Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Avantgarde Acoustic er tilbage i Danmark

De tyske hornhøjttalere med DSP er tilbage

Den tyske producent af hornhøjttalere, Avantgarde Acoustic blev etableret for 26 år siden af Holger Fromme og fabrikken er beliggende i det smukke Odenwall tæt på Heidelberg.

På det danske marked har Avantgarde Acoustic tidligere været repræsenteret, men ikke de seneste 4-5 år. Nu er mærket stærkt tilbage, med nye produkter og en stærk repræsentation af High-Performance Audio i Havnegade, i hjertet af København.

Duo Mezzo XD

Hornhøjttalere er det ældste og mest naturlige princip til at reproducere lyd. Princippet byder på maksimal dynamik med meget lav forvrængning takket være ingen brug af kompressionskamre i mellemtonesektionen. Den ekstremt høje effektivitet på 107-109 dB reducerer membranbevægelser med en faktor 10-50 og hornenes kurver er kalkuleret til perfektion for realistisk lydbillede.

Horn er ikke blot horn, der er flere matematiske principper og det sfæriske horn er absolut mest velegnet med sin 180 graders vinkling og lineære spredning. Materialet er ABS resin, kendt fra bl.a. frontspoilere på en Mercedes-bus. Der findes kun to virksomheder i Europa som kan presse så store emner, som f.eks. det 1 m brede horn til en Avantgarde Trio. Materialet indsprøjtes ind i en form som holdes med 2500 tons tryk. Hornets størrelse afgør hvor dybt i frekvenserne det går.

Duo XD

Hornhøjttaleres ekstremt store effektivitet gør, at fokus på enheder og forstærkere ligger på de første watt – tænk på, at med blot én watt kan man spille med et lydtryk på 107-109 dB, hvilket betyder at forstærkerens autoritet stiger med 450% i forhold til en gennemsnitshøjttaler af den dynamiske type.

For lytteren betyder disse ting bl.a. at man kan lytte på meget høj volume, uden at lyden bliver hård eller aggressiv. Højttalerne er ekstremt hurtigere og uden kompression, hvilket resulterer i stor dynamik og mange detaljer.

Trio XD
Det store horn på f.eks. Trio-højttalerne går ned til 110 Hz og under hornets laveste frekvens tager aktive subwoofere over, bestående af flere 10 eller 12” basser, helt afhængig af model. Alle modeller har DSP-kontrol og kan indstilles individuelt for hver bassektion med op til 10-parameters equalizing via USB eller Ethernet. Der er 20 standardprogrammer som nemt kan vælges imellem, med indflydelse på volume med +/- 6 dB og frekvenser på +/- 30 dB. 

Alle Avantgardes højttalere går som standard ned til 20 Hz, men kan indstilles til at gå dybere hvis behovet er der, men det kræver selvfølgelig mere af forstærkeren.


Uno XD

Modeller og priser:
Gulvhøjttalere med aktiv subwoofer:
Zero TA XD, kr. 76.000 pr. sæt
Uno XD, kr. 169.000 pr. sæt
Duo XD, kr. 225.000 pr. sæt
Duo Mezzo XD, kr. 320.000 pr. sæt
Trio XD med 2 stk. Sub231, kr. 450.000 pr. sæt
Trio XD med 2 stk. Basshorn, kr. 565.000 pr. sæt
Trio XD med 6 stk. Basshorn, kr. 1.050.000 pr. sæt

Zero XD

Fuldt aktive gulvhøjttalere:
Zero One XD, kr. 56.000 pr. stk. (Master)
Zero One XD, kr. 103.000 pr. sæt (Master + Slave)


Elektronik:
XA Int, kr. 95.000,- pr. stk.
XA Power, kr. 85.000,- pr. stk.(Stereo eller Mono)
XA Pre, kr. 102.000,- pr. stk.

ÅBENT HUS: Fredag den 8. juni og lørdag den 9. juni afholdes Drop-In! Åbent Hus i butikken i Havnegade, hvor modellerne Zero One XD, Uno XD og Duo XD samt forstærkeren XA Int vil blive demonstreret. Mere info på hjemmesiden.
Avantgarde Acoustic repræsenteres i Danmark af

For yderligere information, kontakt
High-Performance Audio
Havnegade 41
1058 København K
Telefon: 2890 5454
Mail: info@high-performance.dk
Web: www.high-performance.dk
Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: