Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sony SRS-BT50

Plasticlyd i plastic indpakning...

Markedet for små trådløse højttalere er stort. Sonys bud hedder BT50, og differentierer sig ved at være stænksikker, have NFC og lang batterilevetid.

Kabinettet er lavet i plast med en stofagtig konstruktion viklet omkring, samt et “øje” til at fastgøre enheden til rygsæk eller andet. Stoffet fås i flere farver.

Indmaden består af to 1,36” enheder, samt 2x2,5 Watt-forstærker af ukendt type.

Batteriet er opgivet til 10 timers drift, men der kunne uden problemer presses 12 timer ud af det testede eksemplar.
Designet er… kedeligt. Man må antage, at målgruppen er yngre mennesker, og hér har mange konkurrenter altså et noget mere “spiffy” design.

Højttaleren forbindes med enten NFC eller Bluetooth, og det foregår både nemt og hurtigt.

Højttaleren kan lægges på ryggen, eller vinkles på siden for bedre retningsbestemmelse. Desværre er spredningen lavet så stor at meget af lyden reflekteres direkte ned i underlaget ved en vinklet position; faktisk så meget at lyden bliver fuldstændigt smadret og ukendelig.

Prisen ligger på 749,- vejl.

Lyden… Eller noget.
Det var ikke de store forventninger der var til lyden. Alligevel var den en skuffelse. Diskanten har tøndelyd for alle pengene, men har dog stadig en vis opløsning og en smule dynamik, men hifilyd er vi lysår fra. Til gengæld er mellemtonen godt gemt væk. Den øvre mellemtone vågner dog med mellemrum op, og afgiver lidt rumklang. Der er ikke megen bas, men dét der er, bliver forstærket og giver en mørkere klang når der spilles på siden. Hér kobler den væsentligt bedre med underlaget, men mellemtonen glider yderligere i baggrunden og kan ses forsvinde i Begivenhedshorisonten i et sort hul. Stemmegenkendelsen er til gengæld mulig, og en smule nuancering er der da også blevet plads til.

Adeles “Cold Shoulder” har en lilletrommegengivelse, og hele mellemtonen inde i en basfattig tønde også. Mellemtonen fremstår desværre ekstremt tynd; diskanten kommer reelt ikke ud af højttaleren, undtagen når den vinkles. Hér bliver Adele fanget på bunden af tønden og løber tør for ilt. Kompression er der til gengæld rigeligt af.


Apocalypticas “”Worlds Collide” er tynd i bassen, diskanten mangler enhver form for nuancer eller detaljering. Mellemtonen er totalt komprimeret væk og kun diskanten hæver sig over det massive mudderskred der, vist nok, gemmer på en cello eller to. Til gengæld er det hele fanget i tønden sammen med Adele, der for længst er gået bort.

Beethovens “Für Elise” tager man hurtigt bort igen. Den manglende opløsning i diskanten får desværre anslagene på tangenterne til at lyde som en 8 bit midi-fil fra midten af 80'erne. Til gengæld er der også godt med forvræningnig hele vejen igennem...

Eric Claptons “Cocaine” savner godt nok alle detaljer i mellemtonen, men så er diskanten også både hård og livløs samt savner enhver form for opløsning. Man kan dog følge rytmen, idet at lilletrommeanslagene kommer nogenlunde igennem, og det er nok meget godt, for basgangen er der stort set ikke, og stemmegengivelsen er så horribel, at man bliver i tvivl om det mon er Mark Knopfler på stoffer, der synger i stedet.

Infected Mushrooms "Albinbeno" sender tankerne tilbage i tiden... Mest af alt til min første transistorradio og radioavisens intro-jingle. Men ak...på dette nummer ledsages den af en ikke- eksisterende bas og en enormt komprimeret mellemtone der udvisker ethvert anslag eller udringning - diskanten er godt mudret og byder på dåselyd af den mest klassiske karakter.

Er SBS så et dårligt produkt?
Nej, ikke ift. hvad det skal; Det skal være trådløst og kunne holde til udendørs vejr og være billigt. Men kigger man nøgternt på det efter en absolut skala, så er det "Kinaplast" i samme nederdrægtigt ringe kvalitet som alle konkurrenterne; endnu et ligegyldigt plasticprodukt vi kunne have været foruden. På samme måde som andre asiatiske og amerikanske producenter kan man blive forbløffet over at samme firma kan levere både l . . t og lagkage uden at skelne til noget der bare minder om en ensretning i kvalitet, og om ikke andet have en minimumsstandard for hvor ringe et produkt må være.

Markedet er sikkert stort for den type produkter, men Sonys grundlæggere Ibuka og Morita ville rotere i deres grav hvis de så de produkter Sony leverer til forbrugerne anno 2015. 

Pris: 749,-

Specifikationer:
2-kanals højttaler
Højttalerstørrelse 39 mm x2
Udgangseffekt5 W (2,5 W + 2,5 W)

For yderligere information, kontakt producenten:
Sony Danmark
www.sony.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.