Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sony MDR 10RC

High-res Audio hovedtelefoner til acceptabel pris.

Sony MDR 10RC er en af de mindre modeller i Sonys High Resolution Audio hovedtelefoner.

Under sloganet “Som kunstnerne virkelig havde tænkt sig det” har Sony i den seneste tid lanceret en masse produkter, der er beregnet til at kunne give en optimal gengivelse ift. de mange nye højopløste formater, som de sidste par år har budt på inden for audiobrancen.

Sonys involvering i udviklingen af nye højopløste formater som DSD taget i betragtning giver det faktisk meget god mening, omend det er svært at markedsføre den slags, uden at tingene bliver lidt poppede.

En af målsætningerne med denne type produkter er, i hovedtelefonsammenhæng, også at produkterne kan tages med på farten, og eksempelvis kan klappes sammen. Herudover har man valgt en løsning, hvor produkterne har maksimal integration med Sonys egne tablets, afspilningsenheder og mobiltelefoner, samtidig med at designet er lavet så tiltalende overfor den almindelige køber som muligt.

Hovedtelefonen er en klassisk on-ear med en 40mm neodynium-driver og en lukket konstruktion.

MDR 10RC sidder ganske fint, og er elegante, men...selve ørekoppen skal vinkles meget direkte mod øret, ellers forsvinder halvdelen af lyden. De er komfortable, men er ikke vanvittigt store. Ørerne sidder dog fint. Bøjlen kan reguleres i små trin, og er ganske elegant at se på. De drives forholdsvis nemt.

Byggekvaliteten er også OK for prisklassen, og det virker som om, at Sony har gjort hvad de kunne for at man føler, at man får et velproduceret produkt selvom det ikke ligefrem er producentens dyreste model.

Prisen varierer derimod en hel del. Da snak omkring produktet først blev påbegyndt stod MDR 10RC til kr. 1299,- vejl. Den er nu nede på kr. 949,-, og er set enkelte steder til lidt lidt over kr. 500,- uden at være på tilbud. Det gør desværre også MDR 10RC rigtigt svær at bedømme når der skal bedømmes ydelse ift. pris. Der er dog en antagelse om, at prisen ikke stiger, og derfor er pris/ydelsesforhold bedømt efter den lave pris (kr. 505,-).


Lyden

Dave Brubeck Quartet, “Blue Rondo á la Turk” byder på en fin transparens i diskanten, sax og bækkengengivelse går fint igennem uden at stikke af, og dynamik samt opløsning tillader tydeligt at høre støjgulvet i optagelsen. Dynamikken på tammerne er også fin, og anslagsenergien fornemmes fint på tam-slagene.

Buena Vista Social Clubs “Orgullecida” har en smule mørkere og mere lukket stemme end normalt. Der er fint med rum og opløsning, men dog ikke helt så åben som det normalt opleves. Lilletromme- og bækkenanslag står dog velopløste i baggrunden og med rimelig dynamik.

Apocalyptica’s “”Worlds Collide” har en lidt overdøvende bas, og mellemtonen har derfor en lidt mørk glød. Dette går desværre også ud over lilletrommeanslagene der lyder som om, der er kommet et håndklæde på trommeskindet. Det medfører desværre også en del lukkethed i diskanten der ikke får den luftighed, som den fortjener.

Eneste reelle skuffelse er Infected Mushrooms “Apogiffa Night”. Nummeret mangler detaljer og opløsning på det ellers så åbne technonummer, men bortset fra en hårdslående og dynamisk bas, så er der desværre ikke så meget positivt at komme efter fra ca. 80 Hz og opefter.

Dire Straits' “Sultans of Swing” har en lidt ulden diskant der står lidt tilbagetrukket i lydbilledet. Bassen er meget tyk og en smule ensformig, og drukner desværre mellemtonen en del. Opløsningen i mellemtone og diskant er OK uden at imponere, men den mørke mellemtone mangler noget energi i anslagene på trommer og guitar.

Bassen er gennemgående tilfredsstillende, rent dynamisk, omend den niveaumæssigt har fået et løft.

Lumsk “Dunker” har en sangstemme der lyder lidt som om at den er fanget i et væsentligt mindre optagerum end normalt. Den er desværre lukket noget til. Mellemtonen og bassen flyder en del sammen og fremstår lettere udefineret. Det man kan høre, er dog ganske dynamisk.

Generelt klarer MDR10RC sig bedst med musik der ikke er alt for kompleks, og ikke går for dybt.

Samlet set

Neutrale er MDR100RC ikke helt; mellemtonen og diskanten kommer fint igennem, men der er et klart hæv i mellembassen, der på især rocknumre hurtigt bliver lidt for meget. Opløsningen kunne også være bedre. Man kan godt undre sig over, at man har formået at lave en acceptabel dynamisk hovedtelefon, men åbenbart har pillet lidt for meget på loudness knappen. Ørekopperne skal sidde direkte på øret. Den mindste afgivelse og halvdelen af lyden mistes. Til prisen er ydelsen godkendt, men så heller ikke mere.

Pris: Varierende, 1000 kr. vejl. på Producentens hjemmeside, set til lidt over 500,- flere steder, vejl. pris ved anmeldelsens start 1299,-

Specifikationer:
Vægt165 g
Lukket type
Driverenhed 40 mm
Frekvens(Hz)5–40.000 Hz
Følsomhed (dB/mW)100 dB/mW
Magnet Neodym
Impedans (Ohm)40 ved 1 kHz


For yderligere inforamtion, kontakt
Sony Danmark
www.sony.dk


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: