Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

B&O hårdt ramt af COVID-19

Coronavirus tvinger B&O til at skaffe 400 millioner ved salg af aktier.

Det sker via en fortegningsemission hvor de eksisterende aktionærer for lov at tegne nye aktier før alle andre. Der skal skaffes ikke mindre end 400 millioner kroner.

I en fondsbørsmeddelelse skriver B&O:

Bestyrelsesformand Ole Andersen udtaler: ”Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale COVID-19-krise. Som andre forbrugerbrands er vi påvirket af de nedlukninger, der er indført i de fleste lande verden over, og det står klart, at krisens varighed og omfang vil fortsætte med at påvirke salget på flere markeder. COVID-19 rammer os på det værst tænkelige tidspunkt, da vi netop havde lanceret vores nye strategiplan og var begyndt at se effekterne af de mange initiativer, som vi har eksekveret på de seneste seks måneder for at forbedre vores finansielle performance. Denne positive udvikling er blevet stoppet af denne ekstraordinære situation, og derfor er der behov for at rejse yderligere kapital for at styrke kapitalgrundlaget.”

”Vi har allerede sikret opbakning fra en række institutionelle investorer, inklusive vores tre største danske aktionærer ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden. Desuden har bestyrelsen og direktionen besluttet selv at investere og midlertidigt at reducere deres løn og honorar med 20%. Derudover har vi også brug for støtte fra de resterende omkring 24.000 aktionærer, og jeg opfordrer derfor kraftigt alle Bang & Olufsens aktionærer til at stemme for bestyrelsens forslag, da det kræver tilslutning fra 2/3 af de repræsenterede stemmer på den ekstraordinære generalforsamling til de forslag, der skal sikre Bang & Olufsen.”

Der forventes en omsætning på 2.2 milliarder for 2020/2021, og lancering af mindst 10 nye produkter. Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: