Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

ifi Audio lancerer med Zen Blue

ifi's ZEN Blue leverer hi-res Bluetooth-streaming til ethvert lydsystem 

ifi's ZEN Blue leverer hi-res Bluetooth-streaming til ethvert lydsystem 

ifi audio lancerer med Zen Blue, det første produkt i en ny serie med lyd i høj kvalitet i desktop-størrelse.
ZEN Blue er verdens første Bluetooth-modtager, der understøtter alle de nyeste hi-res musikformater der
giver den bedste lydkvalitet fra smartphones, tablets, pc'er og Mac'er. 


I et prisleje der domineres af plastik imponerer ZEN Blue med sit robuste aluminiumskabinet, men hvad der virkelig adskiller ZEN Blue fra konkurrenterne er teknologien, hvor ifi gået langt for, at  Bluetooth-gengivelsen er den bedste, fordi den designes fra grunden. Der findes mange Bluetoothprodukter, men mange producenter ser kun Bluetooth-modtagelse som en ren bekvemmelighed og udnytter derfor ikke det egentlige potentiale i systemet. Det betyder at Bluetooth oftest
bliver implementeret på den billigst mulige måde alene for at kunne skrives på listen over funktioner. Måden, hvorpå Bluetooth bliver implementeret og kvaliteten af signalbehandlingen og de kredsløb, der omgiver det  har enorm stor indflydelse på den endelige lydkvalitet. Ifi udvikler deres produkter til at opnå den bedst mulige gengivelse uanset lydkilde - også når det, som her,  gælder Bluetooth-streaming. 
I ZEN Blue starter dette med den avancerede Qualcomm QCC5100-chip hvis hovedopgave er modtagelse og behandling af Bluetooth signalet fra eksempelvis en smartphone - ZEN Blue er det første produkt i sin art,
der bruger denne nye generation Bluetooth IC. Det betyder blandt andet, at alle de nyeste 24-bit-kompatible Bluetooth-lydformater understøttes, inklusiv: 

    Qualcomms aptX Adaptiv
    aptX HD
    Sonys LDAC
    Huaweis HWA

Det er en liste af banebrydenden hi-res specifikationer ingen anden Bluetooth-streamer pt. kan vise. Andre understøttede formater inkluderer almindelig aptX og aptX Low Latency, AAC (det foretrukne format på Apple
iOS-enheder) og SBC (det "almindelige" Bluetooth-format). Det betyder, at stort set alle enheder er dækket og giver den højest mulige lydkvalitet, din enheds Bluetooth-specifikation tillader. 

Qualcomm QCC5100 er en komplet 'system-på-en-chip' Bluetooth-løsning med alle funktioner indbygget inklusive D/A-konvertering. Mange producenter baserer hele deres Bluetoothfunktionalitet på en sådan type chip. Ifi har istedet separeret de digitale og analoge stadier og for at konvertere signalet fra digitalt til analogt bliver det behandlede digitale signal fra QCC5100, dirigeret til en specialiseret DAC chip fra ESS Technology's Sabre-familie. Ifi har fundet, at dette samspil med Qualcomm-chippen leverer Bluetooth-lyd langt bedre end normen. Har man selv en foretrukken D/A konventer man ønsker at bruge, kan ZEN Blue kobles til via enten koaksial eller optisk. 


Meget usædvanligt for en DAC i denne prisklasse har ZEN Blue analoge udgangstrin af den balancerede type. De indeholder en kredsløbskomponenter i en høj kvalitet, omhyggeligt udvalgt for deres lydkvalitet, herunder professionelle balancerede linjedrivere, C0G-kondensatorer fra TDK og en præcis og støjsvag strømforsynings IC fra Texas Instruments. Det hele samler sig til en Bluetooth-streamer med en lydkvalitet der normalt ligger i et meget højere prisniveau. ZEN Blue 'husker' op til syv parrede enheder, hvilket gør det nemt at skifte fra en enhed til en anden. Takket være den nyeste Bluetooth 5 specifikation er der et stort modtagelsesområde. DAC'en håndterer sampling frekvenser godt ud over det maksimale leveret af aktuelle hi-res Bluetooth-formater og Qualcomms QCC5100-chip kan opdateres, hvilket gør det muligt at tilføje fremtidige Bluetooth-formater til ZEN Blue. 

PRIS 1.295,- Se mere og find nærmeste forhandler på www.medlyd.dk

For yderligere information, kontakt
Medlyd ApS
Leopardvej 26 A
7700 Thisted
Telefon: +45 7025 3009
rega@mail.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: