Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sackit Headphones

Den lille danske producent Sackit vil også være med på den trådløse bølge

Markedet for trådløse hovedtelefoner, især dem med aktiv støjreduktion, ser ikke ud til at blive mindre, og vi må nok erkende at det er kommet for at blive. SackIt, der egentlig producerer sækkestole og som vi tidligere har anmeldt en lille Bluetooth højttaler fra, vil også være med i legen og ikke mindst de markedsandele der ligger i det.

Hovedtelefonen er ganske enkel. Hovedbøjlen er i aluminium beklædt med proteinlæder, og selve ørekopperne er i en slags hård plast med aluminimums-knapper og samme type proteinlæder.
Meget enkelt, meget visuelt tiltalende, og så er de ganske behagelige at have på.
Hvis man skulle undre sig så er proteinlæder lavet af olie, i form af en plastic-base bundet til stof som en erstatning for rigtigt læder fra dyr, dels grundet omkostninger, men også af hensyn til den politiske ukorrekthed i at bruge rigtigt læder. Med prisen in mente er omkostningerne dog nok den primære årsag. Der er nu heller intet i vejen med proteinlæder, det er rart og behageligt, ganske holdbart, og nemt at rengøre. Der er naturligvis justérbar bøjle og drejelige ørekopper.

Hovedtelefonen trækker klart sport i designet fra Parrot Zik og B&O Plays H serie, og det er åbenlyst at det er samme kvalitets- og designfornemmelse at man forsøger at opnå til under den halve pris. Med en vægt på 168 gram er vi nede i en af de absolut letteste konstruktioner vi længe har set, på trods af en bastant konstruktion der virker ganske solid.

Herudover skal bemærkes at komforten når de bæres, på trods af at det er on-ear som denne skribent ellers ikke er meget for, så trykker de aldrig unødigt på øret, og de er behagelige at have på selv i lange perioder.

Batteriet er nok det største problem. Selvom at forbruget ikke er voldsomt i brug, så aflader Woofit Headphones usædvanligt hurtigt når de ikke er i brug. Dette gør at spilletiden reelt ligger tættere på syv timer end på de annoncerede 12, medmindre at man spiller konstant og uden afbrydelser. Det skal dog nævnes at der er blevet brugt støjreduktion under næsten hele testen, hvilket nok primært har skylden. Der kommer et fint lille bip når batteriet er ved at løbe tørt, desværre kommer det allerede en halv time før end at batteriet løber tør, meget tit, og meget højt, så reelt skal batterilevetiden derfor forkortes med yderligere en halv time.

Betjeningen foregår nemt og smertefrit via knapper på den ene ørekop.

Den aktive støjreduktionen, i daglig tale kaldet ANC (Den går nok ikke i Sydafrika, red), virker. Den er langtfra så effektiv som hos eks. Parrot Zik, men den tager da noget. Desværre forårsager den også en markant tonal ændring, bassen bliver reduceret kraftigt, helt op i øvre mellemtone. Det giver pudsigt nok en mere hifi-korrekt klang, men skaber så også naturligt en noget tynd lyd på langt de fleste instrumenter, men da standardlyden mudrer kraftigt, så vil det for de fleste være det naturlige valg.

Bluetooth virker også fint og nemt, men den bedste lydkvalitet opnåes klart med det medfølgende kabel, som giver en væsentligt bedre opløsning. Der er derfor primært testet med kabel, omend at headsettet også er anvendt under transport og på ture rundt omkring.Som tidligere nævnt har Woofit to forskellige lydkarakterer afhængigt af om støjreduktionen er slået til eller ej. Uden støjreduktion er der en lettere grødet bas og for meget af den, der giver en meget tyk lyd der mangler detaljer og definition. Med støjreduktion er bassen mere præcis, men der er også væsentlige mindre af den, og til gengæld har udklingningerne på f.eks. Dire Straits’ "Sultans of Swing" det ikke for godt og diskanten bliver en smule skarp. Men sidstnævnte var dog mere hifi-korrekt, og er derfor valgt som reference for lyden.

Michael Jacksons “Beat it” timer fint, lydbilledet er dog noget mast, og keyboard-anslagene - ja faktisk hele mellemtonen generelt - har det ret presset. Bassen er nogenlunde defineret uden at imponere, men til gengæld har guitaren god kant og masser af metallyd, det kommer dog på bekostning af en lyd der fremstår lidt grovkornet.

Don Tubolentes “Yello the Eye” fremviser en sjælden dynamik i bas-anslagene, differentieringen i bassen er dog lige subtil nok, og diskanten for fremhævet til at det er helt godkendt. Sangstemmen er dog ganske tiltalende, omend lidt dæmpet.

Anslagsenergien på stor- og lilletromme er god på Dizzy Mizz Lizzys “Love me a little”, og man kan rent faktisk høre efterklangen af tam-skindet der bliver slået an på tromme-rundgangen. Bassen savner med ANC noget fylde, men upåagtet også en del definition. Stemmen er igen lidt halvflad, og det mangler decideret detaljer og lyde i øvre mellemtone, og dette bliver kun værre uden ANC. Til gengæld føles det som om at Tim Christensen står med mikrofonen helt inde i øregangen på en, og det vil mange sikkert kunne lide.

Plas Johnsons Lyserøde Panter tema er faktisk ikke så skidt, den meget direkte lyd passer godt til blæserne på pladen, og da indspilningen er ret god, så får det det bedste frem i Woofit  Headphone. Der er en acceptabel gengivelse, men folk der er vant til åbne konstruktioner vil savner både detaljer, opløsning og rum.

Samlet bedømmelse

Woofit, Sackits første lydprodukt, havde en force som var at man leverede bedre lyd og bedre kvalitet til en billigere pris end konkurrenterne. Men konkurrencen på hovedtelefoner er hård, måske også for hård? Det er en god start, men det skal gøres meget bedre hvis konkurrenterne skal føle et reelt pres.

Vi har tidligere været lidt hårde ved bla. JBL E50BT, men selvom den er dyrere mener vi dog at den er merprisen værd. Ingen af dem når Parrot Zik 2.0, men Sackit som i sammenligning er den billigste, er desværre også den der er længst fra.

Pris: Kr. 999,-

Specifikationer
Bluetooth Solution: CSR
Bluetooth version: V4.0
Trådløs via Bluetooth. Egnet til iPad, iPod, iPhone, PC, MP3 afspiller, Smartphones og alle enheder der indeholder Bluetooth
Support agreement: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Rækkevidde: 10 meter
Batteri kapacitet: 290 mAH
Ladetid: cirka 3 timer
Ladestrøm: 170 mA
Batteritid: op til 12 timer
Driver: Ø 40 mm
Følsomhed: 105dB/1mW (S.P.L at 1KHz)
Impedans: 32 Ohm
Frekvensområde: 20 Hz - 20 KHz
Rated Power: 10 mw
Max. Power: 20 mw
Mål: 165 x 70 x 185 mm
Vægt: 168 g
Materialer: Aluminium og proteinlæder
On-ear headphones
Active noise cancellation: Aktiv støjreduktion er en teknologi, som gør det muligt at minimere baggrundsstøjen fra dine omgivelser. Når funktionen aktiveres opfanger mikrofonen udefrakommende støj, som bliver frasorteret af højttaleren ved hjælp af lydbølger. Derfor har du mulighed for selv at vælge, hvornår du vil lukke omverdenen ind, og hvornår du vil have komplet ro til at lytte.

For yderligere information, kontakt
Sackit
www.sackit.dk


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: