Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

USB kabler

Rumkorrektion, akustik, jitter, ren strøm m.m.

Re: USB kabler

Indlægaf Kaj. » tors nov 14, 2019 05:02

miki 2.0 skrev:
Kaj. skrev:
miki 2.0 skrev:
Kaj. skrev:Miki.

Ikke nødvendigvis ombytning af nul og et. Sender du et firkantsignal gennem et kabel påvirker kablets induktion og kapacitet flankestejlheden. Og for at kunne lagre eller behandle et digitalt lydsignal skal timingen være præcis. Helt præcis! Heri ligger det vanskelige. Hvornår på den modtagne kurveform trigger (gendannes) den afsendte kurveform? Sker det ikke 100% nøjagtigt er kablet mere eller mindre skyld i det resultat vi hører. Hvis jeg et øjeblik sætter mit forrige indlæg ud af kraft.

Det vil sige at kablet forvrænger så meget(er for langtsomt pga. Reaktanser), så modtageren f.eks opfatter et 1 som et 0.

Med dit valg af ordet "reaktanser" indikerer du at vide hvad jeg forsøger at forklare.

Nej, jeg tror ikke jeg er helt med.
Sådan som jeg forstår det så må to data-kabler for at lyde forskelligt, få modtageren til at generere to forskellige output’s.

Ja!
Conclusion: If you notice a difference between two cables, you are wrong. Whatever the accuracy of your evidence and arguments. Never trust your ears. They are always wrong I am told.

Told by people who have never heard a difference. And they are always right.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1234
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: USB kabler

Indlægaf Øpsie » tors nov 14, 2019 07:09

Hejsa,

Jeg prøver at holde lidt på usb-kablets identitet lidt endnu.. lad os se, hvor længe det lykkes  :lol:

Jeg forstår sådan set godt alle fordommene og har som nævnt i anden tråd en del mystiske erfaringer efterhånden - både i form af at kunne høre forskel, hvor der ikke har været skiftet komponenter overhovedet ( :oops:  :lol: ) og at kunne høre forskel, hvor jeg ikke vidste, hvad der blev skiftet (netværksudstyr på optisk adskillelse) + en hel del andre ting.

Min erfaring er, at der er meget stor forskel på, hvor følsomme forskellige apparater er, og hvordan/hvor meget lyden ændrer sig, når ting i kæden bliver skiftet.

Jeg har f.eks. lige købt en SOtM sMS-200 som streamer i stedet for min laptop, og med den er der eksempelvis forskel på, hvilken strømforsyning den spiller med - om det er den medfølgende switchmode forsyning eller en lineær strømforsyning, som jeg har lånt mig til. Jeg er ret sikker på, at de bits, der sendes videre til min Gustard U12 er de samme, men forskellen er alligevel hørbar i form af øget dynamik og rytmik, bedre adskillelse af instrumenter, nemmere at høre detaljere og bedre klang/udklingning af instrumenter.

Hvis jeg fokuserer på den digitale del, så oplever jeg, at der er meget stor forskel på, hvordan apparater håndterer den elektriske støj i det digitale signal. For det er vigtigt at holde fast i, at 1/0 leveres som et analogt signal, som kan indeholde alt muligt, og for mig at se, så forsøger diverse produkter i større eller mindre grad og med forskellige krumspring at gøre noget ved signalet for at få det så rent som muligt. Og nogle apparater er ud fra mine oplevelser bedre til det end andre.

Eksempelvis Beolab 90, som jeg havde fornøjelse af at høre på et tidspunkt (imponerende, i øvrigt!  :D ). Jeg kunne forstille mig, at B&O har gjort mere ud af deres digitale signalbehandling mm. end indsatsen lagt i min Gustard U12 til 1.200 (eller hvad den nu kostede).

En af mine gode hifi-venner, der er kommet meget længere med digital afspilning en jeg og i forvejen har et setup, som både i pris og lyd langt overgår mit, lånte f.eks. det omtalte USB-kabel, og hos ham var forskellen noget mindre end hos mig. Stadig hørbar, men slet ikke på samme niveau. Det kunne tyde på, at jo bedre og mindre støjfyldt den digitale kæde er, jo mindre betydning har f.eks. USB-kablet. Well.. blot en tese  :?
Øpsie
Nyt medlem
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: tors sep 06, 2012 09:45

Re: USB kabler

Indlægaf Maleren » tors nov 14, 2019 08:40

Kaj. skrev:digital_thor.
I en af dine henvisninger faldt jeg over dette citat:

There is an old saying: "Believe nothing you hear and only half of what you see".

Er der sandheden er tiden kommet til at lukke debatforum, fjerne henvisninger til DSP og de ekstra subwoofere du har anbefalet gennem tiden. For mit vedkommende kommentarer til kabler og andet vi herefter kan parkere i kassen “SnakeOil”. For konklusionen må være at vi ikke kan høre en skid. Vi tror bare vi kan fordi vi kan se. Og halvdelen af det vi kan se er noget vi forestiller os.

Der er udsigt til et kraftigt aktiefald i den menneskelige opfattelsesevne når dette indlæg slipper ud.

Blot en sidebemærkning: Tror da også de fleste overlever uden subwoofer, og ganske fint enda :wink: Jeg har været møllen igennem, og klare mig ganske fint uden. Rummet og sammenspillet med højttaleren har selvfølgelig meget at sige vedrørende min udtalelse.
Men dit indlæg; om et signal der kan/bliver rundet af er meget oplagt, såfremt der høres forskel på usb-kabler.. og plausibel i min verden.

Mvh
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: USB kabler

Indlægaf gasolin » tors nov 14, 2019 08:50

gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 733
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: USB kabler

Indlægaf digital_thor » tors nov 14, 2019 10:13

gasolin skrev:MASSIVE USB COMPARISON TEST

http://passionforsound.lachlanfennen.co ... ison-test/


Som de netop henviser til på de første links jeg har angivet - så er det typisk en DAC der har problemer i forvejen, som burde kunne opnå en forskel, som f.eks Schiit Modi2 DAC'en. Og som det også nævnes i tråden, så burde selv en billig, men fornuftigt designet DAC slet ikke have problemer eller målbare forskelle på kablet - uanset pris, skærm osv.
Så er mantraet blot, at vi måske ikke kan måle det vi mener vi kan høre - endnu?
Og hvor mange kontrollerede blindtest er der lavet? Dem jeg har været med til, har ofte fået folk til at æde deres ord i sig igen. Har i oplevet det samme?
Og helt fint at Øpsie og Kaj har oplevet en forskel. Men det kunne være sjovt at grave i - hvorfor  :D
digital_thor
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 462
Tilmeldt: tors aug 11, 2011 12:56

Re: USB kabler

Indlægaf nilsvalla » tors nov 14, 2019 10:22

Digithor skriver.
Men det kunne være sjovt at grave i - hvorfor  :D[/quote]

Heelt enig.
Det burde jo være hele formålet med en slik tråd.
Standses som regel af "non-believers"  :lol:
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: USB kabler

Indlægaf i-anden » tors nov 14, 2019 10:38

Rettet
Senest rettet af i-anden tirs nov 19, 2019 09:29, rettet i alt 2 gange.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 251
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: USB kabler

Indlægaf gasolin » tors nov 14, 2019 10:40

Skal man samligne kabler med hinanden skal det ikke være kabler der er så tæt på hinanden i konstruktionen,kvaliteten, så vil mange ikke ligge mærke til den forskel der måtte være eller om der er en forskel.

Man skal simplethen prøve billigt, noget alle kan være med f.eks qed perfomance, så nogen til f.eks 1000kr og så måske noget der er så dyrt at man kan begynde at overveje om det ikke gir mere at opgradere ens usb lyd enhed for det det dyreste kabel koster + kablet til ca 1000kr.

Altså kablerne skal være meget forskellige ellers vil de lydmæssigt når det er usb kabel være meget tæt på hinanden.

Testen gir indtryk af at man kan høre forskel, men så skal kablerne også være meget forskellige(billig kontra dyrt) ellers kan man lige så godt vælge det er pænest eller det som er billigst.
Senest rettet af gasolin tors nov 14, 2019 11:43, rettet i alt 1 gang.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 733
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: USB kabler

Indlægaf Kaj. » tors nov 14, 2019 11:22

Når et forum går i stå skal man bare nævne ordet “kabel” for at sætte gang i det igen.
:mrgreen:
Conclusion: If you notice a difference between two cables, you are wrong. Whatever the accuracy of your evidence and arguments. Never trust your ears. They are always wrong I am told.

Told by people who have never heard a difference. And they are always right.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1234
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: USB kabler

Indlægaf schlager » tors nov 14, 2019 11:54

Kaj. skrev:Når et forum går i stå skal man bare nævne ordet “kabel” for at sætte gang i det igen.
:mrgreen:


:lol:  ærgerligt man ikke kan give likes. Hermed et tip til forum ejer, for en nem upgrade.
Jeg elsker horn, for man kan drikke mjød af dem.
schlager
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 151
Tilmeldt: ons okt 07, 2015 21:00
Geografisk sted: Slagelse

Re: USB kabler

Indlægaf Twist » tors nov 14, 2019 13:05

Vi har jo vendt det her med blindtests før, hvor vi ikke kommer ud over den induktive metodes problem, nemlig verifikation gennem eksemplet, hvilket svarer meget godt til den positivistiske videnskabsteoris meningskriterium

Den slags rækker til, at sige noget om en testopstilling på et givet setup, men det rækker ikke til, at konkludere, at der ikke er forskelle på kabler eller så meget andet. Fordi en svane er hvid er det ikke givet, at alle svaner er hvide

Ydermere svarer det kun i ringe grad til de vilkår mange af os afprøver og vurderer kabler under. For os er det ikke en videnskab, at tage stilling til om der er forskelle på kabler, strømforsyninger o.a.'

Man står altid med det problem når man skal sætte ord på sanseoplevelser, at ord ikke rigtigt rækker. Og i mange tilfælde når det drejer sig om, at høre musik, så kan en analytisk tilgang måske ligefrem være en hæmsko

Nu tilhører jeg så segmentet af believers i denne her sammenhæng, og som sådan kan man jo se lidt stort på det objektive grundlag for dette eller hint

Nej erkendelse kan ikke baseres på subjektivitet sådan hele vejen igennem. Men i hifi skal man da ikke tro på sine sanser? Og jovist er der da psykologi i perception. Men er det så væsentligt - hvorfor vi hører de forskelle vi gør?

Jeg kan kun tale for mit eget vedkomne. Men jeg kan høre forskelle på kabler, og så behøves jeg jo ikke, at kere mig om, at der en verden fuld af skeptikere eller de dybereliggende årsager.

Det kan da vel være, at en sælger hvisker mig hypnotiske ting i øret næste gang jeg bevæger mig ind i en hifi joint

Man bestemmer selv hvad man vil bruge pengene på udi i hifi - og næsten uanset hvad man vælger, så vil der være nogle der tvister de valg man træffer. Men man betaler selv og skal selv lytte på gearet - snake-oil eller ej
Senest rettet af Twist fre nov 15, 2019 05:30, rettet i alt 1 gang.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 381
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: USB kabler

Indlægaf i-anden » tors nov 14, 2019 15:12

Rettet
Senest rettet af i-anden tirs nov 19, 2019 09:29, rettet i alt 1 gang.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 251
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: USB kabler

Indlægaf Kaj. » tors nov 14, 2019 22:41

:idea:
Udskiftning
af dele i anlægget er ikke ensbetydende med at man KAN høre forskel. Kan man ikke høre forskel er det ikke ensbetydende med at der ikke ER forskel.
Conclusion: If you notice a difference between two cables, you are wrong. Whatever the accuracy of your evidence and arguments. Never trust your ears. They are always wrong I am told.

Told by people who have never heard a difference. And they are always right.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1234
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: USB kabler

Indlægaf Twist » fre nov 15, 2019 05:47

Nogle gange når man får et nyt stykke musik, så skal man høre det mange gange inden man når til erkendelse af om det er godt eller skidt. Andre gange så hører man det umiddelbart.

Sådan synes jeg også det kan være med opgraderinger. Nogle gange opleves det umiddelbart - andre gange overvejer man det i dagene efter opgraderingen.

Objektivitet og målinger taler jo deres tydelige sprog. Men det er galt hvis kravet om objektivitet udvikler sig til en skepticisme over for snart sagt hvad som helst - eller et sådant krav om sikker viden - der næsten kan føre så vidt, at man betvivler verdens eksistens.

Sådan 100 % sikker viden er svær, at opnå. Men man kan jo også vende problemstillingen lidt om og spørge om det ikke skulle være lidt specielt, at der ikke skulle være forskelle på digitalkabler?

Naturligvis kan man købe katten i sækken - eller spilde nogle penge

De fleste har også et budget. Så i alle tilfælde hører jeg ikke til kategorien der køber kabler eller grej i en lind strøm. Buy it - and live with it - er nogle gange det der gælder, selv om man af til kan være fristet til, at opgradere.

Men tvivlen ville dog nage hvis jeg kørte med et USB kabel fra Bilka i mit hifi setup, og tænkte at der måske nok var noget der kunne optimeres.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 381
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: USB kabler

Indlægaf i-anden » fre nov 15, 2019 07:26

Rettet
Senest rettet af i-anden tirs nov 19, 2019 09:30, rettet i alt 1 gang.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 251
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

ForegåendeNæste

Tilbage til Teknologi, Teknik & Teori


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.