Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Supra CAT8 næt kabel

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf Twist » fre okt 27, 2017 21:20

I øvrigt mener jeg, at tråden her hvor vi diskuterer et konkret ethernet kabel rejser en mere principiel problemstilling, som man jo sikkert kan tage op gang på gang i hifi sammenhæng.

På den ene side kan kabler sætte begrænsninger for, at forløse det potentiale der ligger i de hifi apparater man har købt. Kablerne udgør en begrænsning med andre ord. Man investerer måske 10 kilo i en forstærker, men får ikke forløst hele potentialet af den lyd den kan præstere fordi den halter på højttalerkabler – eller signalkabler.

Og det er da også den erkendelse jeg har gjort mht. streaming. Jeg fik ikke forløst hele potentialet i min streamer fordi den haltede på nogle andre parametre, selv om min streamer ikke er ultimativ.  Der var store forbedringer, at hente for rimelige beløb.

Hvad nytter det, at man f.eks. har et sæt højttalere til 70 kilo – hvis det halter alvorligt andre steder i systemet? Hvis streaming er det man lytter meget til, bør man så ikke ofre det lidt opmærksomhed?

Og på den anden side i kabeldebatten eksisterer der et niveau for absolut insanity. Nej vel – hvis man har et setup til 30.000 kr. giver det ikke mening, at ofre 20 kilo på et kabel – hvis vi ser bort fra hvor mange dåser makrel man kan få for de penge, og at hifi stadig er et luksusgode.

Men nu mener jeg så heller ikke, at de supra kabler, som er nævnt i tråden rammer niveauet af insanity – eller det uforsvarlige.

Og de erfaringer jeg har gjort mht. netværk gør da, at jeg har måtte konkludere, at min streamer måske ikke var det der satte begrænsningen, men nok så meget andre forhold omkring netværket, hvor investeringer, som bevares ikke var helt gratis, men dog ganske overkommelige – og penge der var godt givet ud, gav betydelige forbedringer.

Så kan man jo altid i sidste ende diskutere om der i alle tilfælde er reel effekt af alle investeringer i hifi sammenhæng, da man selvfølgelig ikke helt kan udelukke, at der også findes voodoo i hifi kredse.

Men mht. det her kabel taler vi ikke om niveauet for insanity. Vi burde nok kunne være med hvis vi vil. Det er selvfølgelig en ærlig sag hvis man ikke anerkender nytten af det.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 255
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf Ruggård » tors aug 16, 2018 19:57

Her er en test af forslkellige Ethernet kabler, hvor også Supra Cat8 nævnes i forbindelse med dyre SoTm cat6 SE g cat7 kabler.

https://audiobacon.net/2017/07/09/sotm- ... -ethernet/

Jeg sad og læste om IFI Pro iDSD og stødte på denne påstand om Galvanisk Isolation, som jeg synes er meget interessant.

Galvanic Isolation
This is one of the ‘holy grails’ of computer audio.

https://ifi-audio.com/products/pro-idsd/
Ruggård
Medlem
 
Indlæg: 79
Tilmeldt: søn apr 09, 2017 17:17

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf Klokkeblomst » tors aug 16, 2018 21:26

Jeg ser problemstillingen... :D
Jeg er bare så heldigt at hele mit netværk er trådløst lige fra streamer, tv, blue Ray, surround anlæg...ja det eneste som kræver netværkskabel er min Xbox...!
Denon W4300H 5.1.4 atmos, Toshiba Blu-R 1250
vincent sp-331 stereo, diy højttalere
Pro-ject VTR-E pladespiller, AT100E pu.
Technics bx501 båndoptager
LOEWE bild1 40”tv
Brugeravatar
Klokkeblomst
Seniormedlem
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: fre feb 10, 2017 02:11
Geografisk sted: Herning

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf Ruggård » fre aug 17, 2018 15:53

Klokkeblomst skrev:Jeg ser problemstillingen... :D
Jeg er bare så heldigt at hele mit netværk er trådløst lige fra streamer, tv, blue Ray, surround anlæg...ja det eneste som kræver netværkskabel er min Xbox...!

Jamen så har du galvanisk isolation gennem wifi  :D
Alt mit hi-fi har kablet netværksforbindelse med TP link mediakonvertere, switch, strømforsyninger og en masse spaghetti.
Drømmer om et enklere setup, men er bange for at wifi nær mit anlæg vil medfører andre støjmæssige ulemper.
Men når musikken spiller glemmer jeg alt om spaghettien heldigvis  :D
Ruggård
Medlem
 
Indlæg: 79
Tilmeldt: søn apr 09, 2017 17:17

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf Frankie » ons sep 05, 2018 13:56

Jeg er i den heldige situation at jeg kan flytte mit modem hvorhen jeg vil og har testet mange netværkskabler i forskellige længder og kvaliteter, men må desværre konkludere, at når jeg køre trådløst ( WIFI ) så får jeg klart den bedste lyd, så der bliver jeg !  :)
Frankie
Medlem
 
Indlæg: 50
Tilmeldt: ons dec 19, 2007 17:40

Re: Supra CAT8 næt kabet

Indlægaf nhj4 » ons sep 05, 2018 16:43

Frankie skrev:Jeg er i den heldige situation at jeg kan flytte mit modem hvorhen jeg vil og har testet mange netværkskabler i forskellige længder og kvaliteter, men må desværre konkludere, at når jeg køre trådløst ( WIFI ) så får jeg klart den bedste lyd, så der bliver jeg !  :)


Det kan jeg godt forstå, det er jo også blevet ret godt i dag.
Brugeravatar
nhj4
Seniormedlem
 
Indlæg: 756
Tilmeldt: man nov 14, 2005 19:12

Foregående

Tilbage til Digitale kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: