Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

WOOFit

Markedet for små trådløse højttalere er overrendt, men en enkelt dansk producent skiller sig ud.

Markedet for trådløse højttalere er noget vi længe gerne har villet dække, men efter en del prøvelyt lagde vi det fra os igen - kvaliteten var simpelthen for ringe.

Ud af det blå blev vi dog opmærksomme på WOOFit, en danskproduceret lille højttaler der kom fra en sækkestolsproducent kaldet SACKit... Interessen var rent faktisk reel fra vores side.

Og hvad er Woofit så?
WOOFit er umiddelbart en 1,25” fuldtoneenhed i et lukket cylinderformet kabinet. Forstærkeren tør vi ikke at gætte på, men den er næppe på mere end et par watt. Den er udstyret med et lithiumbatteri, der vist nok er på 430mAh, kan afspille via Bluetooth, har FM radio, kan tilsluttes minijackstik og oplades via USB kabel. Herudover kan den afspille fra SD kort, og alle funktioner tilgås via nogle få indbyggede knapper på siden af cylinderen. Der skulle også være mulighed for at bruge den indbyggede mikrofon til håndfri samtale, samt til at bruge WOOFit med Spotify, to muligheder der dog ikke blev afprøvet under testen. Eneste "minus" ved den daglige brug er, at man lige skal vænne sig til måden hvorpå man skifter kilde.

Indpakningen er lækker og føles som noget, der rent faktisk er brugt tid på. Det testede eksemplar er i en art grafit, som er meget behageligt at røre ved. Den findes dog også i en Gunmetal-finish, som må siges at være den absolut pæneste. Selvom den er lille, så vejer den pænt for sin størrelse. Den er ca. 6 cm bred og 5,5 cm høj.

Producenten angiver selv 3 timers spilletid, men det må siges at være ekstremt konservativt. Den opnåede konsekvent over 11 timers spilletid ved moderat niveau, så de tre timer må være absolut worst case scenario ved fuld skrald. Rækkevidden er angivet til 15 meter i fri luft, og der er ingen problemer med forbindelsen, selv om der er mange betonmure i boligen hvor den blev benyttet.

WOOFit er nem at betjene, og ser som før nævnt ganske godt ud, med et klassisk industridesign og en knaldrød højttalerenhed.

Placeringen er dog som med alt andet ret væsentlig. WOOFit forstår at koble sig til de flader den benyttes på. Så et stort skrivebord, og i nærheden af hjørnet ved en væg, giver et heftigt boost til bassen. I sagens natur kan en så lille enhed ikke afgive megen bas, så den skal hjælpes kraftigt på vej af roomgain, det gør den så også ganske godt.

Men hvordan lyder det?
Frekvensmæssigt er vi ude i en klassisk hængekøje, hvor der er mere bas og diskant, end der er mellemtoneniveau. Bassen er det mest imponerende, hvis man har fået den placeret på en brugbar overflade, men det sker på bekostningen af nuancerne i f.eks Daniel Barenboims klaverkoncerter, eller nyere stykker med Agnes Obel. Til en pris på lige under 600 kroner vejl. er det nu ganske acceptabelt og slet ikke så skidt som så meget andet.

Diskantens problemer opstår primært på kompleks musik, mens at der ved simple numre og på radiopop gives en ganske hæderlig lydoplevelse. Mellemtonen står lidt for meget i baggrunden, og det er synd, for den er faktisk acceptabel. Der kan ved lavt lytteniveau høres rum og rumklangsdetaljer på enkelte numre, men hvis man forventer en ny reference uden at kigge på prisen, så bliver man skuffet. 
Medinas “Velkommen til Medina” er en underlig blanding, for stemmen går fantastisk fint igennem, man kan endda gå så langt som til at påstå, at nummeret er lavet til den slags gengivelse, for den helt dybe baggrundbas går fint igennem efter forholdene, om end tromme- anslagene er kraftigt komprimeret, mens at Medinas stemme er hævet rent niveaumæssigt.

Rammsteins “Keine Lust” mangler naturligt nok noget bas, men mellemtonen og især trommen kommer faktisk udmærket igennem. De lidt finere detaljer forsvinder dog, når højttaleren presses, her kan man i pressede passager ikke høre om lilletrommen spiller med eller uden zeidling. Diskanten er kraftigt skåret ned, men den er der.
Hvis man presser højttaleren så skriger og hyler den, og fortsætter i et hidtil uhørt kompressionshelvede, men enhedens størrelse taget i betragtning er det faktisk imponerende, hvad den rent faktisk kan spille til at starte med.

Samlet set.. 
Generelt er den glimrende til forsimplet popmusik, og forvrænger knapt så meget som en mobiltelefon skruet op på fuld hammer.

Det er ikke en hi-fi-højttaler, men reelt en overdimensioneret diskantenhed i et lukket kammer til 600 kroner, og til dén pris er der intet at udsætte. Den er perfekt til en gang Motörhead på kontoret, når man arbejder, eller en gang techno til strandfesten uden anlæg, og så passer den lige i bukse- eller jakkelommen.

For yderligere information, kontakt
SACKit
www.sackit.dk


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: