Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Neat

Nu kan du opleve de engelske Neat højttalere i Danmark.

Scala Hifi i Aarhus har taget initiativ til at få Neat højttalerne til Danmark. Ole Iversen fra Scala Hifi fortæller:

"Flere gange gennem årene er vi stødt på et mindre engelsk firma der hedder Neat Acoustics. De laver højttalere. Rigtig gode højttalere. På udstillinger rundt om i Europa har vi flere gange lyttet på deres højttalere og tænkt; hmmm, måske en dag vi skulle tage kontakt til firmaet og få en snak med dem.
Det gjorde vi så for et halvt års tid siden og fik tilsendt nogle modeller vi kunne lytte på i butikken. Og hold nu godt fast, for det her siger vi ikke særlig ofte; 

Det er simpelthen for vildt, som de kan spille musik!


Neat højttalerne timer godt, leverer en fantastisk indsigt i musikken og gengiver på overbevisende måde den energi og stemning der er i musikken - uanset musikgenre. Du får svært ved at holde hænder og fødder i ro, når du lytter på en Neat højttaler, så er du på jagt efter en unik musikalsk oplevelse, så bør du give dem et lyt."

Neat blev grundlagt i 1989 af Bob Surgeoner, der som aktiv musiker har spillet både blues, rock, jazz, folk, country og bluegrass. Neat har en forfriskende og anderledes tilgang til udvikling af deres højttalere. De lytter på deres højttalere i hundredvis af timer med mange forskellige musikgenrer. Der lyttes først og fremmest i deres eget lytterum, men højttalerne skal også bevise deres kvaliteter i mange andre lytterum, før de bliver godkendt til produktion. 

Alle ansatte der arbejder med udvikling og design af højttalerne hos Neat er musikere, så de har jo den bedst tænkelige reference. Højttalerne håndbygges af dedikerede medarbejdere på fabrikken, der ligger i Teesdale i det nordlige England.


Med de mange hundrede timer der går i udvikling og produktion af Neat højttalerne, så er det nærliggende at tro, at det udelukkende er eksklusive og kostbare højttalere. Men det er ikke tilfældet, for du kan faktisk få Neat højttalere fra kun 6.800,- kr. for et sæt.

Du vil sikkert bemærke, at flere af modellerne ikke er særlig store. Men tag ikke fejl af det, for nu kan du få imponerende lyd i stuen med et sæt diskrete højttalere. 

Neat får ofte rosende ord med på vejen af hifi-pressen. Bl.a. fik en af modellerne, Neat Iota Alpha, en What Hifi Award i 2017 som Årets Gulvhøjttaler i prisklassen 1.200-2.000£. 


What Hifi skrev i deres test af Neat Iota Alpha: 

"These Neats are surprising speakers. If you’re after fuss-free floorstanders that don’t dominate your listening room there are few better alternatives.

They sound way bigger than they look, and deliver a combination of detail, dynamics and rhythmic integrity that competes with the best of the traditional competition.

They’re not about analysing the recording, more about having fun. That’s just fine with us."


Neat Iota Alpha er en kompakt gulvhøjttaler der kun måler 45 cm i højden(!), men den leverer en imponerende musikalsk oplevelse, som om lyden kommer fra et langt større kabinet. Prisen er 12.800,- kr. for et sæt.

Scala Hifi har 7 forskellige Neat modeller klar til demonstration i butikken og du kan høre dem på udstyr fra klassiske britiske produkter fra Naim, Linn og Rega.

Læs mere om Neat højttalerne på dette link: https://www.scalahifi.dk/nyhed-neat-acoustics-hoejttalere-butikken/

For yderligere information, kontakt
Scala Hifi
M.P. Bruuns Gade 36
8000 Aarhus C
Tlf.: 86121494
Mail: aarhus@scalahifi.dk
Web: www.scalahifi.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: