Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hifibranchen og corona

Generel HiFi-debat & til andet, som du ikke kan finde en anden HiFi-kategori til.

Re: Hifibranchen og corona

Indlægaf Gekkofinger » tirs maj 12, 2020 19:07

Selvfølgelig er B&O HiFi. Tænker at de i forhold til størrelsen er ret innovative. Beolab 90 og ikke mindst Icepower er da noget der viser vejen. Tænker at mange af de større spillere kører med Icepower moduler, så som PS.Audio osv.
Jeg tænker de gør det rigtige ved at satse på design og luksus markedet. Deres modul højtalersystem er da genialt. Har ikke selv noget af deres udstyr, ikke lige min smag.
Brugeravatar
Gekkofinger
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 459
Tilmeldt: fre maj 08, 2015 16:35
Geografisk sted: Vestsjælland

Re: Hifibranchen og corona

Indlægaf Twist » tirs maj 12, 2020 21:49

Hifi produkter er jo ofte niche produkter. Og det kan man vel også sige B&O produkter er. Det udmærker sig på design bl.a. og er vel egentlig livsstilsprodukter.

Man har jo kunnet læse, at B&O s regnskaber har vist underskud. Røde tal kan jo blive til blodrøde tal grundet Corona krisen. Men på den anden side får man vel næppe investorer til, at hælde 400 millioner i foretagenet, hvis der ikke fremtidigt er en forretning

Jeg har ikke den dybe kendskab til branchen, men en ting er jo, at der kan mangle likviditet under et lock down, noget andet er jo, at recessionen i verdensøkonomien måske vil vare året ud og at effekterne af krisen kan blive mere langvarige. Det er givet også noget der vil ramme et firma som B&O

Man skulle jo mene, at hifi hører til i kategorien af luksus goder og derfor har en høj priselasticitet.

Noget afhænger jo også af forbrugernes tillid til den økonomiske stabilitet; altså om der er sikkert, at investere. Coronakrisen er måske ikke lige tidspunktet for anskaffelse af samtalekøkkener eller dyrt hifi.

Men igen er der måske andre der har mere insider information fra branchen.

Jeg tror nu, at mange forbrugere for en stund vil holde lidt på pengene for, at pejle sig lidt ind på hvilken retning verden bevæger sig.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 381
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Hifibranchen og corona

Indlægaf Gekkofinger » ons maj 13, 2020 10:09

Coronakrisen kunne være et vink med en vognstang om, at det kapitalistiske system er fuck up. Forbrug er ikke vejen frem. Man er nød til at producerer noget der holder på lang sigt. Men det er let at sige, når man er offentlig ansat! Man kan sige, at corona grafen også er gældende for vores fremtid. Vil vi en flad kurve med mulighed for en ok fremtid, eller et stormløb mod afgrunden?
Begge veje kan opleves med fuld musik til!
Brugeravatar
Gekkofinger
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 459
Tilmeldt: fre maj 08, 2015 16:35
Geografisk sted: Vestsjælland

Re: Hifibranchen og corona

Indlægaf Twist » ons maj 13, 2020 17:27

Jamen - det vil da være en skam hvis B&O går ned. Firmaet har eksisteret siden 1925.

Jeg havde også nogle af deres ting ind til tidligt i 80´erne. Så vidt jeg husker var det Jacob Jensen design. Deres produkter skilte sig virkelig ud.

Senere mistede jeg stort set interessen for deres produkter. Det var også på de tider, at hifi-klubben stort set kørte røven ud af bukserne på den etablerede radio branche.

I dag er deres problem måske også lidt, at folk måske ikke vil give 50 kilo for en 4 k skærm når standarden i næste øjeblik er 8 k Oled.

Og andre producenter kan jo efterhånden også finde ud af det her med design.

Sådan noget som beolab 90 kommer jeg aldrig nogensinde til, at eje. Jeg vil end ikke være aspirant i det næste liv

Der er noget yderst ejendommeligt ved markedsøkonomi for værdierne i markedet kan skride, så aktiekursernes fald kan pludselig gøre et firma meget mindre værd, og firmaet skal så at sige nedskrives i værdi

Ud over problemer med likviditeten pga. lock down kan et firma måske se ind i, at omsætningen vil være vigende for en længere periode frem grundet recession. Og ydermere bliver det dyrt, at skulle ud og låne penge i det omfang ens credit ratings falder.

Sådan synes markedet jo, at kunne skubbe på når et firma har medgang. Men det modsatte gør sig også tilsvarende gældende i modgang

Forhåbentlig overlever B&O - og det synes jeg fordi det er dansk.

Men andre velrenommerede  europæiske elektronik producenter har jo måttet ophøre - det gælder f.eks. Tandberg. Det tror jeg, at nordmænd kan undres over, for Tandberg har dog også gennem tiden haft flere fine produkter.

Men Corona krisen kan hurtigt gå ud over firmaer der ikke er velpolstrede og som var i en form for kritisk situation i forvejen. Og det gælder vel i en vis udstrækning for B&O
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 381
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Hifibranchen og corona

Indlægaf P.H. » tors maj 14, 2020 09:08

Nu er dette jo ikke en tråd om B&O. Men firmaet holder jo fast i en bestemt målgruppe: Mennesker der går op i design og samtidig holder af - eller i det mindste har en vis interesse i musik. De appellerer sjældent til hifi-entusiaster, der typisk hellere ser pengene anvendt på ydelse fremfor design. B&O har gennem årene lavet mange krumspring for at fastholde deres koncept og den tilhørende målgruppe. Personligt har jeg det lidt med firmaet som jeg har det med kirker. Jeg kommer der ikke, men jeg ønsker dem heller ikke nedlagt.
Sony SCD XA333ES/Swoboda Superupgrade+
Ripstreamer XL, SSD
Emm Labs Dac2X
BAT VK52SE
BAT VK255SE
Buchardt s400
NLE, Swoboda, Acoustic Revive
Sugden Headmaster (Det hedder den! Det er ikke noget sjofelt)
Grado GS1000
P.H.
Seniormedlem
 
Indlæg: 944
Tilmeldt: søn feb 19, 2006 22:11
Geografisk sted: Midtjylland

Foregående

Tilbage til Generelt & Andet Hi-Fi


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.