Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Libratone konkurs

I sidste uge blev Libratone officielt erklæret konkurs iflg en meddelelse i Statstidende.

Virksomheden nåede at have lidt over 10 år bag sig, den blev stiftet i 2009 af tre danskere, men blev fem år senere solgt til Kina. Nerds.dk var kort efter salget forbi det danske hovedkontor i Nordhavn i København til en produktpræsentation, og dengang var både ambitioner og mulighederne mange. Det er særdeles ærgerligt da Libratone ganske vist primært laver Bluetooth-produkter, men havde faciliteter der vil gøre de fleste større producenter en smule misundelige.

Libratone har desværre haft en længere periode med produktmodning, og på trods af mange gode produkter der har solgt godt, og en butik på strøget i København, så er der ikke blevet tjent penge nok til at genererer et overskud på noget tidspunkt. Da 2019 begyndte var der over en halv milliard kroner i underskud, og det har man ikke kunne forbedre.

Samlet set har Libratone tabt over 680 millioner kroner, heraf 264 millioner bare i 2017-2018.

Finans.dk har interviewet kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt der afslører at man arbejder på at finde en køber, og at man allerede har flere interesserede, og forventer at få virksomheden solgt i løbet af nogle uger.

Årsagen til konkursen tilskrives primært Coronaepidemien da man ellers havde fået vendt selskabets drift til at være overskudsgivende.

Det er Libratone selv der har erklæret sig konkurs, og ikke en kreditor eller lignende. 

Kilde: Finans.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: