Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Gryphon Audio Atlas Spikes

Gryphon rammer hovedet på sømmet

Danske Gryphon Audio Designs er vidt og bredt anerkendt for deres innovation inden for både elektronik og højttalere og for deres linje af tilbehør der går den ekstra mil for at raffinere ethvert highend system.

Gryphon har før bevidst sig som pionere inden for resonanskontrol med deres Black Spikes allerede tilbage i 1989. Allerede dengang afviste Gryphon ideen om vibrationskontrol via absorption / spredning igennem bløde materialer som konvertere resonanser til varme. Den slags giver typisk en stort set tilfældig blanding af kobling og afkobling til underlaget. Grundet forskellige resonansfrekvenser af de brugte materialer vil effekten af energioverførslen være ganske variabel, og dermed have en uforudsigelig virkning på den musikalske præstation.


Derfor benytter de nye Atlas Spikes sig af en effektiv mekanisk jording for at lede resonanser væk fra vibrationspåvirkelige komponenter (højttalere, cdafspiller, DAC, forstærker, pladespiller etc.) hvor det kan have en hørbar og skadelig effekt.

Gryphons forskning påviser at størrelse, form og materialevalg for spikes har en stor indflydelse på lydkvaliteten. Visse materiale ophober endda mere energi end de har til hensigt at transportere væk. Men da de er lavet i særligt udvalgte dele lavet af Polyoxymethylene (POM), aluminium og hærdet stål. Gryphon Atlas Spikes skaber dermed en nødudgang mellem udstyret og verden udenfor, og virker som en mekanisk diode der leder energi i en retning og blokere for adgang den anden vej. Dette no-nonsens tilbehør baseret på rigtig videnskab inkluderer M4 standardiserede skruer for nem montering under højttalere, og klæbepuder til montering under audiokomponenter, uanset vægt. Højden på hver spike kan individuelt justeres for at opnå perfekt nivellering og tillader eksperimenter med positionering direkte under transformatorer eller motorer der vil opleve et præstationsløft i både baspræcision, lydbillede fokus og den overordnede klarhed og åbenhed.

Gryphon Audio Designs anbefaler Atlas spikes særligt til rørforstærkere, forstærkere med lange interne kabeltræk og motorbaserede komponenter som eks. Pladespillere. Ved at lave et minimalt enkeltpunkt for kontakt kan Gryphon Atlas eliminere effekterne af vibration, resonans og mikrofoni, og tage ethvert highend system det ekstra essentielle skridt frem mod ultimativ neutralitet og transparens.

Som alle andre af firmaets produkter er Atlas Spikes designet af Gryphons grundlægger og direktør Flemming E. Rasmussen aog fremstillet i Danmark. 

Prisen forventes at være omkring 15.000,- for et sæt med 4.  

Om Gryphon Audio
Siden at firmaet blev grundlagt i 1985 har danske Gryphon Audio Designs opnået et international ry for den absolut bedst mulige lydkvalitet, intuitiv ergonomi og et slående æstetisk design. Gryphon, der netop har haft 30 års jubilæum, er blandt de meget få highend mærker der kan tilbyde komplette systemløsninger med digitale kilder, forstærkning og højttalere.

For yderligere information, kontakt
Gryphon Audio
www.gryphonaudio.dk
Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: