Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Buchardt Audio A700

Trådløs og aktiv gulvhøjttaler med DSP og rumkorrektion

Buchardt Audio har efter adskillige års platformsarbejde endelig lanceret en gulvmodel der er aktiv. Den har fået følgeskab af den aktive standerhøjttaler A500.

Hjertet i systemet er Buchardts Stereo Hub der sender trådløst til A700. Hub’en giver desuden også mulighed for at slutte kablede kilder til systemet så man stadig kan bruge sin cdafspiller, pladespiller eller sit TV. Alle moderne standarder som Chromecast, Airplay, Spotify og ikke mindst Roon understøttes naturligvis, og det gør alt andet der kører DLNA UpnP og Bluetooth også. 


Men mere vigtigt – så tillader hubben adgang til rumkorrektion og equalizer funktioner via Buchardts egen app der ikke overraskende bare hedder, Buchardt App.
På papiret er højttaleren stadig ikke helt enkelt. Hver højttaler er udstyret med 4x 150 watt klasse D moduler til at styre den lukkede 3.5-vejskonstruktion der er udstyret med en 0.74” tekstildiskant i en CDC waveguide, 6” mellemtoneenhed, og 2x6” basenheder på både front og bagsiden. På trods af at være en trykkammerkonstruktion, så er frekvensgengivesen opgivet til 17.40.000Hz med kun 1.5dB afvigelse. Delefrekvenserne er 100Hz, 250Hz og 2800Hz.


DSP-delen er opgivet som en firekernet processor, imens at DAC-delen udgøres af to CS4398 chips. Den trådløse del følger Wisa standarden, og leveres i 24bit/96Khz, og understøtter op til 7.1. Både RCA og XLR kan tilsluttes. Der gives intet mindre en 10 års garanti på produktet, og 2 år på elektronikken. Der medfølger flere forskellige spikes og afkobling. 


Der er ifølge Buchardt lavet intet mindre end 5400 målinger der har bidraget til optimeringen fra S400. Der køres rent digitalt – Pure Digital Signal path – med en forsinkelse på en sampling, altså 1/96.000 af et sekund. 

” This means that we can ensure that the package of bits stored in the mastering studio where the music is recorded can be transported without any loss directly into the heart of the speakers, where our perfectly matched signal path takes over the processing of the data. The benefit of the WiSA technology is, that not only is the signal transfer lossless, it is also controlled in the receiver side, such that the actually received data corresponds 100% with the data sent out. If not, it is sent again. Therefore, we are 100% sure, our speakers are provided with the exact same signal as input to the system. No coloration or degradation. This pure digital signal (PDS) is fed directly into our quad-core DSP, where we do state-of-the-art processing, to optimize the signals for each individual driver to perfection.”
- Buchardt Audio


Brugen af DSP er ikke tilfældig, men udnytter de 2700 målinger der er lavet på hver enhed. Det giver mulighed for resonansfri gengivelse, og med et mål om en så lineær gengivelse som muligt. Herudover formår systemet at kunne overvåge systemet så der ikke opstår forvrængning, uanset hvor højt der spilles.

Enhederne på bagsiden tjener både at få et større tilgængeligt membranareal for at opnå det mest realistiske lydtryk ved så lav en frekvens som muligt, men giver også muligheden for at udnytte den akustiske spredning til at give et større og mere præcist lydbillede. Alle enheder er gennemmålt og parret baseret på specifikationer. Forstærkeren er fra TI, 100Khz båndbredde og ekstremt lav forvrængning. Forstærkerne og enhederne er lavet til at matche hinanden, og på trods af at de ”kun” er på 150 watt hver, så er den reelle effekt langt større da der ikke opleves delefiltereffekttab som i passive højttalere. 


Ved brug af rumkorrektionsappen fra Buchardt angriber man en af akustikkens værste fjender, rummet udstyret spiller i. Ved at lade appen optimerer, så kan du sætte dig ud over de begrænsninger som dit rum udgør. Dette vil især gøre en stor forskel for dem der har højttaleren placeret tæt på en væg, og man kan samtidig også slippe af med uønsket akustisk forstærkning af især bassen, og særligt undgå refleksioner og forsinket lyd som følge af refleksioner. Appen tillader at alt tunes ind så det passer med, og matcher særligt diskanten, så man ikke oplever bas- eller mellemtoneproblemer grundet ringe akustik. Enhver nyere smartphone er i stand til at foretage disse beregninger på få sekunder og sende resultatet til Stereo Hub’en. Pt. er det kun en feature der understøttes af iPhone 6S eller nyere da appen kalibreres efter hver specifik model af iPhone.


Dette betyder også at der tilbydes forskellige tunings til højttalerne, og flere vil løbende blive tilføjet der hver især er dedikeret til forskellige scenarier for afpilning og ønsker til lyden der opnås. Dette gør at du på få sekunder kan ændre din højttaler fra lineær studio monitor til et SPL monster, tilbage til optimeret for en lille lejlighed.

A700 sælges fra september.

Prisen ved forudbestilling er pt. 42.950 kroner, med 50.000 kroner som den vejledende udsalgspris.

For yderligere information, kontakt
Buchardt Audio
https://www.buchardtaudio.com/Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: