Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Ny Contour-i serie fra Dynaudio

Den legendariske Contour serie kommer nu med Esostar-diskant og nye forbedrede enheder

Dynaudio er stolte af at kunne afsløre den nye Contour-i serie, en omfattende opdatering af den prisbelønnede Contour serie fra 2016.

Alle modeller er komplet gennemarbejdet på ny under overfladen med avancerede akustiske teknologier der er nedarvet fra flagskibs-serien Confidence. Og det kan høres.”Vi gjorde det ikke fordi at vi var nød til det, men fordi at vi havde lyst” udtaler Product Manager Otto Jørgensen. ”Det her er hvad der sker nå vi efterlader ingeniørerne uden opsyn med højttaleren, så er det deres natur at begynde at forbedre konstruktionen. Vi har fået så meget viden under udviklingen af Confidence at vi simpelthen var draget til at overføre det til Contour-serien, og vi er sindssygt spændte på resultatet.”

Så hvad er nyt?
Hvis vi tager den fra toppen, så har alle modeller fået den nye Esostar 2i diskant med en indre Hexis resonansdæmpende enhed i kombination med et større bagkammer, der tilsammen reducerer forvrængning og giver en mere flad frekvenskurve.

Contour 20i, 30i og 25CI har fået alle enhederne opdateret med Nomex spider. Det er samme strukturelle design som i 2016 udgaven, dog med forbedret kontrol af enhedens vandring, men tilsammen giver det dog stadig en hørbart bedre lyd.Contour 60i har helt nye basenheder og et større magnetsystem, nyt svingspoledesign og en svingspoleformer i glasfiber, ligesom Confidence serien og Sub 6 subwooferen. Det betyder endnu strammere basgengivelser og ved højere lydtryk.

Og Contour 60i’s nye mellemtone? Ingen ændringer til selve enheden, men den sidder i en indstøbt, resonansdæmpende kasse, noget der kommer direkte fra Dynaudios flagskibsmodel til professionelle reference monitorer, Core.Contour 20i, 30i og 25Ci har fået opdateret delefilteret, og grundet disse ændringer, en mere flad frekvenskurve. Det betyder at Dynaudio har været i stand til at fjerne impedanskorrektionskredsløbet og har kunne gøre delefilteret endnu mere simpelt.Contour 60i har et helt nyt delefilter grundet brugen af nye enheder og Esostar 2i diskanten og den indstøbte mellemtone samt brugen af Nomex spider i bas og mellemtone. Dette har gjort at Dynaudios ingeniører har kunne sætte delefrekvens op til 300Hz, og det har givet en mere flad frekvensgang, hvilket igen har medført en bedre mellemtonegengivelse.

Selv den interne dæmpning er helt ny, baseret på de erfaringer Dynaudio har gjort sig med Evoke og Confidence.
Det hele er naturligvis grundigt optimeret i Dynaudios verdensledende Jupiter måle-og testfacilitet før hver model er blevet underlagt utallige timers lytning af eksperter i Dynaudio Labs.

Til sidst er også finish blevet forbedret. Hele serien er tilgængelig i tre varianter hvad dette angår, alle med forbedret kvalitet af selve overfladen.

Valnød: Åben træfiner med en mere naturlig fornemmelse og udseende
Grå eg, højglans: Naturligt egetræs finer indfarvet i grå, med højglanslak.
Sort højglans: Sortmalede kabinetter dækket i en forbedret højglanslak.Priser på den nye Contour i- serie

20i: 35.000
30i: 55.000
60i: 70.000
25Ci:  24.000

For yderligere information, kontakt
Dynaudio
www.dynaudio.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: