,- kroner, og det er det faktisk også – i komplet form. Her er tale om et sæt små aktive to-vejs, der rent faktisk kan leverer bas, kan streame stort set alt, har digitale indgange, analog indgang, bånddiskant og bas/mellemtone der er virkeligt godt integreret til at leverer en helstøbt, dynamisk og velopløst lyd. Vi var imponeret, og Gida kunne nemt gå hen og blive en storsællert i både storbyer og sommerhusområder. Fik vi nævnt at de også kan spille op til fest?

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: