Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Holton NLV 200L R2

Alt om "gør-det-selv" forstærkerkonstruktion.

Holton NLV 200L R2

Indlægaf Janils » søn jun 07, 2015 21:38

Normalt er jeg ikke mere end et år om at samle en forstærker, men denne gang gik det noget anderledes. Nu her ca. 14 måneder efter jeg startede er den dog færdig og spiller fremragende.
Man kan under sig over den lange byggetid, specialt når der er tale om færdige moduler. Denne gang har det dog drillet en del og desuden gik jeg ret langt med hensyn til en ultimativ strømforsyning. Et modul var defekt og jeg bestilte nye udgangstransistorer fra Austrailen. De kom til DK og blev leveret til en forkert adresse (takket være postvæsenet) og røg så retur til Austarilen. Herefter ventede jeg så 2 måneder på et helt nyt forstærkermodul, som heldigvis kom uden beregning efter "kun" en måned.

Forstærkeren er 4 kanals, med 4 stk. Holto Precision NLV 200L R2 moduler. De er nominelt på 150 Watt i 8 ohm, men med en reduceret spænding på +/- 36V DC ender jeg op med ca. 60 Watt pr. kanal. Det er rigeligt til formålet - at drive hhv. mellemtone og diskanter i mit aktive system. Med følsomhed omkring de 94 dB for begge enheder, kan der spilles rigeligt højt og med masser af headroom. Samtidig opnås en større strømkapaticet, hvilket er passende da den kan brokobles til ca. 240 Watt stereo.

Forstærkerene har nu spillet et par dage. Den driver mine Accuton mellemtoner fra 240 op til ca. 2.000 Hz. Hefra og op er det Scan Speak BE diskanter. Lyden er stor glat og med masser af detaljer, uden at det bliver pågående eller hårdt. Specielt toppen står flot med masser af detaljer fra de fremragende diskanter. Jeg er tilfreds, men er spændt på hvor meget det ændrer sig efterhånden som den bliver kørt til.
Mvh.
Jan Nielsen - http://www.pladespilleren.dk
Analog lyd, masser af pickupper, DIY højttalere, dipoler og gerne en god single malt, mens man nyder musikken.
Brugeravatar
Janils
Supermedlem
 
Indlæg: 1951
Tilmeldt: man okt 24, 2005 22:10
Geografisk sted: København

Tilbage til DIY-forstærkere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.