Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

KaDo kabler

Vi har testet den nye danske producents højttaler- og signalkabel, og du kan godt finde dankortet frem.

KaDo kabler en spritny spiller på det danske hi-fi-marked. Ud over kabler laves der også højttalere midt på Fyn. Sortimentet består pt. kun af et højttalerkabel, og et signalkabel med enten RCA eller XLR terminering.

Det er mildest talt småt med tekniske oplysninger omkring produktet på firmaets hjemmeside, men det er rent visuelt en meget enkel og diskret opbygning og, hvad højttalerkablet angår, udstyret med Z spader.

Spørger man producenten, kommer der lynhurtigt svar, og kan derfor videreformidle at signalkablet, der i den testede udgave var med RCA stik, består af 2 stk. 0.326mm2 inderledere af forsølvet oxygen-fri kobber, der er isoleret med et lag Kapton og derudover betrukket med en Teflon-kappe. Ud over dette ligger der en forsølvet kobber skærm i en Kapton-kappe. Stikkene er guldplateret kobber med alukappe og gummiaflastning af kablet. Det kan tilføjes, at kablet sidder meget stramt og tæt til bøsningen på signalindgangen.

Højttalerkablet består af 2 stk. individuelle ledere på 1.31 mm2 forsølvet oxygen-fri
kobber. De er hver for sig betrukket med et lag teflon, der herefter bliver snoet.
Stikkene er 4 mm banan Z-plugs, som har til formål at sikre lav masse og god kontakt. De er fremstillet af en guldbelagt beryllium/kobber legering.

Og hvordan lyder det så?

Kado Speaker

Generelt må kablerne siges at være både neutrale, velopløste og åbne i deres gengivelse. Hører man Dire Straits' “Sultans of Swing”, får man en meget ren og åben gengivelse, metallydene kommer godt i gennem uden at blive agressive, og opløsningen kan der ikke sættes en finger på.

Alle de små mikrodetaljer er med og den øvre bas/nedre mellemtone er virkelig godt nuanceret. Bassen er hurtig og let til bens, men har stadig den rigtige træskobas-fornemmelse uden at blive sløv eller ulden i lyden.

Der er en flot gengivelse af rum og udklingninger og timbre. På Lumsk nummeret “Dunker”, er et fast og præcist perspektiv, der virker meget urokkeligt horisontalt. Ligeledes hér er der hul igennem på den meget dynamiske mellemtone, og med en bas der er massiv og hård uden dog at miste nuancering.
Bassen nuancerer sig med musikken, og er lidt mere svag, slank og tilbagelænet på “Beat it” med Michael Jackson. Der er en meget let og flydende gengivelse, der timer godt uden at instrumenterne dog flyder sammen, kombineret med en flot instrument adskillelse. Bassen er fast og dynamisk med god anslagskraft og hænger godt sammen med resten af lyden, der alt i alt giver en neutral og meget homogen oplevelse.

Til kr. 5995,- er der ikke noget at klage over. Og selvom lederen kan virke lidt tynd, var der ingen begrænsninger at spore under testen. Kablet er meget diskret, og er ikke for dem, der vil have bling-bling. Det er for dem, der vil have hi-fi uden så mange dikkedarer. Lydsignaturen er åben, sammenhængende og neutral med god dynamik og opløsning, og som den meget korte beskrivelse indikerer, så føles det som om at kablet ikke rigtigt farver eller ændre signalet ret meget.

 

KaDo RCA

Opbygningen er, som beskrevet tidligere, meget enkel og diskret, og det er ikke et kabel man køber for at imponere vennerne med bling-bling og gennemsigtige kapper, det er designet til at indikere mest mulig velstand hos indehaveren. Det er, hvad det er; Et signalkabel. Hverken mere eller mindre.

Lyden har samme signatur som højttalerkablet og giver en rigtig god instrumentgengivelse på det meget dynamiske “Take the Power Back” med Rage Against the Machine. Soundstage er meget præcist gengivet, og afslører eksempelvis, at den ene hihat er gengivet i højre højttaler, mens at trommesættet generelt er placeret en smule til højre for den venstre højttaler. Den meget direkte og lidt ferske indspilning bliver yderst fornuftigt gengivet over hele frekvensområdet, og bassen har den dynamik og anslagskraft som Rage Against the Machine nu engang skal have.
Der er gennemgående et højt niveau af opløsning og fine "hi-fi-udklingninger", der næppe er tænkt over på især trommesættet. Guitaren er rå og direkte. Hele optagelsen er dog en lille smule slank i nedre mellemtone. Gengivelsen har desuden en fin anslagsmarkering på trommeskinnet, og detaljegraden er væsentligt højere, end man skulle forvente fra en gang rå garage rock.

Infected Mushrooms “Albibeno” byder på en massiv og fast dynamisk bas, der er hårdslående og lige på beatet hver gang. Der er en gennemgående homogen og sammenhængende klang, og nummeret er usædvanligt nuanceret og velopløst for et technonummer.

Lisa Ekdahls “Bortom det Blå” fremstår meget ren og meget klar, virkelig dynamisk og med en fremragende åben mellemtone og top med fine overtonegengivelse og udklingningerne på alle de småinstrumenter er med. Trommerne og bassen lægger en dynamisk og subtil, men alligevel detaljeret grundrytme. Tingene timer godt, og der er intet, der stikker af. Den svenske sang-alf er levende og tilstedeværende i gengivelsen, og stemmen bliver gengivet med en naturlighed, så man pga. energien føler, at hun nærmest er fysisk til stede i rummet.Til kr. 3495,- for et sæt er det ikke svært at anbefale dette velopløste og homogene kabel. Og så må man "overleve", at det kun er lyden, og ikke kablet, der skriger high-end. Kablet gør ikke ret meget, det er der bare, og det er jo også pointen med et signalkabel.

Der skulle også være et coax kabel på vej efter samme opskrift, så mon ikke det bliver ganske fint?

 

For yderligere information, kontakt
Producent
Kado Sound
www.kado-sound.dk

Forhandler
Studiosound
www.studiosound.dk

 

 


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: