Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Køb af pladespiller

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Kenn » ons dec 06, 2017 10:02

En Roksan Xerxes er en rigtig god pladespiller. Det er korrekt at årgang metusalem PSU blev varme og på sigt ustabile.Den nye der er produceret af Heed er helt sikkert iorden, så er PSU på plads. Hvis din Xerxes er ældgammel kan den døje med at armboard synker så pladetallerken kan skrabe på. Det kan heldigvis nemt fixes med mellemlægsskiver, Googles Your friend for beskrivelse..Heldigvis kan hældningen på centerlejet justeres på en Xerxes, så alt kan komme i Vater. Må indrømme at der er mange geniale detaljer på Xerxes, den er gennemtænkt og det har indtil nu været let af få dele og opdatere ældre versioner. Det er nok så væsentlig en detalje, og noget der adskiller kendte konstruktioner der er så solgt i store stykantal, fra det store antal “highend” grammofoner der er lavet i et skur. Der er desværre ufattelig mange af disse, bare den er tung nok, pladespillere med fritstående motorer, meget tunge pladetallerkener og hjulaksel centerlejer. I mine øjne er de for dyre, det kan jeg bygge selv. Men enhver sin smag :D
Kenn
Nyt medlem
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: man okt 03, 2016 16:09

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf nilsvalla » ons dec 06, 2017 11:33

Helt enig Kenn.
Der er rigtig mange af de der "alt for dyre" pladespillere, hvis største kvalitet, er en kæmpe vægt.
Lidt interessant med "de der" tunge tallerkener (10-20kg), med tanke på, ca5kg tallerkenvægt bør være nok til friholde fra variationer i lysnet samt den varierende friktion fra forskellige nåle.
Men ingen tvivl om den tungere tallerken, bidrager med "tungere" bas alene i kraft af vægten.
Mere interessant er det og se, den nye Technics sp10 der kommer til foråret, er forsynet med en tallerken på 7kg.
Interessant fordi, jeg mener det var dem, der i tidernes morgen, fandt frem til en tallerken ideal-vægt på lidt under4kg, hvilket skulle udligne variationer fra nettet. Og nu der er 7kg kunne man mistænke for de sidste kilo er af salgsfremmende art. :lol:
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Kenn » ons dec 06, 2017 12:50

Ja der er ikke megen ny videnskabelig basis at forbedre vinylaftastning på, men det er en følsom proces, hvorfor mange faktorer kan ændre lyden.
Det er den store lydbuffet, og der er flere retninger der dyrkes. DD japanere, mellemhjuls rullerne som Garrard, Lenco og dobbelkonfekt TD124, ja så galt kan det gå når teknikliderlige tyskere stikker af... :D  :D og så er der hele den afkoblede og remdrevne skole.
Udover at pladen skal snurre med rette hastighed og denne konstant, er min personlige tilgang, at jo mere uforstyrret nålen kan få lov at aftaste rillerne, des mere information kan der hentes....stor pladespiller og stor bas hænger ikke altid sammen, f.eks har jeg haft TW Acoustics ved siden af en Xerxes 20X, og Roksanen fik Raven til at lyde anæmisk og forknyt....
Jeg har aldrig personligt haft en, men jeg er lidt fascineret af de ældre pladespillere de lavede i Struer, kan huske en rundvisning deroppe. Der blev tænkt i afkobling, og brugervenlighed....ja ja ja da så smid da med de sten og tomater :D  :D  :mrgreen:
Kenn
Nyt medlem
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: man okt 03, 2016 16:09

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf nilsvalla » ons dec 06, 2017 15:10

Jeg er meget enig i, bestemte kvaliteter for det ene opsæt,
ikke nødvendigvis bliver til kvaliteter i et andet.
Således spiller en tung spille af et tilsnit, ikke nødvendigvis vægtigere end en let ditto af andet tilsnit.
Men prøv så tilføre noget masse til den lette af de ovenfor nævnte,
så den kommer ned i egensvingninger, og bidrager på den måde, hvilket opfattes vægtigere for lyden. Alle bevægelige dele bidrager, og med pladespiller, er der jo mange. :D
Men selvfølgelig ingen garanti for bedre lyd, da, som du selv er inde på, meget spiller ind.
Derfor syntes jeg heller ikke, det giver mening med ord som "neutralitet", "gennemsigtighed", "tro-mod-mediet" i forbindelse med pladespiller, som med amp og ht. Her kan man måle om ind er lig ud, men hvad skulle man måle efter med pladespiller?  :)
Så vinylfreaks er heldige med et medie, måle-freaksene ikke kan skyde i sænk. :lol:
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf boydk » ons dec 06, 2017 20:40

Nils.....
Kan ikke helt lade være med at opponere mod de forudfattede meninger :D
Hbis du nogensinde har hørt en grammo med "heavy" tallerken, tror jeg ikke, du ville skrive, som du gør.
Det "værste/største" jeg har haft fornøjelsen af at lytte på, er Tommy Hørnings grammo, og der skal ikke hersle nogen som helst tvivl, den er super musikalsk. Det var godt nok med en VPI-arm og en Audio Note IO pu, men for fanden da..... Når man hører klaver på en sådan spille, er man ikke et øjeblik i tvivl om, hvad vægt/inerti betyder for en klippefast klaverlyd, perspektiv, rum m.m.
så herfra er det ikke salgsgas det hele. Det spiller misundelsesværdigt fantastisk, og havde jeg pengene, stod der s´gu sådan et monstrum på min hylde, uden tvivl :wink:
Turntable: FFYX DIY Kit
Tonearm: STAX UA-9 & Jelco SA-750L
Cartridge: Sumiko Palo Santos Presentation, Shure V15-IV MR, Goldring 920IGC/Jico-SAS, SAEC-C1.
Stepup: DIY Silk Audio MC220-A
Preamp: Vincent SA-T7
Riaa: DIY Pass Labs X-Ono clone
CD/SACD/DVD-A drive: Pioneer DV-585
Dac: DIY AK-4399-6N16B-V out
Poweramp: 2 x Advance Acoustic MAA-1000
Speaker: Magneplanar MG3.6/R
Cable: DIY Silver Tonearm connect. DIY IBM Token Ring + DH-Labs Air Matrix + Oyaide Tunami Terzo RR V2 som signalkabel. VdH Magnum Hybrid til HT.
boydk
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 495
Tilmeldt: fre okt 19, 2012 08:02
Geografisk sted: Århus

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf nilsvalla » ons dec 06, 2017 23:39

Boydk.
Jeg skrev vist heller ikke, tanks-maskiner ikke spiller godt, bare de er alt for dyre.
Og der er ikke mere forudfattet mening i det, end der var i din indledning. :D

ps.
Og en IO kan altså noget helt specielt med perspektivet. :)
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Kenn » tors dec 07, 2017 19:06

Oh no, nu ikke en min fætter har en tungere end din, og havde du hørt den så...Savner stadig lidt nytænkning blandt de “nye” spillere på markedet, noget innovation, ellers er der jo masser i forvejen man kan købe...
Og så lyder en super indspilning på en Rega P3 sikkert bedre end en jammerlig slutfirser ting på Tonny Hørnings superior grammofon, så husk at bruge penge på god musik uanset om du er til store tunge matroner, eller små lette på fjedrene ben....ved godt hvad jeg er til :lol:  :lol:
Kenn
Nyt medlem
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: man okt 03, 2016 16:09

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf nilsvalla » fre dec 08, 2017 10:02

Men forhåbentlig ikke SÅ meget nytænkning, som dengang i først´80, hvor nytænkning blev til CD. :lol:
Hvis ikke vinylen havde været udfeset (jeg mener udfaset  :lol: ) i en længere
periode, havde vi ikke idag haft den store mangel, på trygge/presse-maskiner og de eksperter der hørte dertil. :)  
Nogen mener sågar det får demokratiske konsekvenser med den manglende "presse-frihed".  :lol:
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Analogueman » man dec 11, 2017 22:14

Kenn skrev:Hvis din Xerxes er ældgammel kan den døje med at armboard synker så pladetallerken kan skrabe på. Det kan heldigvis nemt fixes med mellemlægsskiver, Googles Your friend for beskrivelse..Heldigvis kan hældningen på centerlejet justeres på en Xerxes, så alt kan komme i Vater.

Kenn, jeg må nødvendigvis supplere dine bemærkninger, da jeg ikke mener, at din beskrivelse er helt korrekt.

Det er ikke armboardet, der synker, men den del af toppladen, som centerlejet er monteret i.

Såkaldt "plinth sag" er - desværre - en kendt sag på den første iteration af Roksan Xerxes. Det skyldes kombinationen af udskæringen i toppladen (for at bryde resonanser) og valget af MDF som materiale til toppladen. Vægten fra pladetallerkenen får ganske enkelt MDF'en til over tid at synke (lidt). Hvis toppladen havde været lavet i fx birkekrydsfiner, så var det nok ikke sket.

Det er rigtigt, at Roksan tilbyder mellemlægsskiver ("shims"), der sædvanligvis hæver centerlejet så tilpas meget, at pladetallerkenens underdel ikke længere skraber mod toppladen.

Det ændrer dog ikke på vinklen på centerlejet, der ikke påvirkes af at blive hævet. Hvis du skal have centerlejet til at stå helt lodret og derved få pladetallerkenen i vater, så skal det ske ved at justere de tre såkaldte "blobs", der udgør afkoblingen af toppladen fra basen.

At "shimme" centerlejet er efter min bedste vurdering heller ikke en optimal løsning på problemet. Hvis pladetallerkenen justeres, så den står i vater, så vil den flade, som tonearmen er monteret på, ikke stå i vater og vice versa. Så mine erfaringer siger mig, at ikke alt kan være i vater på samme tid (som du ellers skriver).

Jeg har fundet en bedre løsning på problemet. Den er imidlertid lidt mere arbejdskrævende end blot at smide en mellemlægsskive under centerlejet. Løsningen indebærer, at man med en overfræser isat et notjern fra undersiden af toppladen fræser en tilpas bred og dyb rille til, at den sunkne del af toppladen kommer tilbage i sin oprindelige position.

Herefter fylder man udfræsningen med to-komponentlim (fx Araldit), som efterfølgende skal hærde helt op. Så har man en topplade, der er som ny (dvs. uden "plinth sag"), og man kan ikke se reparationen fra oversiden :D

Og jeg kan garantere, at reparationen holder. Jeg benytter bl.a. to-komponentlim i min roklub til at reparere revner i bådenes skaller, og jeg har endnu til gode at opleve, at en båd er revnet, hvor den er blevet repareret. Limen er således betydeligt stærkere end træet, som den skal holde sammen.
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 320
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Analogueman » tors mar 15, 2018 23:50

Er du kommet længere i dine planer om at anskaffe en pladespiller, wester123?

Eller opgav du efter alle pladespillernostalgikernes excesser :)
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 320
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf wester123 » man mar 19, 2018 14:52

Analogueman skrev:Er du kommet længere i dine planer om at anskaffe en pladespiller, wester123?

Eller opgav du efter alle pladespillernostalgikernes excesser :)


Jeg må indrømme, at jeg gik lidt kold i de mange muligheder. Det skyldes også andre ting, som er kommet lidt i vejen. Indtil videre har jeg lyttet lidt til Rega RP10. Oprindeligt var jeg egentlig ikke så meget for deres koncept, men jeg må sige, at den lydmæssigt tiltaler mig  :)
wester123
Medlem
 
Indlæg: 75
Tilmeldt: tors aug 21, 2014 12:05

Re: Køb af pladespiller

Indlægaf Analogueman » man mar 19, 2018 15:21

Bare tag dig god tid til at vælge - vinyl er kommet for at blive :D
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 320
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Foregående

Tilbage til Analoge kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: