Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Buchardt Audio S300 MKII - nu endnu bedre

Nu endnu bedre - ganske enkelt

Buchardt Audio tog om ikke hele verden, så i hvert fald store dele af entry-hifi-verdenen med storm, da de kom med deres S200 og S300 modeller. I stedet for at hvilke på laurbærene, så har man valgt det fornuftige og arbejdet med at forbedre produktet.

Prisen er stadig holdt nede på et ret fornuftigt niveau. Alt efter finish koster S300 MKII Kr. 8.995- eller Kr. 9.995,- for et par. Standere i flere designs kan også erhverves for ganske rimelige Kr. 2.000,- kroner for et sæt.

MKII versionen har primært fået et helt nyt delefilter, mere lineær impedans og bedre time-alignment. Det er et 1. Ordensfilter på bassen med baffelstep- og resonanskorrektion. Diskanten kører på et 2. Ordensfilter med fasekorrigerende kredsløb som også sigter efter at forbedre den vertikal udstrålingskarakteristik.Enhederne er stadig fra SB Acoustic, og det er en klassisk 2-vejs basreflekshøjttaler. Diskanten er 1” tekstilmembran, og bas/mellemtonen er en 6” polypropylene enhed.

Terminalerne er solidt og enkelt lavet, og så er der en fin lille navneplade bagpå, hvis man skulle være i tvivl om hvad det er man har købt. Følsomheden er 88 dB, så der skal trods alt lidt forstærkerkraft til, til gengæld får man iflg. Producenten en stort set lineær 4 Ohms modstand så forstærkerne nemmere kan arbejde.
Frekvensgangen er opgivet til 33 Hz - 30 kHz, +/- 3 dB, om det er helt korrekt vides ikke, men de går i hvert fald dybt.

Designet på højttaleren er meget simpelt, meget rent, og meget skandinavisk. Det testede eksemplar var i hvid lak, men der fås også sort og nogle ganske flotte træfiner udgaver.Lyden
Generelt forsøger S300MkII at være sig selv, at give så meget vellyd som muligt inden for prisklassen. Det er drive og musikalsk nerve der er hovedkomponenterne i retten.

Queens “I’m going slightly mad” er ganske velopløst i diskanten, men det koster en smule på skarpheden da diskanten så bliver lidt poleret i lyden. Gengivelsen er stor uden at være overdrevet fyldig, lydbilledet er stort og dybt med en central placering af stemmen der har den rigtige Freddy Mercury klang, og guitar-riffet i B-stykket kommer godt igennem, kombineret med nogle gode stortromme slag.

Højttaleren timer fint på “Sultans of Swing” fra Dire Straits. Ren tonalitet er der ikke helt, men for prisklassen er det langt over gennemsnittet. Der er godt hul igennem til mellemtonen, og særdeles fornuftig kontrol med bassen, der dog synes at have et svagt hæv i den øvre del af sit virkeområde. Diskanten er igen klar og ren, men fremstår også lidt poleret i både guitar-anslag og bækken-anslagenes udklingninger. Transienter og mellemtone gør det godt, og afgiver ikke nogen mærkbar egenlyd men fungerer godt som gengiver, og ikke så meget andet.

Nu er det ikke verdens største højttaler, men der er stadig bas på Tone Vik & Barokkernes udgave af Vivaldis Cantrata Rv 679, omend at det naturligvis er diskanten der er i fokus. Her skuffes ikke, for en af de finere detaljer ved indspilningen er at de forskellige sektioner af instrumenter har forskellig rumklang, og dette formår S300 MkII at differentiere fint imellem.
 

The Police-nummeret Roxanne har en fin anden bølge af efterklangsekko, og her imponerer S300 MKII, men både dette og bassen har som før tendens til en smule oppustethed der giver en falsk forøgelse af anslagsenergien. Ganske charmerende, og nok ikke noget alle vil lægge mærke til, især med prisklassen taget i betragtning.

Michala Petris repertoire inkluderer også Sonata G Major opus 5 no 10 Preludio Adagio fra LA Follia albummet hvor der fortolkes Corelli. Overtonegengivelsen er ganske imponerende, noget af det bedste hørt hvis det skal være til at betale, og som med meget dyre anlæg så lykkedes det at gengive det således at fløjtens energi og efterklang tydeligt hører til.

Joja Wendts “Asturias” giver en meget sammenhængende lyd, omend svagt mørk i signaturen. Bassen er dyb med stram, og klaveranslagene åbne og energifyldte, hvor diskanten leger let og frigjort til det noget tungere beat. Definitionen er igen god hele vejen rundt, og S300 MKII's signaturlyd klæder nummeret ganske fornuftigt da klaveret og trommeanslagene kan have en svag tendens til at blive for skarpe.

 

“Converting vegetarians” fra Infected Mushrooms album af samme navn giver både en hård optrukket linje, med tydelige penselstrøg i tonerne, samtidigt med at transienterne bliver næsten fysiske i deres udtryk grundet transientgengivelseskvalitet og dertilhørende dynamik.

Dizzy Mizz Lizzy’s Forward in Reverse album har også fået den store tur- og det egner S300 MKII sig glimrende til. Bassens dybde er både en velsignelse og en synd. Stortrommen har en halv oktav ekstra i bunden end mange andre gengivelse fra mindre tovejssystemer, men den puster også, og er altid en splitsekund efter den øvrige musik, og selvom at taktfastheden er ganske fin, så bliver det et irritationsmoment i længden hvis man ellers har en akustik hvor den slags kan høres. Resten, det lyder fabelagtigt, men det skyldes lige så meget musikken på numre som “Phlying Pharaoh” og “Mindgasm”. Guitaren har fået lidt ekstra bund, og det klæder den ellers lidt skrøbelige guitarlyd. Det er en subtil fylde, og den klæder langt den meste musik.

“Papillas Samba” Lisa Ekdahl gengives med den nærhed der hører sig til, men ferskheden på optagelsen er væk, og det samme er en del af de små mund- og læbelyde der hører sig til i nedre diskant og øvre mellemtone. Til gengæld byder optagelsen lytteren på en særdeles slagkraftig og stenhård bas, men det påvirker også opad hvor den svenske alf lyder som havde hun fået +10 kg ekstra sul på kroppen.

På “Keith dont go” fra Nils Lofgren fornemmer man tydeligt en virkeligt god sammenhæng i gengivelsen. Dynamikken er der, men selvom det kan høres at diskanten runder kraftigt af og at bunden har fået lidt ekstra pondus, ja så sidder man altså ikke og savner en mere klinisk lyd, og det er S300 MKII's helt store styrke.

Konklusion
Buchardt Audio S300 MKII forsøger ikke at være en klinisk frekvenslineær monitor, den forsøger at være en solid lille hi-fi højttaler, og samtidig noget af det bedste du kan købe i sin prisklasse, og heri lykkes den til fulde. For hi-fi entusiasten der skal have højttalere til at nyde sin musik inden for en rimelig pris er her et oplagt valg. Hi-fi aficionadoen med flere penge på lommen vil gå efter noget andet, men han bør nu stadig overveje et sæt til herreværelset eller stuen, for S300 MKII er en fornøjelse at lytte til.

 

 For yderligere information, kontakt producenten

Buchardt-Audio ApS
www.buchardt-audio.com
+45 26 74 86 80
Email: Buchardtaudio@gmail.com
Skolegade 44C
8600 Silkeborg
Denmark

 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.