Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Besøg hos Dynamax

En små stormende og våd januar aften ankom Hifi-Musik til Slagelse. For i Slagelse bor en lidt anderledes forhandler.

Oven på en småsnusket bar med, navnet ”Joes Garage”, holder Dynamax til. Et minimekka for JBL fans og hjemmebio entusiaster. Dagens forret var en hjemmebio demo, efterfulgt af JBL ditto til hovedret og til dessert blev hele systemet koblet til to 18” subwoofere. Hos Dynamax gør man tingene grundigt. Meget grundigt endda. Hjemmebiografen består som billederne afslører af en særdeles tung projektor fra Barco, et lyd-gennemsigtigt lærred fra Steward der koster det samme som en god brugt tysk bil, og et JBL Synthesis lydsystem til en årslønning før skat. Selve rummet har Hans-Henrik Sannerud, som har Dynamax, valgt at male helt gråt så det ikke reflekterer lys og farver. Selv loftet har fået en tur med en diskret men kraftig grå farve og der er naturligvis mørklægningsgardiner i bedste kvalitet. Hertil hører en solid lænestol i læder og ditto sofa, og var det ikke for størrelsen og prisen skulle jeg straks bestille en lignende stol hos den fynske producent. Tid til et kig på billedsiden.

Efter en hurtig kop kaffe blev det tid til at fyre op for det tre fasede system. Billedet var fantastisk. Farverne var klare og veldefinerede. Det sorte var sort, og man følte at man blev opslugt af billedet. Absolut det tætteste på en biograf jeg nogensinde har været. En af hovedårsagerne til hertil var lyden. Ikke bare var den på et niveau de fleste stereo anlæg kun kan drømme om, men der var her tale om ikke bare surround sound, men om en omgivende lyd, fornemmelsen af at lyden kom fra siden eller bagfra var fantastisk, og det realistiske lydtryk kombineret med en superb dynamik fik virkeligt smilet frem på mine læber. Ganske vist fylder de to 18” subwoofere til surround systemet sammen med center og front højttalere en del, men hver en tomme der bruges er fantastisk godt brugt på biograflyd i første klasse. En hjemmebiograf som den her gør det praktisk talt overflødigt at gå i biografen. Det var en udpræget fornøjelse at opleve en kompromisløs hjemmebiograf hvor intet manglede på hverken lyd- eller billedside.
Hovedattraktionen.


Men, nu var vi jo ikke kommet for at se film, men for at høre JBL’s Flagskib i K2 serien, S9800 SE. Denne nye udgave med tilnavnet SE har et optimeret delfilter og skulle vise sig at være en fornøjelse at lytte til. Hans-Henrik Sannerud overtog for nyligt forhandlingen af JBL’s highend program, der udover Synthesis biograf systemet og K2 serien også består af Everest serien, der netop er kommet i en ny udgave. Hifi-Musik kan afsløre at der er planer for at få et sæt af den nye Everest topmodel til Danmark og der vil blive arrangeret et demo-arrangement i Dynamax kommende nye lokaler. Men da modellen først lige er kommet på gaden, og der minimum er tre måneders leveringstid skal man nok væbne sig med tålmodighed i en større mængde. En større mængde penge skal der også til. Et sæt K2 s9800 SE ligger på kr. 250.000 - Everest forventes at ligge på cirka kr. 400.000 sættet. Hifi-Musik glæder sig i hvert fald allerede til bare at lytte, og interesserede kan så bruge ventetiden på at spare op. Selve systemet hos Dynamax består af et rent JBL/Accuphase system. En Accuphase strømrenser leverer strømmen til matchende forforstærker, delefilter, SACD afspiller og to A60 effekttrin. Herlighederne hviler oven på to JBL 18” subwoofere af samme slags der benyttes i surround systemet, og det hele er flankeret af de to JBL K2 S9800 SE højttalere. Det mest besværlige vi skulle koncentrere os om denne aften var hvorvidt subwooferne var nødvendige eller ej på det enkelte nummer. Livet er fuldt af svære overvejelser.


Lyden...

Efter en hurtig demo kom aftenens hovedpunkt ”så er det dit anlæg”, og sækken med cd’er blev hevet frem. Nu skal man passe på med brugen af superlativer, især når man ved der er en større, vildere og sandsynligvis bedre lydende model. Men jeg var dybt imponeret, lyden var ikke mindre end fantastisk. Timingen i musikken var fejlfri, og der var en sammenhæng i måden der blev spillet på som jeg kun kan være misundelig over. Bassen koblede i den grad perfekt til rummet, på trods at højttalerne ikke er specificeret til at gå særligt dybt, og subwooferne var slået fra, savnede jeg på ingen måde bas i den dybe ende. Herudover var enhver lille detalje og nuance gengivet, samtidigt med at stempel effekten fra en stortromme gengives uanstrengt som det mest naturlige i verden. Anslag på lilletrommen har den saft og den energi udladning som man ellers kan savne på så mange andre anlæg, og strengeinstrumenter gengives med den fylde, krop og ikke mindst den eksplosivitet de fortjener. Læg hertil en højopløst diskant, der formår at gengive selv den skarpeste eller mest silkebløde lyd på en så dynamisk måde at man rent glemmer at det blot er hifi-grej. Det tog noget tid, men det lykkedes at komme alle de medbragte skiver igennem, være det sig rock, klassisk eller hiphop. Hifi-Musik siger tak for besøget hos Dynamax, og ærgrer sig så ellers over at hverken tegnedreng eller stue har en størrelse der muliggør et sæt JBL K2 S9800 SE i eget hjem. Forhandler: Dynamax Skovsøgade 1B, 2. sal 4200 Slagelse Tlf.: 40 84 11 15 Web: www.dynamax.dk Mail: info@dynamax.dk


Hans-Henrik Sannerud i selskab med Kim Olsen.


Lidt billeder fra butikken:

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: