Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Søger god 2w modstand

Alt om "gør-det-selv" forstærkerkonstruktion.

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Kaj. » søn okt 20, 2019 01:06

Jeg læser på din Facebook side om en advarsel. Jeg citerer:

Advarsel:
Der kører et par tråde på dansk fora lige for tiden der forskriver en bestemt måde at "fixe" stelforbindelsen på, med Acurus anført som den helt store vinder ved denne omgang. Helt konkret lægger løsningen op til en radikal ændring af måden indgangs stel og de støjende powergrounds skal føres, delvis korrekt, men langt fra nok. Jeg har forsøgt at kommenterer, men teksten bliver rettet af admin, så det ikke fremstår så lige til som det nu engang er.
I må IKKE stole på disse postulater om et stjernestel der giver den ultimative Acurus. Der er langt mere bag end blot et fælles stelpunkt og et par ledninger.
Forstærkeren vil i nogen grad eller helt gå i selvsving, og det vil koste en forstærker der efterfølgende skal under en stor udredelsen for at blive funktionsdygtig igen.
Citat slut.

Nu er det selvfølgelig ikke denne side, forstår jeg, men hvor er det så der skrives noget falsk?
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1236
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » søn okt 20, 2019 02:24

Jeg kan ikke huske siden her i tråden, men det står fin beskrevet hvor følsom hele stel-setupet er, og at det er mere basseret på held end viden.
Der er andre løsninger der giver et lydmæssigt mindst lige så fint resultat.

Mht min Facebookside:
Det beskrevne indlæg er rettet så det ikke rammer hverken dig, admin eller andre.
Billeder lånt af dig er også fjernet, for god ordens skyld.

Yderligere debat om "mit" stel ser jeg som afsluttet.

Hvorvidt du fortsætter kampagnen om dit stel er op til dig, dette er selvfølgelig ikke på min bekostning, skulle du få en klage fra én der har forsøgt sig hjemme i stuen med sin forstærker og det ikke går som forventet;)

Mvh
Senest rettet af Maleren søn okt 20, 2019 04:24, rettet i alt 1 gang.
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Kaj. » søn okt 20, 2019 03:05

Maleren skrev:Jeg kan ikke huske siden her i tråden, men det står fin beskrevet hvor følsom hele stel-setupet, og at det er mere basseret på held end viden. Der er andre løsninger der giver et lydmæssigt mindst lige så fint resultat.

Bare et enkelt opklarende spørgsmål. Betyder det at din modifikation er ændret siden målingerne vi udførte? Og i givet fald har du fået lavet nye målinger siden? Det fremgår ikke af din Facebook side. Jeg er interesseret i at sammenligne med målingerne jeg har gemt.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1236
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » søn okt 20, 2019 04:02

Sidste indlæg slettet.

Jeg har fortaget flere kryds i mit stel, mod det anbefalet.

Input går direkte til starground og mødes der sammen med alt andet. Modstande og back-to-back dioder blev genindført på denne.

Forkorter jeg min input GND kabel med ganske få cm, starter balladen. Dette er beskrevet i denne tråd.

Der er undskyldt nok på vegne af en defekt forstærker i snart et år, trods jeg er ejer af denne, og også et tab for mig. Nok må være nok. Kaj..

Byg din egen eller flere... Som tiden er gået kunne der være bygget en hel del, frem for dette fnider om en måling.

EDIT: jeg kan se mit svar ikke besvare dit spørgsmål:
Den du målte er den der står i min stue den dag i dag, med undtagelse af fjernet indgangskondensator og Bleeder modstande er fjernet. Resten er beskrevet ovenfor som du målte på. Stellet er stabil, men har holdt hårdt at få op at kører.
Skal jeg give lidt retur, så lad al stelførring være som det er, uanset mystisk kryds vi ikke forstår. Det der for alvor virker er at kappe indgangsstel og fører dette med 4mm² kabel fra indgangsstikkene til PSU centerudtag, bibehold modstand + dioder under krympeflex. -En udvidet GEN2 om man vil. Der er vellyd med det samme og på samme plan eller bedre, som den lyd vi/jeg jagtede med denne tråd, og uden alt det bøvl (som man siger). Denne tilgang havde jeg valgt selv, skulle jeg lave min om.
Senest rettet af Maleren søn okt 20, 2019 05:38, rettet i alt 1 gang.
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Kaj. » søn okt 20, 2019 21:19

“Nok er nok”, skriver du.
Jeg er enig. Jeg læser det du skriver. Jeg læste det du slettede! Det er tilstrækkeligt svar på ethvert spørgsmål jeg måtte stille. De ER stillet føler jeg mig sikker på. Og besvaret.

Det du slettede. Jeg har aldrig påberåbt mig rettigheder over din forstærker. Det du har frembragt. Historikken - baggrunden for min deltagelse - kan enhver læser danne sit eget billede af ved at læse hele denne tråds indhold og beskrivelser.

Jeg lærte meget i forbindelse med målingen af din forstærker, da ingen andre meldte sig. Og de sidste brikker i den proces er nu kommet helt på plads. Så jeg er enig. Nok er nok.

Min bekymring går på hvordan dine kunder kan være sikre på at deres forstærker yder det man må forvente, når du ikke er i stand til at kontrollere dens præstationer. Kontrollere at der ikke er tendens til ustabilitet. Du så jo selv resultatet af målingen på den modificerede forstærker du havde lyttet til hjemme fra. Uden at bemærke den markante fejl på den ene kanal.

Nok er nok. Held og Lykke med projektet.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1236
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man okt 21, 2019 01:18

Jeg vil gerne fremlægge et diagram over stel, skulle tiden være til at tegne lidt. Som skrevet på min side er det tæt på jf dit diagram, men ikke nok.
Problemerne starter så snart man tager udgangskredsløbets stel (den der oprindeligt blev ført til ht-), og kobler den fra, for at fører til det fælles starground. Så er balladen der.
Eneste løsning jeg fandt var at chassis stel skal være ultra kort til starground, for at pop i diskanten forsvinder. Jeg endte på ~6-7cm ledning. Af samme grund forblev diode+modstand på input ground. -jeg formoder det er et nødvendig onde, da Acurus på deres senere modeller havde denne fastmonteret på deres print. De kom heller ikke omkring dette problem.
Mine post-fuse-mod endte med kryds, det kom der ikke noget godt af at fører til starground, så kunne jeg ikke få forstærkeren til at holde kæft overhovedet. En modstand havde nok løst det værste, men hvad er det så værd (min tanke var et stel ryddet for komponenter der kunne have en egen indflydelse? Om det er en ok tilgang i denne case kan vi altid diskutere  :lol: )

Mvh og god dag til dig.
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man okt 21, 2019 02:19

Kaj. skrev:Min bekymring går på hvordan dine kunder kan være sikre på at deres forstærker yder det man må forvente, når du ikke er i stand til at kontrollere dens præstationer. Kontrollere at der ikke er tendens til ustabilitet. Du så jo selv resultatet af målingen på den modificerede forstærker du havde lyttet til hjemme fra. Uden at bemærke den markante fejl på den ene kanal.

Tak. Det er super med en sidste kommentar :lol: Der var ikke en fejl som du antyder... Fejlen kom af at vi ikke målte med en dummyload på forstærkeren. Deraf målte vi også noget andet da jeg besøgte dig igen og forholdte os til den info jeg havde fået "ude i byen..." vedrørende målinger af Acurus.

Ustabilitet er når man ændre stel, dette bekræfter denne tråd.

Hvad jeg har lavet for mine kunder kommer ikke dig ved, omend jeg havde forventet din kommentar.
En ting er sikkert, der foretages ikke noget der ikke er godkendt af producenten (som i øvrigt bakker projektet op), og stel og andet skrammel der kan give anledning til unoder er der styr på. Falder jeg over en forstærker der opfører sig anderledes, er kunden gjort opmærksom, og fejlen udbedret. Alle forstærkere bliver registreret.

Slut :!:  :wink:

Edit: I øvrigt en latterlig kommentarer at diske op med. Du ved hvad udstyr der er på min ønskeliste. I øvrigt har alle der har skudt løs på mig fået muligheden for at måle på det jeg bygger! Sjovt nok klapper alle i når de får tilbudet...
Senest rettet af Maleren man okt 21, 2019 11:01, rettet i alt 1 gang.
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf i-anden » man okt 21, 2019 04:13

Der er vel en årsag til at Acurus og Aragon laver deres forstærkere som de gør. Man må gå ud fra at ikke er helt amatører.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 258
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man okt 21, 2019 05:41

i-anden skrev:Der er vel en årsag til at Acurus og Aragon laver deres forstærkere som de gør. Man må gå ud fra at ikke er helt amatører.

Det nemlig også det jeg har erfaret  :D
En trafo der brummer i USA bliver skiftet til ny, her hjemme jagter vi et bedre stel... Eller ofte sådan..

God dag
Senest rettet af Maleren søn dec 01, 2019 15:29, rettet i alt 1 gang.
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » fre okt 25, 2019 13:19

received_415158375837146.jpeg
received_415158375837146.jpeg (44.18 KiB) Vist 3351 gange

Lige et billede af en renovering

God aften
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man dec 02, 2019 12:09

C1 og C2 er igen aktiv på indgangssignalet.. Efter adskillige forstærkere har været forbi, og gennemlyttet, stod det klart at de små kondensatore bare gør noget lækkert ved lyden i en Acurus. Den helt store åbenbaring kom da jeg åbnede min DAC og opdagede at komponenterne ikke var hvad jeg havde regnet med, men den spiller fantastisk!! Så hvorfor skulle andet så ikke også kunne, under samme forudsætninger?? Frem med lodekolben...

I samme omgang blev feedbackkredsen trimmet og "back to basic" jf diagrammet. Ren amerikansk lyd igen. Og lidt laid-back, knap så analytisk. Detaljegraden er intakt, så what's not to like :wink:

Mvh
Vedhæftede filer
IMG_20191202_181617_20191202182054984-750x750.jpg
IMG_20191202_181617_20191202182054984-750x750.jpg (131.95 KiB) Vist 2368 gange
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf i-anden » man dec 02, 2019 12:33

Så er der anledning til at visse personer nu kan komme farende og skrive; den og den kondensator er elendig, ud med dem og i med dem her i stedet. Dem der sidder i lyder elendigt og har ikke noget med hifi at gøre, du skal bruge dem her som jeg selv bruger.  :lol:
Personligt synes jeg det er skønt at du gør som du gør og finder ud af at billige kondensatorer ikke nødvendigvis skader.
Så helt skadet er du ikke  :mrgreen:
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 258
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man dec 02, 2019 12:58

i-anden skrev:Så er der anledning til at visse personer nu kan komme farende og skrive; den og den kondensator er elendig, ud med dem og i med dem her i stedet. Dem der sidder i lyder elendigt og har ikke noget med hifi at gøre, du skal bruge dem her som jeg selv bruger.  :lol:
Personligt synes jeg det er skønt at du gør som du gør og finder ud af at billige kondensatorer ikke nødvendigvis skader.
Så helt skadet er du ikke  :mrgreen:

Vi på et fora.... Jeg formoder ikke det er dansk lovgivning der bliver dikteret :lol:  :lol:  - men blot gode råd fra egne præferencer :?:
Der er da et par andre "kiks" der skal prøves i serie med signalet over tid:D BoyDK havde et spændende forslag til en ok indkøbspris..
Men de "små billige" gør det fantastisk! Ikke så meget at snakke om her.. :wink: :mrgreen:

Mvh
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf i-anden » man dec 02, 2019 13:30

Maleren skrev:
i-anden skrev:Så er der anledning til at visse personer nu kan komme farende og skrive; den og den kondensator er elendig, ud med dem og i med dem her i stedet. Dem der sidder i lyder elendigt og har ikke noget med hifi at gøre, du skal bruge dem her som jeg selv bruger.  :lol:
Personligt synes jeg det er skønt at du gør som du gør og finder ud af at billige kondensatorer ikke nødvendigvis skader.
Så helt skadet er du ikke  :mrgreen:

Vi på et fora.... Jeg formoder ikke det er dansk lovgivning der bliver dikteret :lol:  :lol:  - men blot gode råd fra egne præferencer :?:
Der er da et par andre "kiks" der skal prøves i serie med signalet over tid:D BoyDK havde et spændende forslag til en ok indkøbspris..
Men de "små billige" gør det fantastisk! Ikke så meget at snakke om her.. :wink: :mrgreen:

Mvh


Undskyld
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 258
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Søger god 2w modstand

Indlægaf Maleren » man dec 02, 2019 13:31

i-anden skrev:
Maleren skrev:
i-anden skrev:Så er der anledning til at visse personer nu kan komme farende og skrive; den og den kondensator er elendig, ud med dem og i med dem her i stedet. Dem der sidder i lyder elendigt og har ikke noget med hifi at gøre, du skal bruge dem her som jeg selv bruger.  :lol:
Personligt synes jeg det er skønt at du gør som du gør og finder ud af at billige kondensatorer ikke nødvendigvis skader.
Så helt skadet er du ikke  :mrgreen:

Vi på et fora.... Jeg formoder ikke det er dansk lovgivning der bliver dikteret :lol:  :lol:  - men blot gode råd fra egne præferencer :?:
Der er da et par andre "kiks" der skal prøves i serie med signalet over tid:D BoyDK havde et spændende forslag til en ok indkøbspris..
Men de "små billige" gør det fantastisk! Ikke så meget at snakke om her.. :wink: :mrgreen:

Mvh


Undskyld

:lol: modtaget
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

ForegåendeNæste

Tilbage til DIY-forstærkere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: