Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Lydportalen Frederiksberg

Samme mand, nyt sted, ny måde at gøre det på.

Da vi tilbage i 2014 fortalte historien om Lydportalen http://nerds.dk/article/?aid=317, var det også en historie om en af hi-fi branchens mere farverige skikkelser, Leon Saunte.

Lydportalen valgte at rykke teltpælene op, og den 5. September 2014 kunne man åbne for en ny butik på Frederiksberg - lys, åben og i to forskudte planer.

Med flytningen har Lydportalen valgt at fokusere  på færre produkter og dermed en mere gennemgående linje i stortimentet, dog stadig udvalgt efter hvad ejeren selv kan lide.
Det betyder også at der er blevet plads til en række nye produkter, og man er nok influeret lidt af at man er flyttet fra det forholdsvist pensionist-tunge Lyngby. Det lidt yngre Frederiksberg, der trods sin position som en selvstændig kommune midt i København, er kendt for at huse mange unge og mange fra den velhavende middelklasse.

Sortimentet har ændret sig og Lydportalen har åbenlyst valgt at lægge fokus på både tunge hi-fi klassikere såvel som egen import.

Men først lidt om butikken:
Som billederne afslører så er der højt til loftet, der er lys, og en kombination af en udstilling og et hjemme stue lignende område.
De lyse farver og udstillingsmodeller i pang-farver, f.eks. neon-grønne Audiovector højttalere og skrig-gule pladespillere, giver et meget mere friskt input på det at være hi-fi nørd.

Butikken fremstår klart som en af de mest indbydende og imødekommende vi nogensinde har besøgt, og det er rart at se lidt nytænkning.

Det første man ligger mærke til er også de lidt kortere åbningstider. Det skyldes at Lydportalen som en af de få i landet der stadig praktiserer god gammeldags kundeservice, hvor man kører ud til kunden med varen når kunden er hjemme, og det er typisk om aftenen.
Apropos kundeservice, så kan man ikke undgå at bide mærke i hvordan at alle der kommer ind i butikken behandles med samme entusiasme, uanset om de skal have en lille trådløs højttaler eller en stor forstærker.
Et skarpt fokus med hensyn til produkterne og udvalget gør også at kunden typisk får to valgmuligheder; et produkt der matcher perfekt og et lidt dyrere alternativ der så kan lidt mere, ganske som man vil forvente det hos enhver special-forhandler.

Der er i sortimentet holdt fast i nogle af klassikerne, men også gamle venner der stadig holder ved. Som vi kunne fortælle fra Mandigmessen http://nerds.dk/article/?aid=332, så er Lydportalen stadig en garant for at ’levere varen’ når det kommer til både Audiovector og Luxman.
Stort set samtlige Audiovectormodeller, både passive og aktive, er at finde i forskellig finishes og konfigurationer i demo-rummet, og der er også Luxman i flere forskellige prisklasser - to producenter der tydeligvis går godt i spænd sammen.
At der her er tale om en ’premium retailer’ af Audiovector er der vist ingen tvivl om.

Vifa’s forskellige bærbare og trådløse designhøjttalere er også at finde, naturligvis med fremvisning i forskellige finishes, og når man besøger forretningen fornemmer man hurtigt at der er godt salg i den type produkter.


For hi-fi nørder vil det nok være lidt mere interessant at vide at Lydportalens sortiment også indeholder både de meget anmelder-roste kabler fra Atlas i alle prisklasser, samt ikke mindst en favorit her på redaktionen, nemlig in-ears fra RHA.  Lydportalen har endda valgt at prissætte dem yderst aggressivt. Vincent og Perfect Sound er også at finde i sortimentet, og det samme gælder Naim og Opalum, alle sammen produkter der udmærker sig ved et højt æstetisk niveau.

Der er ikke overraskende blevet plads til trådløse højttalere og her har man valgt at satse benhårdt på Ruark, der både er pænt, til at betale, og rent faktisk er til at holde ud at høre på.

Lydportalen har naturligvis også mere almindelige hi-fi mærker som Arcam, Anthem, og Grado hovedtelefoner, men har stadig holdt fast i de lidt mere skæve produkter som f. eks. Anthony Gallo højttalere.
Kendte producenter som Exposure, Hegel, Oppo, Paradigm, Thorens, Martin Logan er også i sortimentet.På TV siden skal stilen naturligvis holdes, og her er valget faldet på Loewe.
Indbygnings-højttalere og borde med indbygget lyd kan man naturligvis også få i hobe-tal, for vi befinder os trods alt inde i byen hvor mange gerne vil udnytte hver en kvadratcentimeter af deres begrænsede boligareal.

På vinyl fronten er man naturligvis certificeret Ortofonforhandler, og pladespillerne kommer alle fra Project, som også leverer en del forskellige stykker elektronik.
Det tillader samtidigt at imødekomme ønskerne fra de mere prisbevidste kunde-segmenter, uden at det går ud over den overordnede æstetiske linje.

Udvalget og indretningen virker meget gennemført og strømlinet, og det er tydelig at man ønsker en klar profil samt  en klar linje i sine produkter både lydmæssigt og designmæssigt, hvilket nok også gør det noget nemmere at sælge tingene når konen også er med.

Alt i alt fremstår forretningen imponerende gennemført og samtidigt imødekommende.
Lydportalens overgang fra Lyngby til Frederiksberg må derfor siges at have resulterert i en mere klar linje, og i en butik der i særdeleshed godt ved hvilken retning den vil i.

Vi siger tak for besøget, og er glade for at emigrereringen fra pensionist-by til hip metropol er faldet så godt på plads.


For yderligere information, kontakt forhandleren
Lydportalen
Sankt Nikolaj Vej 8
1953 Frederiksberg
Telefon:39 95 11 22
www.lydportalen.dk 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.