Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Den bedste pladespiller

Re: Den bedste pladespiller

Indlægaf Medlem » fre dec 22, 2017 11:06

P.H. skrev:Jeg går ud fra at den bedste pladespiller er langt dyrere end den bedste cd-afspiller. Dvs at man ved køb af pladespiller, hele tiden kan blive generet af forestillingen om at der nok findes noget bedre. :? Eller hvad?


Det mener jeg ikke er tilfældet.

Begge signalkilder kan fås til astronomiske priser (ok, CD afspilning falder lidt af på den, og LP afspilning stiger på grund af et voldsomt come back), og helt ned til nærmest ingenting.

Men hvad er bedst? Det er i sidste ende kun op til dig selv.

"Forestillingen om at der nok findes noget bedre", er en af de farligste sider af vores hobby. Det gælder jo alt, og kan være dyrt  :lol:

Da jeg startede min hifi & musik rejse, var det med LP som primær signalkilde, senere tog CD over i mange år.
LP har fået et come back de sidste 5 år hos mig, og er nu (lydmæssigt) den foretrukne, men ikke med stor margen. CD lyder fortsat fantastisk.

Jeg vil sige at jeg får trukket det meste ud med begge signalkilder, de er "optimeret til det jeg synes lyder bedst" - lige nu  :lol:

Prisen er så også ca. DKK 70.000,- for CD kilde og DKK 90.000,- for LP kilde.

Ja, der er langt flere variable at pille ved, i et LP setup. Hvilket da også gør det lidt sjovere, for dem der kan og vil det.
Brugeravatar
Medlem
Supermedlem
 
Indlæg: 1255
Tilmeldt: lør jan 28, 2006 21:32

Re: Den bedste pladespiller

Indlægaf Ritchieblackmore » fre dec 22, 2017 12:20

Denne tråd burde næsten være reference for alle tråde i hififoraer. Nogle fine betragtninger omkring pladespillere og hifi generelt, hvor man ikke påkalder sig retten til at bestemme hvad der er bedstEn fornøjelse. Mit eget pladespillersetup er ok og fungerer fint hos mig. Der findes utallige bedre løsninger, men det er det bedste jeg har ejet endnu. Jeg er helt på linie med andre omkring det spændende ved at opgradere pladespillersetup. Alle mulighederne. Hvis man gerne vil røre ved sit hifi en gang imellem er det næsten et must med pladespiller i den digitale alder. Cd og streaming kan så nogle andre ting.
Jagten på noget som er bedre sidder vel altid i baghovedet på en hifinørd. Jeg tog for en fem år siden beslutning om at jagte god lyd indenfor et lille budget. Jeg har haft anlæg før til 5 gange prisen på det jeg har nu. Lydkvaliteten har desværre også svinget noget i 5 år :D Nogle gange har jeg virkelig ramt plet, men det modsatte er godt nok også sket mange gange. Både pladespiller og højtalere har drillet en del. Det er nok charmen ved det hele, siger jeg til mig selv når et uheldigt produkt har ramt matriklen. :roll: Den bedste pladespiller, cd, forstærker osv. har jeg forhåbentlig til gode. Ja, jeg finder den aldrig. Derfor lever hobbyen i bedste velgående......
Brugeravatar
Ritchieblackmore
Medlem
 
Indlæg: 55
Tilmeldt: tirs jul 30, 2013 20:28
Geografisk sted: Midtjylland

Foregående

Tilbage til Analoge kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: