Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

At købe antikvarisk

Alt om musikindspilninger.

At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » tors dec 20, 2018 17:27

LP´en oplever i disse år en renæssance, mens CD mediet så småt er ved, at forsvinde. Over de seneste 15 års tid har den ene fysiske pladebutik efter den anden måttet dreje nøglen om.

Musik er noget man i stigende grad køber over nettet, hvis man da ikke er gået helt bort fra, at have en musiksamling og streamer det hele

Her i Kbh. findes der flere butikker, hvor man kan købe antikvarisk. Der ligger et par Accord butikker i brokvarterne, og på Frederiksberg ligger Mint.

Men hvad gør du? Handler du musik antikvarisk, og hvorledes er dine erfaringer?
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Analogueman » tors dec 20, 2018 22:21

Jeps, jeg vil anslå, at mere end halvdelen af min lp-samling (ca. 10.000) er købt brugt/antikvarisk.

Jeg opkøbte en del lp'er - primært større samlinger af opera og klassisk musik - da lp-salget op igennem 1990erne styrtdykkede. Det har givet mig en stor og udmærket (synes jeg selv) lp-samling, som egentlig ikke har kostet mig særlig meget.

Jeg har selvfølgelig oplevet at måtte kassere en del, når jeg har opkøbt større samlinger. På et tidspunkt købte jeg fx ca. 1.500 titler, hvoraf i hvert fald halvdelen måtte kasseres - enten fordi det var, nå ja, lortemusik, eller den fysiske/tekniske tilstand var så ringe, at det var ulideligt at høre på.

Gennemsnitsprisen pr. titel på de plader, jeg så beholdt, kunne dog stadigvæk holdes på under en krone …

Hvis man køber mange brugte/antikvariske lp'er, så vil jeg anbefale en pladerensemaskine. Den kan revitalisere rigtig mange lp'er - flere end man måske umiddelbart troede muligt - men den kan selvfølgelig ikke fjerne fysiske fejl eller skader på lp'erne.

Jeg køber ikke så meget brugt/antikvarisk mere … ja, jeg køber i det hele taget ikke så meget mere. Det kniber efterhånden med at finde plads til flere lp'er, så jeg forsøger at nyde, hvad jeg har - og der er da også til nogle timers underholdning :D
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Seniormedlem
 
Indlæg: 555
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » fre dec 21, 2018 00:33

Analogueman: Jeg er relativt ny i antikvar markedet, men oplever alligevel, at det er lidt af et slaraffenland. Nu er det CD´erne der er på retur. Og i et antikvariat kan man måske få ting op under neglene, som egentlig slet ikke at til, at opdrive mere. Priserne er yderst rimelige. I gennemsnit 1/4 af hvad man skal give for nyt.

Jeg ripper CD´er. Så pladsproblemer er ikke et issue. Ofte forærer jeg skiverne væk til en kammerat. Om det er helt lovligt ved jeg ikke. Og han brokker sig over pladsproblemer. Men det må jo blive hans problem. Om ikke andet må han anskaffe sig nogle flyttekasser  :mrgreen:

Og - jo jeg har oplevet problemer med enkelte ting. Men ellers synes jeg faktisk, at standarden generelt er god. De ser fine ud de ting, som jeg køber. Sjældent med ridser og deslige.

Jeg ved godt, at vinyl er mere sart. Men jeg vil da tro, at man også kan købe fine ting her.

Med så stor en samling som du har, og i betragtning af, at vinyl også fylder kan jeg godt forstå, at det på et tidspunkt må klinge af med ny-køb.

Jeg derimod har masser af harddisk plads der skriger på, at blive fyldt med god musik :-)
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Kim Olsen » fre dec 21, 2018 10:56

Jeg har i mange år været forbi antikvitetshandlere i jagten på det sorte guld. Især en enkelt lokal der gør i storopkøb af dødsboer har været lidt af en guldmine, særligt da mange af pladerne stort set er i mint-condition.

At de så vil have 800 for en brugt dvd-afspiller eller 6000 for et meget gammelt og brugt minianlæg må man bare grine af i stilhed.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2575
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » fre dec 21, 2018 13:58

Kim Olsen: Ja dødsboer efterlader jo ofte værdier, som sikkert kan blive solgt, løsøre. Den mulighed har jeg ikke prøvet af.

Jeg har set, at bl.a. på dba.dk - der sælges større samlinger af CD´er og LP mellem private.

Ind til videre har jeg dog afholdt mig fra, at afprøve den mulighed, for dels så står man med et praktisk problem i, at få transporteret en større mængde CD´er - eller LP´er hvis man ikke lige råder over en bil

Dernæst er der lige det her med hvad stand skiverne er i hvis man køber på denne måde, samt det forhold, at man måske samlet står for, at købe måske 500 skiver i et hug, hvor man reelt måske er interesseret i mindre end 100 af dem.

Så jeg har foreløbig begrænset mig til butikker der handler med musik antikvarisk. Uden med sikkerhed, at vide det så antager jeg, at sådanne butikker findes i flere af de større byer.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf P.H. » fre dec 21, 2018 14:57

Jeg har flere gange været ved at hoppe på vinylvognen, men er vist nok blevet for doven til det. Så det bliver ved cd'erne afspillet som de er - eller rippet. Men jeg mistænker stadigt vinylentusiasterne for at være mere hyggelige mennesker.
Sony SCD XA333ES/Swoboda Superupgrade+
Ripstreamer XL, SSD
Emm Labs Dac2X
BAT VK52SE
BAT VK255SE
Buchardt s400
NLE, Swoboda, Acoustic Revive
Sugden Headmaster (Det hedder den! Det er ikke noget sjofelt)
Grado GS1000
P.H.
Seniormedlem
 
Indlæg: 944
Tilmeldt: søn feb 19, 2006 22:11
Geografisk sted: Midtjylland

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » fre dec 21, 2018 15:09

P.H. Det er muligt, at vinylentusiasterne er mere hyggelige mennesker :-)

Der er noget fedt over vinyl, og ikke mindst så er et pladecover en langt federe ting end et CD cover

Jeg ved så ikke hvordan det er, at handle vinyl brugt, for vinylplader slides jo under afspilning - hvad CD skiver i teorien ikke burde gøre.

Men det er nu ikke alle CD´er man kan rippe. Og mediets usårlighed blev jo overdrevet vildt i CD´ens barndom.

Men jeg tror nu, at man kan gøre gode forretninger ved, at købe brugt uanset om det handler om vinyl eller CD.

Standarden som jeg har oplevet har generelt været god.

Hvis man kun giver en 20 - 30 kroner for en skive er det måske også lidt nemmere, at leve med, at der af og til er en nitte  i mellem.

Men det hører faktisk så lidt til sjældenhederne, sådan som jeg erfaret det. Jeg kan klart anbefale, at handle antikvarisk, hvis man kan gøre dette inden for overkommelig geografisk afstand.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf nilsvalla » fre dec 21, 2018 18:28

Mon ikke mange "CD-mennesker" i tidernes morgen har været fastlåst og kørt træt i vinylens luner, og derfor tog imod med kyshånd, da CD-mediet kom?
Det kunne i hvertfald forklare ubevidste agressioner imod  "vinyl-lovers"?  :lol:
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » fre dec 21, 2018 20:43

Nilsvalla: CD mediet havde vel sin storhedstid tilbage i 90 ' erne. Dengang var der også mange velassorterede butikker hvor man kunne købe CD' er.

I dag er det delvist min opfattelse at mange CD samlinger er under afvikling.  Men det er jo på en måde godt nok, for  så har vi andre chancen for, at opkøbe brugt :-)
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf nilsvalla » lør dec 22, 2018 00:02

Jeg syntes brugte vinylplader igen er ved at være for dyre.
Men er da helt enig, har man et godt CD-anlæg, er CD-pladerne jo nærmest noget man kan få i nakken.
Gad vide om ikke også CD får en renæssance, når nuværende vinyl-popularitet aftager?
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » lør dec 22, 2018 02:12

Nilsvalla: Jeg har en Lyngdorf CD2, hvilket er en ganske fin CD afspiller.

Men det er nu ikke for, at kaste CD´erne i den, at jeg køber brugt. Jeg ripper dem og det er jo en af fordelene ved CD´ere, at det i princippet bare er data i binær kode, som så er gemt som musik.

Måske er det lidt på kanten af hvad jeg må, men jeg forærer CD´erne væk når jeg har forvandlet dem til u-komprimmerede wav filer, som jeg smider ned på min medieserver dvs. min NAS.

CD´er er ikke skabt til, at ligge en kælder eller på et loft og samle skimmelsvamp.

Jeg kunne beholde dem eller sælge dem igen. Men som du konstaterer, så får man nærmest brugte CD´er smidt i nakken. Det er dog intet, at regne mod den pris man får hvis man sælger til et antikvariat. Der er i så tilfælde tale om få kr. pr. stk.

Og jeg gider nærmest ikke, at bøvle med det - så jeg giver dem til en kammerat. Han er endog ikke musik entusiast. Men sådan er det. Men skulle jeg holde mig på sikker lovlig grund, så burde jeg måske opbevare dem i en flyttekasse

Jeg har dog en stor samling af CD, hvor der også er nogle Japan presninger, og HD formater.

Jeg forsøger, at spare lidt på min CD2, da optiske drev som sidder i CD afspillere har kostet mig nogle kvaler og dyre reparationer igennem tiden. Og det skønt min CD2 lyder en anelse bedre end min streamer.

Men nu har jeg gjort lidt for, at optimere mit netværk - og det er kun et mulehår der adskiller streaming fra CD´ere. Og i teorien kan streaming eller en audio PC sagtens være fuldt på højde med en CD afspiller. I princippet handler det hele blot om omsætning af digitale data i sidste ende.

Samtidig giver min medieserver løsning nogle betjeningsmæssige fordele, da jeg i en håndevending kan styre hele molevitten fra min smartphone

Det kræver lidt arbejde, at konvertere, rippe og lave backup af data, som musikken i en eller anden form, så antager.

Men det hygger jeg mig så med, og har samtidig lavet en database over samlingen.

Jeg ved ikke hvad vinyl koster brugt. Men jeg har set, at det er ret dyrt, at købe ny vinyl. Og samlede jeg på vinyl, så ville jeg virkelig holde fast på skiverne. Men en CD er i princippet bare et medie der er bærer af nogle data. Og dette er jo også en af grundene til, at CD´ere er ved, at forsvinde helt. I den digitale verden er man ikke afhængig af et medie. Det hele kunne i princippet lige så godt ligge på harddiske.
Senest rettet af Twist søn dec 23, 2018 12:03, rettet i alt 1 gang.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf nilsvalla » lør dec 22, 2018 11:42

Twist.
Jeg solgte 10000 lpér for 10000kr, for 10år siden
På daværende tidspunkt kostede brugte lpér 1-3kr stk på loppis.
Jeg køber af og til brugte plader og en sjælden gang nye. Men sælger hurtigt videre, hvis ikke jeg kan lide musikken eller i det mindste kan høre et eller andet jeg måske med tiden kunne lære at lide  :D
Min lp-samling er på et par tusinde stk. og har været på den størrelse siden jeg solgte de mange. Men mine to tusinde er alle at betragte som yndlingsplader, og kommer på fra tid til anden.
Har intet imod sætte lp eller cd i mediet for høre musik.
Gider derimod ikke opbevare indspilninger på samme måde du gør det,  ved nemlig aldrig på forhånd hvad jeg har lyst til høre, så ok med "faste medier". :)
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » lør dec 22, 2018 11:59

Nilsvalla: Nej - jeg forstår dig godt derhen, at der ikke er grund til, at opbevare musik, som man ikke gider, at høre på. Men set fra det økonomiske aspekt så har de 10.000 lp´er som du solgte sikkert kostet dig betydeligt mere end du fik for dem. Så god forretning har det næppe været. Men på den anden side kan man også sande til i musik. Men nu er jeg slet ikke i nærheden af, at have 10.000 albums

Og det er også lidt problemet med en NAS harddisk, at det i princippet kun er harddisk plads, og et det ikke rigtigt fylder noget og ikke koster det store.

Undertiden kan man godt få fornemmelsen af, at man hælder musikken ned i et sort hul, når man hælder det på en harddisk, for man lagrer i princippet ting, som man kun hører en enkelt gang eller få gange.

Men foreløbig samler jeg bare videre, selv om der kommer ting på min NAS, som absolut ikke er "need to have". Men egentlig udgør det ikke noget problem, selv om man tiden naturligvis både kommer til, at gemme på data og flytte rundt på data, som ikke er stort nødvendige.

Harddiske nu om dage kan måske rumme adskillige tusinde albums. Og med den teknologiske udvikling er der udsigt til, at drevene i fremtiden vil blive endnu større. Og det levner jo mulighed for, at albums i fremtiden i endnu højere grad bare forsvinder ned i et sort hul.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf nilsvalla » lør dec 22, 2018 13:30

Twist, de fleste af de 10000 var samlinger opkøbt i 90érne til stk- priser fra 30-50kr.  Men der er en grænse for hvor meget musik det overhovedet er muligt afspille. For mig fungerer det godt med et antal af 2000stk.

Skal også "erkende" (ha-ha) jeg en gang imellem sætter min PC til anlægget med 5m slange.
Der findes enkelte optagelser jeg ikke har kunne finde på vinyl og så det jo fint nok spille det ned fra "You tube"
F.eks er jeg glad for "Disco"-nummeret "I am your automatic lover" med Dee D Jackson fra 1978. Og lyden er faktisk helt forrygende trods alt. :)
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: At købe antikvarisk

Indlægaf Twist » lør dec 22, 2018 21:40

Nilsvalla: Jeg har ikke sat min PC til anlægget. Jeg tror også det er lidt tilrådeligt, at bruge skilletransformator i så tilfælde.

Jeg har et par mindre Bose PC højttalere. Egentlig er lyden på min PC mest vigtig i forbindelse med spil, da jeg gamer lidt en gang i mellem.

Min PC  er ofte det værktøj, som jeg ripper musik med, og administrerer min netværksdisk.

Ja 10000 LP´er er en fantastisk stor samling. Lidt hovedregning fortæller mig, at selv om man i gennemsnit hørte 1 LP om dagen, så ville det tage 30 år, at høre samtlige LP´er i sådan en samling

Jeg kan også kun forestille mig, at en samling kan blive så stor hvis man opkøber hele samlinger.

Jeg synes at jeg har samlet i mange år, og jeg anser det for tvivlsomt om jeg nogensinde opnår en samling i den størrelse.

Jeg har som nævnt i tråden set er nogle samlinger handles på dba.dk. Men jeg har afholdt mig fra, at opkøbe sådanne hele samlinger. Det ville også komme til, at tage en rum tid bare, at arbejde sig igennem en samling på 500 nye skiver

Men måske er det bare det, at handle lidt der også er sjovt. Det er jo en god indgang på en weekend, at man lige slår et smut forbi antikvariatet og kommer hjem med et par nye skiver, man kan stoppe i spillen; også set lidt i lyset af at de fysiske pladeforretninger stort set ikke findes mere.
Senest rettet af Twist søn dec 23, 2018 11:59, rettet i alt 1 gang.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Næste

Tilbage til Musik


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: