Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Beosound Edge

En nytænkning af højttaleren

Bang & Olufsen har i dag præsenteret en ny, kraftfuld, trådløs højttaler, der redefinerer, hvordan vi lever med lyd i hjemmet. Beosound Edge er skabt i samarbejde med den anerkendte designer Michael Anastassiades og er endnu et gennemtænkt design- og lydprodukt fra det danske luksusbrand, der tilfører hjemmet musikalsk perfektion og æstetisk værdi.  
 
Beosound Edge har med sin cirkulære form to placeringsmuligheder. Den kan placeres på gulvet som et centralt indretningselement og forstærke eller gå i ét med farverne på det øvrige interiør eller den kan monteres på væggen som et statement, der trodser tyngdekraften og opdeler rummet. Nærhedssensorerne på højttaleren registrerer når man kommer tæt på den, og oplyser diskret interfacet i aluminium. Lyden reguleres på magisk vis ved, at man blidt ruller Beosound Edge frem og tilbage for at øge og reducere lydstyrken. Hvis det gøres blidt, ændres lydstyrken moderat, mens den ændres mere dramatisk ved en kraftigere bevægelse. Når der gives slip på højtaleren, ruller den stille og roligt tilbage til udgangspositionen.  

 
"Med Beosound Edge har vi skabt et tidløst designmesterværk, der pirrer fantasien med en interaktion og brugeroplevelse, der aldrig før er set i et lydprodukt til hjemmet. På afstand er den monolitisk og diskret og viser ingen tegn på at være spækket med avanceret teknologi. Men den har en uforglemmelig lyd, der overgår alt, hvad man ville kunne forvente af en højttaler af denne størrelse", fortæller Concept Manager Kresten Bjørn Krab-Bjerre fra Bang & Olufsen.  
 
Verdens første Active Bass Port
 Ved hjælp af akustiske teknologier fra Bang & Olufsens avancerede BeoLab højttalere er det lykkedes at gøre Beosound Edge overraskende kraftfuld trods den kompakte størrelse. For at opnå den imponerende bas har Bang & Olufsens akustiske ingeniører anbragt en stor 10"-basenhed med et innovativt slankt design og en lang vandring i den ene side, mens de i begge sider af højttaleren har placeret en dedikeret 4" mellemtoneenhed og en ¾" diskantenhed.  
 
For at kunne levere en kraftfuld lydoplevelse ved høj lydstyrke er Beosound Edge blevet udstyret med en banebrydende ny lydteknologi kaldet Active Bass Port1. Active Bass Port er baseret på en kombination af de to klassiske koncepter inden for højttalerdesign, trykkammer og basrefleks, og fungerer på samme måde som spoileren på en bil, der automatisk hæves, når bilen accelererer. Ved afspilning ved lav lydstyrke anvendes trykkammerprincippet for at opnå den mest nøjagtige lydgengivelse. Skures der derimod op for lydstyrken, åbner den aktive basport, så bassen bliver kraftigere og mere energisk.  Destilleret design
Siden 1950’erne har Bang & Olufsen været banebrydende inden for forarbejdning og brug af aluminium og er nærmest blevet synonym med det. For at opnå den perfekte runde ramme samt polere kabinettets overflade, til den får en helt perfekt finish, kræves der et enestående håndværk og en imponerende sans for detaljer. For at tilføje et element af magi har Bang & Olufsen indbygget den fysiske touch-brugerflade i aluminiumsrammen ved at laserbore mikroskopiske huller, som ikke kan ses med det blotte øje, men som giver lyset mulighed for at skinne igennem. 
 
For at skabe en kontrast til kabinettet i poleret aluminium er Beosound Edge blevet udstyret med et sort stofcover som kan udskiftes når Bang & Olufsen løbende præsenterer nye trendy farver. Den sorte stofoverflade trækker nærmest beskueren ind mod sig – en illusion, der er skabt ved at minimere overgangen mellem de to overflader og anvende et mat stof, der kontrasterer med genskinnet fra aluminiumsringen. 
 
"Den pludselige ændring i dybden får den til at se helt surrealistisk ud. Hvis der havde været et mellemrum mellem de to materialer, ville der også have været en tolerance. Men det er der ikke, for der er ikke noget mellemrum, og det er det, der gør designet til noget helt særligt", siger designer Michael Anastassiades og uddyber: 
 
"Vi har hele tiden ønsket at destillere designet og skrælle lag efter lag af designet, til det blev så visuelt rent og enkelt som overhovedet muligt. Et visuelt komplekst produkt har en effekt med det samme, men når den aftager, er der intet tilbage. Sådan er det ikke med et visuelt enkelt produkt. For her er der intet, der udløser denne første tiltrækning. Der er ingen visuelle forstyrrelser. Men når man ser på det igen, bliver ens nysgerrighed for alvor vakt, og jo mere, man ser på det, jo mere fascineret bliver man", siger Michael Anastassiades.  
 
Directional Sound Control: Du bestemmer, hvor lyden skal sendes hen
Beosound Edge er udstyret med 360-graders lyd fra begge sider af højtaleren og den nye Directional Sound Control gør det muligt for brugeren selv at bestemme, hvor lyden fra de to akustiske fronter skal sendes hen. Det giver mulighed for at opdele rummet i både et aktivt lytteområde og et mere passivt lytteområde. Lydens retning kan bestemmes via Bang & Olufsens app.  
 
Friheden ved stemmestyring og tilslutningsmuligheder Alle de vigtigste streamingteknologier er integreret i Beosound Edge, så du kan anvende de streamingtjenester, du vil, og få den bedst mulige streamingoplevelse. Beosound Edge er udstyret med AirPlay 2, Chromecast2 og Bluetooth og understøtter stemmestyring, når den er forbundet med enten en Google Assistant-kompatibel højttaler eller en Amazon Echo-kompatibel enhed. 
 
Priser og tilgængelighed
Beosound Edge er tilgængelig på www.bang-olufsen.com/beosound-edge og i Bang & Olufsen butikker fra midten af november til en vejledende udsalgspris på 23.000 kroner.  
 
Om designeren
Michael Anastassiades blev først uddannet som civilingeniør på London’s Imperial College of Science Technology and Medicine, hvorefter han tog en kandidatgrad i industrielt design ved Royal College of Art i London. Han grundlagde sin tegnestue i London i 1994 og slog for alvor sit navn fast i 2007 med en kollektion af lamper, møbler, smykker og interiørtilbehør. Tegnestuens filosofi er konstant at tilstræbe eklekticisme, individualitet og tidløse kvaliteter i sit design. Anastassiades har designet produkter for forskellige førende producenter som eksempelvis Flos, Herman Miller, Salvatori, Puiforcat, Lobmeyr, SCP og Svenskt Tenn. 
 
Michael Anastassiades design er udstillet som en del af den permanente samling på Museum Of Modern Art i New York, på Victoria and Albert Museum, Crafts Council i London, på FRAC Centre i Orleans, Frankrig, MAK i Wien og Art Institute of Chicago. Blandt hans seneste soloudstillinger er Time And Again udstillet på Geymüllerschlössel/MAK i Wien, To Be Perfectly Frank på Svenskt Tenn i Stockholm, Norfolk House Music Room på Victoria & Albert Museum i London, Cyprus Presidency i Europa-Parlamentet i Bruxelles og i Atelier Jesper, Bruxelles.  
 

For yderligere information, kontakt
Bang & Olufsen
www.bang-olufsen.comBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: