Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Kan du?

Generel HiFi-debat & til andet, som du ikke kan finde en anden HiFi-kategori til.

Re: Kan du?

Indlægaf Milu » tors dec 14, 2017 08:59

wester123 skrev:Jeg kender nu godt testen. Jeg mener det er nogle år siden den blev frigivet. Min pointe er så, at dynamisk komprimering har en langt større betydning for lyden ift. MP3 komprimering. Katy Perry er så dynamisk komprimeret, at det stort set er ligegyldigt hvilken en opløsning den blir afspillet i. Jeg var nok mest heldig, at jeg valgte den rigtige der. Er det mon kun mig, der typisk oplever bedre lyd med en cd ift. de påståede ukomprimerede formater fra Tidal ol.?


Ja det er skidt og bør være tydeligt hvad der er hvad, uden at skulle gætte.

Mht. Tidal så kan det lyde skidt og det kan lyde fremragende.
Men som alt inden for hifi, så høster man som man sår.
Gigawatt PC-4 EVO - DCB - LS-2HC
Allo DigiOne Player
Oppo BDP-103D - AppleTV4
Metrum Acoustics Ambre Roon endpoint
Metrum Acoustics Adagio
Benchmark AHB2
EgglestonWorks Andra III
XLR: Grimm Audio TPR. TEST: Vovox Sonorus Direct XLR (uskærmet)
BNC/RCA Digital: Canare LV-77S
HT: VdH Clearwater lagt dobbelt
Strømkabler: Almindelige “lakridser”
Ethernet: Jcat Switch - Audioquest Vodka + Cinnamon
The devil is in the details
Brugeravatar
Milu
Seniormedlem
 
Indlæg: 775
Tilmeldt: man jul 03, 2006 21:49
Geografisk sted: Odense C

Re: Kan du?

Indlægaf Kaj. » tors dec 14, 2017 09:14

Afspilning af filerne i testen kan aldrig være bedre end ”den laveste fællesnævner”. Med det mener jeg. Hvordan kommer filernes data frem til DAC'en? For afspilning fra browser gennem computerens operativsystem og andet tvivlsomt sætter baren for oplevelsen. Afspilning af filerne giver ikke et retvisende resultat med mindre software og hardware er bedre end det bedste  kildemateriale.

Udgangspunktet for min påstand er min oplevelse ved overgangen til brug af ASIO drivere til en egnet DAC. Bit Perfect afspilning. Betingelsen er at softwaren understøtter brugen. Jeg bruger fremgangsmåden til afspilning af Spotify Premium playlister gennem programmet Fidelify, som netop understøtter brugen af  ASIO. Forandringen er så stor, at man vender ryggen til alt andet efter fem minutter med ASIO. Og en dertil egnet DAC. ASIO sender data Bit Perfect direkte til DAC'en.

Afspilning af filerne gennem browseren giver ikke den mulighed. Uanset man tilslutter aldrig så god en DAC til computer og software. Uden ASIO er det ødelagt forinden. Det må derfor ikke undre at en eller flere ender i at gætte sig frem. Signalvejen er afgørende for om man hører alle ingredienserne eller det lyder som noget ”der har været en tur i blenderen”.
Brugeravatar
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1010
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21
Geografisk sted: Aalborg

Re: Kan du?

Indlægaf Boye » tors dec 14, 2017 12:11

@Kaj: Jeg er naturligvis enig med dig i at afspillekæden skal i være orden. Og uden at jeg på nogen måde ønsker at bestride din konkrete oplevelses rigtighed, er jeg generelt skeptisk overfor netop "oplevelser på basis af ændringer man er bevidst om".

Derfor kunne jeg være nysgerrig efter om der findes en form for dokumentation, der kvantificerer forskellene mellem "doven" afspilning fra browser og så et system, hvor man har optimeret til bit-perfekt afspilning.

Det burde jo være muligt, for alt andet end bit-perfekt kan jo betragtes som bit-fejlbehæftet. Spørgsmålet er hvor meget.
Boye
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 408
Tilmeldt: tirs dec 06, 2005 09:45

Re: Kan du?

Indlægaf Kaj. » tors dec 14, 2017 13:35

@Boye.
Vi deler den samme grundlæggende skepsis omkring forudindtagethed. Og med hensyn til brugen af ASIO drivere. Jeg anede intet om deres eksistens. Jeg havde købt en ASUS Essence One DAC. Fin lyd på computeren. Glad og tilfreds.

Ved opdatering af operativsystemet skete der en voldsom forbedring af gengivelsen. Den samme musik som før. Men sikken en forskel. Det måtte selvfølgelig være det nye operativsystem, der gjorde forskellen. Men det viste sig efterfølgende at være systemets automatiske skift til ASIO til mit afspilleprogram. Uden min medvirken. Skal vi kalde det en blindtest.  :wink:

Siden har jeg jongleret rundt med en TEAC UD-501 og senest min TASCAM UH-7000. Begge med ASIO understøttelse. Og har i forbindelse med brugen af forskellige programmer konstateret den samme tydelige forskel. Der er tale om for eksempel JRIVER og FOOBAR, som tillader ASIO drivere.

Så her kom hønen før ægget ......  :wink: Jeg var ikke forudindtaget. For jeg viste intet om hvad der foregik. Og så gør min nysgerrighed at jeg vil vide hvorfor der er forskel. Det ved jeg nu. Det synes jeg også andre kan få glæde af.

Krav til anvendelsen er at såvel afspilleprogram som DAC skal understøtte ASIO. Jeg har lavet forsøg med ASIO4ALL og ASIO Bridge plug in. Men det har ikke fungeret med samme resultat.
Brugeravatar
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1010
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21
Geografisk sted: Aalborg

Re: Kan du?

Indlægaf digital_thor » tors dec 14, 2017 19:14

Jeg har prøvet det nogle gange med et par venner, hvor vi lagde en række numre i forskellig bit-dybde og sampling i en playliste, som afspilleren havde sat i tilfældig rækkefølge. Så satte vi os ned og lyttede og gættede på hvilken af de angivne numre der var var i hvilken kvalitet. Bagefter kunne vi på playlisten se om vi havde gættet rigtigt.
128kb var nem nok, 320 og flac var derimod svært.
Jeg vil stadig holde på at akustikken, fornuftigt sammensat anlæg og gode(ikke nødvendigvis dyre) velplacerede højttalere - er langt vigtigere.
Jeg mener bestemt at der er en forskel i mange af de detaljer, som nævnes, som f.eks lydprotokoller , jitter, støj osv. Men hvis f.eks bassen har en ulinearitet på omkring +/-10-15dB, så mener jeg man har vigtigere ting at "fixe" først  :wink:
digital_thor
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 319
Tilmeldt: tors aug 11, 2011 12:56

Re: Kan du?

Indlægaf Milu » tors dec 14, 2017 19:44

Ja det er vel klart Thor. Hvis der er noget der fucked up så skal det klares først, men det er vel også pointen?
Alt musik, alt lyd, handler om forskel.
Gigawatt PC-4 EVO - DCB - LS-2HC
Allo DigiOne Player
Oppo BDP-103D - AppleTV4
Metrum Acoustics Ambre Roon endpoint
Metrum Acoustics Adagio
Benchmark AHB2
EgglestonWorks Andra III
XLR: Grimm Audio TPR. TEST: Vovox Sonorus Direct XLR (uskærmet)
BNC/RCA Digital: Canare LV-77S
HT: VdH Clearwater lagt dobbelt
Strømkabler: Almindelige “lakridser”
Ethernet: Jcat Switch - Audioquest Vodka + Cinnamon
The devil is in the details
Brugeravatar
Milu
Seniormedlem
 
Indlæg: 775
Tilmeldt: man jul 03, 2006 21:49
Geografisk sted: Odense C

Re: Kan du?

Indlægaf Twist » fre dec 15, 2017 17:11

Mht. lagring af digitale billeder, så er det vel en sandhed, at man godt kan skalere ned, men at man taber opløsning når man skal sample op. Nu kan man jo så ganske vist godt sample op på mange DVD og Blueray afspillere.

I mit setup lyder CD bedre end streaming, men noget af det skyldes nu også, at selve CD afspilleren lyder bedre, for jeg lagrer stort set kun i u-komprimerede formater på min NAS.

Jeg har kun spotify og 320 kbps, at sammenligne med mht. streaming via nettet.

Men uagtet hvad digital kompression betyder, så anvendes der jo ofte også dynamisk kompression på mange optagelser. Og i mange tilfælde er det jo manden ved mixerpulten der har størst indflydelse på det man får ud af højttalerne

320 kpbs over spotify kan såmænd godt lyde OK i en snæver vending

Hvorvidt jeg så ville påtage mig, at høre forskel på komprimeret og u-komprimeret lyd i en blindtest er et andet spørgsmål. Men er kompressionsfaktoren høj nok bliver det selvfølgelig ganske tydeligt. Forskellen på 128 kbps og 320 kbps Mp3 er jo ganske stor
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 255
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Kan du?

Indlægaf Henrik B. » tirs dec 19, 2017 23:16

M.h.t. ASIO-driveren, så er det en udbredt opfattelse på nettet, at Microsofts opdaterede lyddriver (i Windows 8 og 10), er minimum på niveau med ASIO-d
driveren.

M.v.h.
Henrik B.
Medlem
 
Indlæg: 66
Tilmeldt: lør dec 27, 2014 09:38

Re: Kan du?

Indlægaf Kaj. » ons dec 20, 2017 09:58

Henrik B. skrev:M.h.t. ASIO-driveren, så er det en udbredt opfattelse på nettet, at Microsofts opdaterede lyddriver (i Windows 8 og 10), er minimum på niveau med ASIO-driveren.
M.v.h.

Jamen den opfattelse må man da gerne leve i. Jeg havde den samme drøm og forventning til udsagnet. Jeg troede da også det var sandt. Indtil jeg anbejdede videre og opdagede at det var ASIO og EN EGNET DAC som sammenlagt gjorde den opsigtsvækkende forskel. Derfor min anbefaling.  :D
Brugeravatar
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1010
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21
Geografisk sted: Aalborg

Re: Kan du?

Indlægaf larsne » fre dec 22, 2017 17:38

Testede med et sæt nogenlunde hovedtelefoner direkte i den bærbare, kunne høre forskel i Neil Young sangen, mest de høje toner, havde meget svært ved at høre forskel på de øvrige sange.
larsne
Medlem
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: lør dec 09, 2006 22:45

Re: Kan du?

Indlægaf msp99 » lør dec 23, 2017 18:01

Var kun Katy Perry jeg havde forkert, ipad, mojo dag/amp og B&W P9

Jeg har ingen cd spiller men en Aurender, jeg kan ikke høre forskel på tidal og filer lageret på den. Jeg lytter faktisk kun til tidal selvom jeg vel har 1800 album på den. Min tanke er at hvis dem som laver det har styr på det kan tidal være virkeligt godt.

Hilsen Morten
msp99
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs feb 22, 2011 21:26

Re: Kan du?

Indlægaf klimbim » søn jan 07, 2018 19:27

Det samme her tidal er lydmæssigt ikke pengene værd har noget bedre lyd på cd/lp når det skal være musik fra nettet så lever jeg med YouSee musik det er hverken bedre eller være en det meste af det der tilbydes
Sometimes it`s easier not to be wise
klimbim
Seniormedlem
 
Indlæg: 937
Tilmeldt: man nov 24, 2008 21:13
Geografisk sted: lolland

Foregående

Tilbage til Generelt & Andet Hi-Fi


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: