Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Roon Nucleus

Roon Nucleus, nu også i Danmark

Glem alt om de musikafspillere du allerede kender, for musik er en oplevelse og Roon genskaber forbindelsen til musikken. Problemet er at i overgangen fra fysisk medie til digitalt medie har vi mistet begejstringen og indlevelsen. Løsningen er Roon, som vurderer din musiksamling og henter automatisk fotos, biografier, anmeldelser, sangtekster samt koncertplaner, og skaber en unik forbindelse mellem kunstnere, komponister, musikere, dirigenter og sågar producere. Roon præsenterer resultatet som et virtuelt LP-cover, næsten som i de gode gamle dage.

Musikentusiaster har musik fra forskellige kilder, ofte samlet sammen igennem flere år. Roon identificerer musikken og påfører seneste metadata og dette ikke kun på dine rippede eller downloadede musikfiler som ligger på PC/Mac, NAS eller USB-diske men også musik som streames fra TIDAL.Roon spiller sammen med dit udstyr og streamer op til 384 kHz / 24-bit PCM / DSD256 til Roon Ready enheder. De fleste musikentusiaster har forskelligt udstyr til forskellige behov, Roon ser udstyret på nettet og præsenterer den optimale opløsning til udstyret, uanset om det er en AirPlay-afspiller i køkkenet eller i soveværelset hvor den automatisk vil tilpasse opløsning til, eller selvfølgelig referenceanlægget i stuen i fuld opløsning. Dine spillelister bliver tilgængelig i hele huset, både til USB DACs, hovedtelefonforstærkere, netværksafspiller, AirPlay-højttalere og Squeezeboxe.

Roon har en anderledes arkitektur end andre musikafspillere. Roon består af en én Core (database) og lige så mange kontrolenheder (remotes) og output man ønsker. Roon’s Core skal ses som hub’en eller hjernen i systemet og administrerer din musiksamling.


Roon Core er en software som installeres på PC/Mac eller afvikles på en dedikeret server med en eller flere remote apps til betjeningen. Roon kræver en såkaldt Core (serversoftware) som kan afspilles på mange platforme; Mac, Windows og Linux, samt NAS og medieservere. Hver af disse platforme har sine fordele, men også ulemper, men ingen af disse har den perfekte balance mellem brugervenlighed, råstyrke og audiofilt design. 

Roon introducerer nu sine egne servere, nemlig Nucleus og Nucleus+ som er de perfekte løsninger, en kompetent plug & play server der byder på den bedst tænkelige oplevelse med hele Roon øko-systemet.

Nucleus-produkterne er såkaldte Roon Core-enheder, et komplet serversystem bygget fra grunden til formålet, baseret på Linux bydes på en fuldstændig dedikeret løsning til de tre kerneområder; netværk, performance samt database, og intet andet, 100% fokus på kerneopgaverne.


Serveren leveres i to versioner: Nucleus er baseret på en Intel NUC i3 processor indbygget i et lækkert passivt kølet kabinet uden blæser med 4 Gb RAM og 64 Gb SSD til det unikke operativsystem. Der er plads til en ekstra 2,5" HDD/SSD-disk til lager af downloadet og/eller rippet musik og kommunikationen sker via Gigabit ethernet og 2 stk USB 3.0 forbindelser samt HDMI. Nucleus kan håndtere en database med op til 12.000 albums eller op til 120.000 numre, output sker i op til 5 zoner.

Nucleus+ er kraftigere og baseret på en Intel NUC i7 processor med 8 Gb RAM og 128 Gb SSD. Nucleus+ kan håndtere en database med mere end 12.000 albums eller mere end 120.000 numre samt avancerede DSP-funktioner. 


Langt de fleste hifiproducenter af streamere eller DAC's har allerede tilsluttet sig Roon og indgår i den alenlange liste af Roon end-points, herudover kan alle produkter på markedet som har AirPlay, også benyttes som end-point.

Roon byder endvidere på en meget avanceret forædlingsafsnit, DSP som byder på parametrisk equalizer, opsampling, DSD-processing, crossfeed til hovedtelefoner samt kompensation for højttalerplacering.

Priser inkl. 25% moms
Roon Nucleus, kr. 12.000,-
Roon Nucleus+, kr. 21.500,-

High-Performance Audio er udnævnt til Dansk distributør for Nucleus serverne fra Roon Labs. Vice Præsident Steve Silbermann udtaler "We're honored to have the team at High-Performance Audio on board as our distributor. High-Performance Audio brings a high level of knowledge, expertise and execution to the table. We're certain that both retailers and consumers will benefit greatly because of their involvement in Roon". 

Nucleus-serverne er på lager og High-Performance Audio søger forhandlere i Danmark, kontakt dem for yderligere information.

For yderligere information, kontakt
High-Performance Audio
Havnegade 41
1058 København K
Telefon: 2890 5454
Mail: info@high-performance.dk
Web: www.high-performance.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: