Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Søger god 2w modstand

Alt om "gør-det-selv" forstærkerkonstruktion.

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf elektrolytten » tirs maj 14, 2019 05:41

Maleren skrev:
elektrolytten skrev:Bruger bl.a. selv  relativt store modstande hen over forsyningen, såkaldte bleeder resistor/modstande til at tune lyden, det er et nemt indgreb,som ikke påvirker elektrisk af betydning. og det sikre relativ hurtig afladning af spændingen/elektrolytterne når der slukkes for apparatet.


Hvordan tune lyden? :D
Mvh

Med  en natutro reference at bringe lyden/instrumenter nærmere naturtro klang, naturtro't perspektiv, og naturtro proprationer , dette kan kaldes for grovtuning.
Plus at få den hele lyd til at blive "en tone" , give sammenhæng, intet stikker ud, nogen kalde det for neutral.
Den process kan kaldes fintuning og er typisk altid midlertidig,  skal  gentages hvergang  efter en udskiftning af et objekt ,eller en elektrisk modifikation som  har bragt lyden tættere på naturtro lyd.
elektrolytten
Medlem
 
Indlæg: 66
Tilmeldt: tors feb 21, 2019 14:42
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » tirs maj 14, 2019 11:32

Det eneste jeg har fundet er dette: (cooy/paste, gad ikke lige oversætte)
"Citat"
The advantages obtained by disconnecting the bleeder are:-
a reduction in bleeder resistor temperature.
a reduction in power consumed by the equipment.
cooler running amplifier.
less hum on the power rails leaking through to the output (particularly at quiescent condition).

The advantages of using bleeders are:-
fast reduction in capacitor voltage to preserve the life of the electrolytics (apparently they don't like an ultra slow discharge).
safer maintenance due to low voltage at the cap terminals.
"Citat slut"

- Hvor vidt en Bleeder kan have en udglattende effekt på lytter og diodebro er jeg ikke klar over.

Men jeg kunne godt fristes til at prøve en noget større Bleeder modstand frem for 6kohm, for at mindske varmeudvikling og forbruget en smule, forstærkeren er aldrig slukket af lige vel.

Mvh
Brugeravatar
Maleren
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 430
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13
Geografisk sted: Vejle

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf elektrolytten » tirs maj 14, 2019 19:31

En bleeder modstand fungerer som en ekstra belastning, som også virker når transistorene/rør går off,  når strømmen tages, lytterne kan dermed aflades hurtigere, det er bleeder modstanden elektrisk funktion, bleeder modstande er mest udbredt i rør-udstyr  hvor der kan være spændings-niveauer man kan dø af.

Rigtigt hvad der står i dit citat, belastningen stiger med bleeder modstand, dermed stiger rippel/"brum" på forsynings-ledningerne ,mere varme udvikles også.

Brugte kun eksemplet fordi jeg ville påpege at det er lige meget hvor man sætter en komponent så vil dets lydsignatur slå igennem.

Lydsignaturren er uafhængig af spænding strøm og elektrisk værdi af komponenten, og den slår igennem uden at påvirker apparaters elektriske performes.
Lydsignatur slår igennem både i det analoge og digitale domæne på stort set samme måde,  tilsyneladende er lydsignatur kun afhængig af hvilke materialer komponenten er lavet af.
Forskelige materialer vil vise sig i lokale målinger på selve komponenten.
Men disse målinger giver heller ingen  indikering om selve lydsignaturen.
Der kan altså kun opnås viden om lydsignatur via lytning.

Som tidligere nævnt  lydsignatur vil  vise sig meget lidt eller slet ikke ved måling af apparatets samlede tekniske performes. Frekvensgang THD stigetid SR SN osv, Udskiftning af komponenter vil stort set virke som Ethan Winer's null test https://youtu.be/ZyWt3kANA3Q .
Man kan med fuld ret påstår som Ethan Winer gør , at der ingen lydforskel er. jeg mener langt fra han har ret,  men kan sagtens indse at som teknisk augment er det holdbart.

Og så kan i ellers bare pisse på mig så meget man lyster , men jeg mener  der er sgu ingen problemer i at forklarer en Bleeder modstands funktion, og de elektriske konsekvenser det giver at bruge en, og sådan forholder det sig stort set med alt, det er ren rutine, der er check på det via teori og måling.

Problemet er at forklarer og måle den sidste del af mit anlæg, det som vi kun kan opleve/konstaterer/erfare ved lytning, lydsignaturen/selve lyden.
Rigtig meget  diskussion har sin rod i netop dette problem, ligegyldigt om det drejer sig om  Diy eller købe hifi.
Kunne man bare sige en komponent skal laves sådan , et apparat sådan for at give perfekt lyd, som det eksempelvis er muligt ved TV billede, så var der ikke ret meget at diskuterer.
elektrolytten
Medlem
 
Indlæg: 66
Tilmeldt: tors feb 21, 2019 14:42
Geografisk sted: Nordsjælland

Foregående

Tilbage til DIY-forstærkere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: