Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

PC Power Supply

Frontends, operativsystem, hardware, alm. opsætning m.m.

PC Power Supply

Indlægaf mhansen » søn jan 27, 2013 19:47

Hej

Er der nogen der har gjort sig erfaringer med forskellige Power Supply til pc, hvor det har givet en forbedring af lyden.

Jeg tænker selv at jo mere stabil strøm der bliver leveret til PC'en, jo bedre må det være.

Hvad med støj fra Power Supply

og sidst har størelsen - antal watt den levere noget at sige.

Har kigget lidt på denne.

http://www.corsair.com/power-supply-units/ax-series-power-supply-units/ax1200i-digital-atx-power-supply-1200-watt-80-plus-platinum-certified-fully-modular-psu.html
mhansen
Medlem
 
Indlæg: 57
Tilmeldt: man sep 10, 2007 19:38

Re: PC Power Supply

Indlægaf Audioheaven Danmark » søn jan 27, 2013 21:33

Hvor meget skal den trække!?

1200 watts. Så må det være en voldsom gamer pc?
Brugeravatar
Audioheaven Danmark
Seniormedlem
 
Indlæg: 969
Tilmeldt: fre dec 07, 2012 13:18

Re: PC Power Supply

Indlægaf Kim Olsen » søn jan 27, 2013 22:26

Jeg skal ærligt indrømme at jeg aldrig har oplevet forskel mht. strømmen, og da langt de fleste pc formater operere med buffer eller pakke data i et eller andet omfang, så er jeg ret skeptisk overfor om det kan have en indvirkning, såfremt at der er uregelmæssigheder i strømmen så vil det hele lukke ned uanset hvad, idet at der ikke så vidt jeg er orienteret findes psu'er der kan differentiere ift. hvilke dele af computeren der skal have prioritet når det kommer til strøm, det betyder så ikke det store da det hele i grundkonfigurationen er nødvendigt for at computeren overhovedet kan køre.

Der hvor der kan være noget at hente er derimod at man tager signalbehandlingen ud af computeren, typisk ved at hive signalet digitalt ud via usb eller optisk, og lade tingene kører i en seperat enhed.

Hvis man skal være rigtigt feinsmecker så skal data sandsynligvis køres fra SSD disk, men jeg tvivler på at der kan måles eller opfattes forskel da det er en meget begrænset mængde data der skal til et højopløst stereosignal kontra hvad en computer ellers skal håndterer af data.

Jeg har en ekstra pc stående med to PSU'er du er velkommen til at låne hvis du vikeligt vil eksperimentere, så gør det heller ikke så meget hvis noget går galt.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2525
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: PC Power Supply

Indlægaf mhansen » man jan 28, 2013 18:17

@Audioheaven Danmark
Det er en ren musik pc, så der bliver ikke spille spil på den. Der sidder kun et Ati Radeon HD 5450 skræmkort i.

@ Kim Olsen
Tak for dit svar :)

Tak for tilbudet om at låne en pc og teste med. Jeg har dog selv prøvet at rode lidt med PSU. Først med en billig Noname PSU, og så den jeg har nu som er en Corsair VX 550W. Og her kunne jeg ikke høre forskel. Tænkte bare at den jeg henviser til så vidt jeg kan læse er digitalt styret som vist er noget helt nyt inden for PC PSU'er, og fordelen med den er at den skulle levere meget stabil strøm.

Mht. SSD så har jeg sådan en i min maskine. Alle mine musik filer ligger dog på min server, og jeg kan ikke høre forskel på om jeg henter dem via netværk, eller direkte fra SSD.

Jeg bruger et Lynx AES16e lydkort, da min DAC ikke kan modtage højere opløsning  end 44,1 KHz via USB. Lydkortet er tilgengæld fremragende :)

Eftersom jeg bilder mig ind at der er en masse støj inde i et PC kabinet og at det på en eller anden måde påvirker lyden i sidste ende, har tænkt på om det ville give noget at kapsle lydkortet ind i en kobberskal af en art. Endnu bedre at få det uden for pc kabinettet. Nogen erfaringer med det?
mhansen
Medlem
 
Indlæg: 57
Tilmeldt: man sep 10, 2007 19:38

Re: PC Power Supply

Indlægaf mhansen » man jan 28, 2013 18:24

Hvis nogen har lyst til prøve at optimere lyden fra deres pc, så prøve at hent Fidilizer.

Læs mere om det her:
http://www.windowsxlive.net/fidelizer/

Herhjemme giver det et løft i lyden. Har fået flere af mine venner til at prøve det, alle meget skeptiske, alle er vendt tilbage med, jo det gør sgu en forskel.
mhansen
Medlem
 
Indlæg: 57
Tilmeldt: man sep 10, 2007 19:38

Re: PC Power Supply

Indlægaf Mr.Avantgarde » man jan 28, 2013 19:59

mhansen skrev:Hvis nogen har lyst til prøve at optimere lyden fra deres pc, så prøve at hent Fidilizer.

Læs mere om det her:
http://www.windowsxlive.net/fidelizer/

Herhjemme giver det et løft i lyden. Har fået flere af mine venner til at prøve det, alle meget skeptiske, alle er vendt tilbage med, jo det gør sgu en forskel.


Det prøvede jeg for et pænt stykke tid siden og jeg er enig i, at det faktisk påvirker slutlyden. Man kan så diskuttere om "forbedringen" udelukkende er positivt. Umiddelbart foretrækker jeg at køre med den, da jeg mener det giver bedre betingelser for mikrodynamiske forhold, der opleves som bedre aftegnet qua fjernelse af noget støj.

Løsningen gør dog på ingen måde en dac løsning til en pladespiller og forskellene er små og fjerner ikke digitalsound, men da alle positive skridt i princippet er velkomne, så er det en "keeper".

Jeg vil derfor også opfordre til at afprøve dette gratis tweak. Bemærk at dit net slåes fra i den bedste af indstillingerne
Mr.Avantgarde
Supermedlem
 
Indlæg: 1113
Tilmeldt: fre feb 10, 2012 20:50

Re: PC Power Supply

Indlægaf Audioheaven Danmark » man jan 28, 2013 21:55

Du kan prøve med en streacom nano 150. Det fungere strygene på streamer pcere der sat op til USB streaming.

Med onboard lydkort ved jeg dog ikke om det har nogen gevinst. Men til streaming via USB kan det sagtens høres. Selvfølgelig kommer det også meget an på det grej der modtager.
Brugeravatar
Audioheaven Danmark
Seniormedlem
 
Indlæg: 969
Tilmeldt: fre dec 07, 2012 13:18

Re: PC Power Supply

Indlægaf SOSDK » tirs jan 29, 2013 12:31

Kom i tanke om at jeg engang, havde set en liniær psu til PC, da jeg læste denne tråd. Tænkte ikke så meget over det dengang, men efter at have hørt hvad en liniær psu gør ved min M2tech Young, ledte jeg efter den på google.

Fandt den her: http://www.itemaudio.com/index.php/powe ... l?sef=hcfp
Om den gør nogen forskel på ens PC ved jeg ikke.
SOSDK
Nyt medlem
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: man mar 14, 2011 16:18


Tilbage til HTPC


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: