Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Pure Evoke D4

Transistorradioer lyder elendigt, nogle dog lidt mindre, men stadig elendigt

Markedet for transistor-radio dimser der kan streame er fuldstændigt overfyldt. Vi tager et kig på noget man rent faktisk kan holde ud at høre på.     

Pure er ikke ligefrem en ny spiller. Med små 14 år på bagen, og som værende en del af Imagination Technologies, sidder britiske Pure og deres moderselskab på noget der ligner 80% af markedet  for DAB-radioer og deslige. Seneste generation af Evokes Pure DAB-radioer har en model der hedder D4, og den markedsføres på en blanding af design og lydkvalitet samt portabilitet.   

Det testede eksemplar var i hvid, men billedmæssigt synes bøg­ og valnød udgaven dog at  være signifikant kønnere. Den hvide er pæn og anonym, men herfra skal lyde en opfordring til at kigge nærmere på valnødde udgaven der ser decideret smuk ud. 

Radioen har, ikke overraskende, DAB, AUX-indgang og Bluetooth, sidstnævnte virker meget nemt og lige til. Der er også alarmfunktion med snooze og det hele, og den dobler reelt som alarmklokke, ganske nyttigt til både køkken og soveværelse. Den har endda en Kitchen Timer, så kagerne ikke brænder på.

Der er også en fjernbetjening med, den er pæn, praktisk og ikke så stor.   

Det eneste problem med Evoke Pure D4 er sådan set løfterne omkring portabilitet, for det  kræver at man tilkøber - ikke udvider men tilkøber - et batteri. Det er en smule flabet når  grundproduktet koster Kr. 1.499,­ og endnu mere når prisen for batteripakken er Kr. 449,­. Det er  ganske enkelt alt for dyrt for den her type produkt, upåagtet et pænt metal-bærehåndtag og at den har et skandinavisk og enkelt udtryk. 

Radioen er udstyret med et lille OLED display og betjeningspanel der nemt styrer valg af signalkilde og volumen. Lyden kommer fra en 3” fuldtone-enhed, der er en 9 volt strømforsyning med, og en antenne så man også kan tage FM radio. Derudover er der som før nævnt en AUX indgang og en hovedtelefon-udgang der dog sidder på bagsiden, en detalje der ikke lige er helt så gennemtænkt.

Den er ikke ret stor, ca 22 x 18 x 11,5 cm og den vejer 1,4 kg. Designet er meget stilrent, og den passer godt ind i den traditionelle nordiske indretningsstil.

Modtagekvaliteten er ganske ok, og violiner lyder faktisk af violin på P2, men den generelle  gengivelse fra en 3” fuldtone-enhed i et lille kabinet kan modtagekvaliteten dog ikke sætte sig udover. Som radio er talegengivelsen overraskende god, lydbøger og tale­radio er derfor oplagt at bruge sammen med Evoke D4, det samme med podcasts. Bedste anvendelse var som ekstern højttaler i køkkenet via iPad.  

Nu er køkkenradioer ikke lige denne anmelders speciale, men både tale­ og musikgengivelse ligger langt over hvad der ellers er hørt. Der er naturligvis kasselyd, og en frekvenskurve med flere fald og stigninger end en bjergetape i Tour de France, men det er rent faktisk lykkedes at få nogle detaljer og noget opløsning ud af det, så må man leve med at niveauet ikke altid er  korrekt.  

Lyden  er generelt lidt lukket og dåseagtig, den lille enhed udnyttes måske fint, og den er da  også tunet ind til at maksimere talegengivelse, men det går ud over resten af lyden der er ret  indelukket.

Infected Mushrooms “Albibeno” har rent faktisk noget der minder om bas, og rytmen er heller ikke helt skævt ramt. Det er meget simpel musik og det passer fint til radioen.   

Agnes Obels “Falling Catching” er meget ekkofyldt med tydelig transistor-radio lyd, og  klaver-anslagene lyder af plastic. “Riverside” nummeret er endnu værre, og lyder som om at det afspilles i et hult jernrør.

   På trods af transistor-radio lyden er der dog et acceptabelt niveau af stemmegengivelse på Amy  Whinehouse skæringen “You know I’m no good”. Hi-fi bliver det aldrig men det er næppe heller hensigten.    

Enkelt-instrumenter kan identificeres på Dire Straits’ “Sultans of Swing”. Det er ikke meget man hører til dynamik eller stortromme, faktisk er guitar-anslag og stemme det eneste der kommer nogenlunde klart igennem, og de forkølede lilletrommeanslag er fine til mainstream publikum, men vil aldrig imponere hi-fi entusiaster. 

  Kompleks, velopløst og dynamisk musik som Apocalypticas “Worlds collide” bør man holde sig fra; det bliver et stort infernalsk støj-helvede, og opløsningen er som skåret i kvadratmeter store papskiver. I samme åndedrag må det nævnes at basgengivelsen på Infected Mushrooms  “Albibeno” desværre er både blød og unuanceret på et niveau hvor det er stærkt kedeligt. 

Techno er, ikke overraskende, ikke en disciplin som denne DAB-radio bestrider.

 Queens ”Innuendo” mangler ikke bare detaljer, der er hele guitar-stykker og bas-gange der næsten er umulige at  høre selvom at man ved at de er der.  

 Set med hi-fi øjne er Kr. 1.499,­ ikke de store penge, men det kan også høres. Talegengivelsen og  modtagekvaliteten er fin, men alt andet vil være under standarden, og så hjælper det ikke at der skal tilkøbes en batteripakke for at højttaleren overhovedet bliver mobil ...til 30% af hvad hele DAB Radioen koster til at begynde med.

 

For yderligere information, kontakt
Pure
http://www.pure.com/dk/digitale-radioer/evoke-d4/walnut

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: