Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

B&O PLAY Earset

Evolutionen af et designikon

B&O PLAY lancerer i dag Earset, den nye generation af et af Bang & Olufsens helt store designikoner. Det nye Earset er opgraderet med avanceret trådløs teknologi, Bang & Olufsens imponerende Signature Sound og et nyt, friskt udtryk – uden at gå på kompromis med det fleksible design, der gjorde originalen til en stor succes. 

De originale streger til designet blev tegnet af Anders Hermansen i 1990’erne. Idéen var at skabe et sæt fleksible øretelefoner, som passer til alle. Øretelefonernes unikke justeringssystem giver mulighed for at justere vinklen på ørepuden, højden på stemplet samt kurven på bøjlen, så sættet med stor præcision kan tilpasses det individuelle øre. Et eksempel på, hvordan ingeniørkunst og design går hånd i hånd og skaber et produkt, der er lige så elegant, som det er praktisk. 


”Vi er meget stolte over vores designarv – og ikke mindst det originale Earset, som altid har været en favorit blandt vores kunder på grund af det fleksible design og de akustiske egenskaber. Vi har derfor set frem til at præsentere det nye Earset, som er opdateret med trådløs teknologi og nye farver, der passer til en ny
generation”, siger Jakob Kristoffersen, Koncept og Design Manager hos B&O PLAY, som har videreudviklet på det originale design. 

En designoplevelse i særklasse

Helt i Bang & Olufsens ånd er Earset en designoplevelse fra ende til anden. Stemplet er udført i anodiseret aluminium, som giver en lækker hydraulisk følelse, og for at give en behagelig og stabil pasform bag øret, har den ikoniske bøjle sektioner af blødt gummi og en klassisk hex-skrue, der fremhæver det mekaniske udtryk, som inspirerede det originale design. 

Anodiseringsprocessen forankrer farverne dybt i materialet, hvilket giver en større intensitet og holdbarhed. Det ydre aluminium har en diamantslebet kant og en poleret overflade, som fanger og reflekterer lyset. 

Design der byder verden indenfor

”Det nye Earset er tænkt anderledes end de fleste andre øretelefoner på markedet. I stedet for en dyb in-ear pasform, ligger Earset i det ydre øre, uden at blokere øregangen. Udover en mere behagelig følelse, giver designet dermed plads til, at man kan høre omgivelserne, samtidig med, at det leverer en lyd, som forventes af et sæt øretelefoner fra B&O PLAY”, siger Bang & Olufsens Executive Sound Engineer Knud-Erik
Lauridsen, som også tunede det originale Earset. 


”De akustiske udfordringer, vi stod over for dengang, er de samme, som vi møder i dag, nemlig de ergonomiske. Vi har fokuseret på at lægge ørepuden så tæt på ørets form som muligt, så spidsen sidder i øresneglen med kabinettet understøttet af en bøjle rundt om ørerne. Da ørepuden ikke føles ’lukket’ i øret, opfattes lyden mere
klar, samtidig med at lyde fra det omgivende miljø kan trænge ind. Det designelement er en af årsagerne til, at Earset har været foretrukket af mange musikere og cykelryttere”, siger Knud-Erik Lauridsen. Han nævner at ørepudens vinkel er tilpasset, og at højtalerkabinettet er vippet en smule mod øret, for at give den
mest optimale lydoplevelse.

Lyden i de nye øretelefoner leveres af en 14,2 mm. højtalerenhed med en neodymium-magnet. Kabinettet bag højtalerenheden har to akustiske ventiler og en bass-port for at optimere lydoplevelsen. Digitale equalizere inde i Bluetooth-chippen anvendes til finjustering af den endelige lydperformance, og grillen på ørepuden er designet med inspiration fra hulmønsteret i Beoplay A1, hvilket sikrer en optimal spredning af lyden. 


Med op til fem timers batterilevetid er Earset er perfekt til de daglige aktiviteter. Den indbyggede anodiserede aluminium-betjening med tre knapper og indbygget mikrofon giver mulighed for at styre musikken, tage imod opkald og aktivere Siri eller Google Assistant på din smartphone via Bluetooth. 

Pris og tilgængelighed 

Earset er tilgængelig i farverne Graphite Brown og White, og fås til en vejledende udsalgspris på 2.299 kroner. Med i købet følger en stofpose, som beskytter mod ridser, når hovedtelefonerne ikke er i brug. Graphite Brown er tilgængelig på www.beoplay.com/earset, Bang & Olufsens butikker og hos udvalgte tredjepartsforhandlere fra den 2. maj 2018 og i White fra den 1. juni. 


Med udgangspunkt i Bang & Olufsens stolte traditioner for fremragende design, godt håndværk og nyskabende produkter er B&O PLAY en fortolkning af de samme værdier i en helt ny type produkter til stilbevidste og aktive mennesker. B&O PLAY porteføljen består af lydsystemer og separate bærbare produkter, der er intuitive i brug og lette at integrere i hverdagen – både hjemme og på farten.

For yderligere information, kontakt
www.beoplay.comBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: