Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Piega Coax

Fineste koaksiale lyd version 2.0

Efter 16 år præsenterer Piega næste generation af den legendariske Coax højttalerserie. Ved årtusindeskiftet, skabte den schweiziske lydspecialist Piega for første gang overskrifter med den dengang revolutionerende Coax-højttalerserie, der med det kombinerede diskant og mellemtone båndmodul har været et af de absolutte højdepunkter i den kendte producents produktsortiment i nu 16 år. Nu præsenterer Hi-Fi eksperterne fra Zürichsøen en komplet nydesignet arvtager, som er blevet videreudviklet på alle aspekter. Kun konceptet med elegante alumininumskabinetter i kombination med den innovative koaksiale teknologi er bevaret.


Anden generation af Coax-serien kommer i form af den kompakte reolhøjttaler, Coax 311, og to gulvhøjttalere, der begge måler lige over én meter – Coax 511 og 711. Denne trio har – som udbredt anvendt af Piega – skulpturlignende kabinetter fremstillet af ekstruderet aluminium. Dette materiale udmærker sig ikke kun ved et yderst nobelt og elegant udseende, samt værende tilgængeligt i en bred variation af profiler, med også ved flere mekaniske og akustiske fordele. Eksempelvis er den C-formede profil, som Coax-serien benytter sig af så stabil, at tab af lydenergi, forårsaget af vibrerende kabinetvægge er lig nul, eftersom der ikke er nogen rette vinkler at finde i kabinettets indre. Stående lydbølger har ikke en chance.


Piega har dog formået at forbedre kabinettets design: Såkaldte ”Tension Improve Modules”, altså elementer til optimering af spænding, sætter kabinettet under en kontrolleret spænding, og hindrer på denne måde selv de mindste vibrationer i kabinettet. Tilbageværende, mikroskopiske resonanser bliver fuldstændigt elimineret af innovative viskoelastiske dæmpningsfilm. De akustiske fordele kommer til udtryk i form af en eksplosiv dynamik, med utrolig præcision og detaljegrad. De schweiziske teknikere har også skabt noget, der er smukt at se på: Højttalerens linier er tegnet blødere op, og man har undersænket frontstoffet, så det går i ét med kabinettets overflade.


Udviklingsholdet under chefingeniør Kurt Scheuch har også lagt en del arbejde i nydesignet af højttalernes enheder. Denne generation af koaksiale enheder er en videreudvikling af tidligere enheder på alle væsentlige punkter. Grundprincippet om koncentrisk arrangerede mellemtone- og diskantområder er naturligvis bevaret. Endnu kraftigere neodynium magneter og polplader fremstillet af hærdet stål, sikrer en bedre koncentration af feltlinierne, og dermed en øget effektivitet. Arrangementet af viklinger under foliemembranerne er også blevet overhalet. Mængden af viklinger er forøget, og giver en drastisk forbedring til ydelsen. Endeligt er Piega lykkedes med at forbedre den hæderkronede opløsning af de koaksiale systemer. Nu hvor dæmpningen ikke længere er fastgjort til selve membranen, men i stedet til magneterne placeret bagved, kan systemet nu spille
langt mere lineært og fri for resonanser, uafhængigt af lydniveauet.

Hurtigere acceleration og optimeret dynamik var målet med udviklingen af de nye UHQD woofere. Svingspoleform af titanium, og forbedret ophæng gør magnet systemet yderst effektivt, og giver den perfekte base for de specielt formede aluminiumsmembraner. Konstruktionen af passive og aktive enheder tildeler gulvhøjttalerne en særdeles kraftig, men samtidig legende gengivelse af de dybere frekvenser.

De nye modeller, Coax 311, Coax 511 og Coax 711 er tilgængelige fra december 2016.

For yderligere information, kontakt
AV-Connection A/S
Kærvej 71-73
6400 Sønderborg
Tlf. 74 42 10 78
Mail: info@av-connection.comBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: