Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Skærmede signalkabler

Generel HiFi-debat & til andet, som du ikke kan finde en anden HiFi-kategori til.

Skærmede signalkabler

Indlægaf gasolin » lør feb 03, 2018 21:21

Skulle have lavet et indlæg og  kom til at trykke på frem,tilbage knappen på musen og så var det slettet  :evil:  så jeg prøver at gøre det kort

Kort fortalt oplevede jeg lige pludselig en svag højfrekvent støj fra den ene af min Yamaha HS7 og tænkte s.....prøvede at flytte lidt kabler med mere og har ikke umiddelbart noget støj.

Måske skulle jeg prøv med at tage alle kabler ud af alle enhederne og så montere dem så, så få kabler krydser hinanden og holde kablerne så korte som muligt, afhængig af hvor meget af den samlede længde der skal bruges.

Bruge monster usb kabel UDEN ferrit kernen på kablet som der som standard er på usb kablet der følger med min focusrite usb lydkort, et ligende kabel som det her

Klotz Rca til rca til min nad 3020i og langt rca til trs,jack stik 6.3mm fra naden til yamahaerne.

Det jeg godt kunne tænke mig at vide er skærmede signalkabler, hvad findes der og virker de? Evt magneter på signalkablerne imod støjen ?

Foretrækker kabel fra samme mærke.
Senest rettet af gasolin søn feb 04, 2018 13:55, rettet i alt 1 gang.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 500
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf allanowich » søn feb 04, 2018 13:17

Den "klump", der sidder i enden af kablet, er ikke en magnet, men en ferrit ring og det er denne, der holder visse højfrekvente støj ude fra apparatet det sidder i. Skærmede kabler kan være udmærkede, så længe ledere og skærm har en vis afstand fra hinanden. Se på de tynde medleverede kabler "lakridskabler", her ligger skærm og leder så tæt, at kablet ikke har den bedste diskant gengivelse. De fleste signal kabler, er som regel skærmede. Der er nogle med kun 2 ledere, er som regel flettede. De har en vældig god diskant og bas, men kan give visse forstærkere problemer. Men det er måske kun digitalt du tænker på?  :)
*Snell A/ll- Acurus A150/RL11/P10/ Danish audio Design DAC10/ Argon HA1/AKG 280 Parabolic/ Thorens TD321/Helius Aurum/Benz micro Gold/ PolyPush sug /Vincent CD 400/ Sony DVP-NS718H/ Panasonic TX-37C10Y plasma/ Onkyo T404/ Peter Körner El filter*
Brugeravatar
allanowich
Seniormedlem
 
Indlæg: 660
Tilmeldt: søn jan 02, 2011 13:44

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf Jandk » søn feb 04, 2018 14:46

allanowich skrev:Den "klump", der sidder i enden af kablet, er ikke en magnet, men en ferrit ring og det er denne, der holder visse højfrekvente støj ude fra apparatet det sidder i. Skærmede kabler kan være udmærkede, så længe ledere og skærm har en vis afstand fra hinanden. Se på de tynde medleverede kabler "lakridskabler", her ligger skærm og leder så tæt, at kablet ikke har den bedste diskant gengivelse. De fleste signal kabler, er som regel skærmede. Der er nogle med kun 2 ledere, er som regel flettede. De har en vældig god diskant og bas, men kan give visse forstærkere problemer. Men det er måske kun digitalt du tænker på?  :)


:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
En historie fra de varme lande
Alle bakker ud når talen går på blindtest - Årsagen er at så kan hjernen ikke længere manipuleres af det øjnene ser :-D
Jandk
Seniormedlem
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: man nov 28, 2016 23:28

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf Analogueman » søn feb 04, 2018 15:40

Ja, det er vist nogle lidt for generaliserende generaliseringer :)

Gasolin, jeg vil anbefale dig at google emnet og orientere dig i de ca. 1 mio. hits, som kommer op!

Der findes et utal af skærmede kabler i alskens ledermaterialer, solid core, litz, flettede, med og uden skærm og isoleringsmaterialer (teflon, pvc, bomuld, silke etc. og kombinationer heraf).

De fleste skærmede kabler til hi-fi-brug og til RCA phono stik er pseudobalancerede, dvs., at skærmen er forbundet til minus på RCA hanstikket, som så typisk forbindes til apparatet i afsenderenden.

Når det gælder kabler, så er den enes kæphest en andens mareridt, så det gælder om noget, at de er systemafhængige. Se om du kan låne en "kabelkuffert" med hjem fra en velassorteret forhandler og døm (lyt!) selv.

God fornøjelse :)
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 427
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf gasolin » søn feb 04, 2018 16:58

nu det ikke nogen dyre adam audio,genelec,dynaudio,focal og så videre jeg har, så det gir ikke mening at låne en kuffert (så frem det er muligt) da de ofte indeholder meget dyrer kabler end jeg vil ofre.

Dem jeg gerne vil købe koster ikke mere en ca 500kr for 2 sæt og er i en helt anden klasse,kvalitet end det jeg har.

https://shop.klotz-ais.com/8002-alpp.html

https://shop.klotz-ais.com/8008-alp.html  

https://www.4sound.dk/tilbehoer/kabler/klotz-alpp050

https://www.4sound.dk/tilbehoer/kabler/klotz-alpa015-15-meter-dual-phonovinkel
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 500
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf Ruggård » søn feb 04, 2018 17:41

Forslag slettet, da Gasolin ikke skal bruge et fuldt balanceret kabel. My bad.

Mht. ferrite kerner på USB kabler mener Rob Watts at ferrite clamps på et USB kabel gavner lyden på grund af reduktion af RFI.
Kig lidt ned i hans post her:
https://www.head-fi.org/threads/chord-e ... t-12262339
Om dette også gælder andre digitale kabler ved jeg ikke.
Men du kan jo prøve at skifte dit Monster USB kabel med det på billedet.
Senest rettet af Ruggård søn feb 04, 2018 18:26, rettet i alt 1 gang.
Ruggård
Medlem
 
Indlæg: 79
Tilmeldt: søn apr 09, 2017 17:17

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf gasolin » søn feb 04, 2018 18:01

skal ikke have noget balanceret kabel, har kun balanceret indgang og så det ikke engang ægte balanceret
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 500
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf digital_thor » søn feb 04, 2018 22:25

Du ser typisk en ferrit kerne på power kabler til tv og skærme, fordi der sidder en stor switchmode forsyning inden i dem og derfor er der en god chance for at de kan støje tilbage ud på lysnettet via power kablet - men det er hovedsageligt en ekstra sikring, for at overholde kravene om udstrålende støj.
Nogle oplever at de ved at sætte en ferritkerne på deres tv eller pc skærm, kan fjerne støj der ellers ville blive sendt over i deres andre apparater.

Skærmning af signalkabler er noget andet. F.eks seudobalancering, kræver at modtageren er balanceret og afsenderen ikke er det - men at du i afsenderens ende, har en modstand imellem den inverterede leder og stel - ben 1 og 3 i kablet.
Skærmning kan også bare være en folie der er forbundet i begge ender til ydrekappen på stikkene, men det kan også overføre støj. Igen vil jeg mene at det er vigtigere at apparaterne er designet ordenligt og benyttet til deres rette formål.

Har du løst dit støjproblem eller?
digital_thor
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 319
Tilmeldt: tors aug 11, 2011 12:56

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf gasolin » søn feb 04, 2018 22:35

Har ikke lige noget pt, men det kan da sikkert komme igen. (i starten da jeg havde højtaleren var der ikke noget)

Så at forbygge med et par bedre kabler ville ikke være dårligt og ville de kunne gi bedre lyd selv om jeg faktisk er tilfred med lyden jeg pt har, så det bare en nice bonus.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 500
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf Jandk » søn feb 04, 2018 22:47

digital_thor skrev:Skærmning af signalkabler er noget andet. F.eks seudobalancering, kræver at modtageren er balanceret og afsenderen ikke er det - men at du i afsenderens ende, har en modstand imellem den inverterede leder og stel - ben 1 og 3 i kablet.
Skærmning kan også bare være en folie der er forbundet i begge ender til ydrekappen på stikkene, men det kan også overføre støj.


Det er ikke helt rigtigt  :P
Dette er pseudobalanceret

Alle bakker ud når talen går på blindtest - Årsagen er at så kan hjernen ikke længere manipuleres af det øjnene ser :-D
Jandk
Seniormedlem
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: man nov 28, 2016 23:28

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf Analogueman » man feb 05, 2018 12:47

Præcis som jeg skrev i mit indlæg, men uden den fine illustration.

Jeg skal huske, at en illustration tit er bedre end ord, så tak for det Jandk :)

Jeg har ikke nærstuderet samtlige IC-kabler på markedet (en i praksis uoverkommelig og nok heller ikke videre interessant opgave), men hvis de er med phonostik og skærmede, så vil jeg næsten tro, at de facto standarden i dag er, at de er pseudobalancerede.
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 427
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: Skærmede signalkabler

Indlægaf digital_thor » man feb 05, 2018 16:52

Jeg mener at min version er pseudobalanceret og din version er pseduskærmet  :wink:
Det kan godt være at nogen kalder det for balanceret - men hvor er balancen, når der ikke er noget inverteret signal?
Jeg tænker bare højt - jeg er ikke ude på at påstå at jeg har ret - men forsøger blot at grave efter logikken  :D
digital_thor
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 319
Tilmeldt: tors aug 11, 2011 12:56


Tilbage til Generelt & Andet Hi-Fi


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 4 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: