Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Beyerdynamic T5P

Transportabel hovedtelefon der også er til hjemmebrug

Selvom hoved tanken er et partnerskab med transportable afspillere, så fungerer T serien fremragende til almindelig hifi brug. 5P udgaven, som vi har nu, er anden generation af en konstruktions og designmæssig formel som Byerdynamic har haft stor succes med.T5P er en lukket konstruktion produceret i Tyskland, der er aftagelige stereokabler (et i hver side) og med en standard 32 Ohms impedans, og egen æske til transport. Som så ofte er ørepuderne med hukommelsesskum, og overfladen er belagt med proteinlæder, så ingen dyr kom til skade under fremstillingen. Hovedtelefonen vejer 350 gram, men ellers er der ikke specielt mange data på konstruktionen. Er man ikke fan af jack-kablet der hører med, så kan der fås et XLR kabel også. Begge er i øvrigt med flettet stofskærm. Selve konstruktionen er i metal, men det må også forventes til denne pris. Taget i betragtning af at man snart har 100 års jubilæum, og i øvrigt er 100% familieejet, så burde man også have taget konsekvensen af sin egen “made in Germany” filosofi og været mere grundig med beskrivelsen af produktet og dets opbygning og materialebrug.


Hovedtelefonen er udstyret med “Tesla Technology” som på godt dansk betyder at enhederne har særligt stærke magnetsystemer bag sig med en styrke på over en Tesla. Det findes der dog også diskantenheder der har, men det virker mest af alt som marketingsfluf, da de øvrige tekniske specifikationer som før nævnt er ret sparsomme. De er dog ganske letdrevne med en følsomhed på 102 dB.

Det er også en hovedtelefon med et prismæssigt stor udsving, men heldigvis gør EAN nummeret at man kan være sikker på at det er samme, der svinger fra 6.200,- til 8.999,-. Om det er er det frie marked der for en gangs skyld er en realitet eller om der er nogen der er bedre til at følge vejledende markedspriser end andre er så et godt spørgsmål.


Selve bærekomforten er særdeles fornuftig, og kablet virker også solidt bygget. Omend at der herfra generelt kun er positive ord tilovers for brugen af aftagelige kabler, så er det ikke i orden at man skal punge ekstra ud for et XLR kabel i den her prisklasse; det koster altså ikke producenten mange ekstra kroner at smide et med i kassen. Det er simpelthen for nærigt.


Lyden
Generelt er lyden meget åben, med særligt fokus på en særdeles veldefineret mellemtone, og en luftighed der normalt vil tilskrives åbne konstruktioner. 

“Cuarto de Tula” fra Buena Vista Social, præsterer nok den bedste trommeanslagsgengivelse hørt i betalbare hovedtelefoner i mange år. Også de små tilråb står mejslet i granit, og det er nu ganske imponerende. 

Michael Jacksons “Beat it” fremstår dog en lille smule ’diskanteret’. Mellemtonen står dog ganske skarpt defineret og klar. Timing en i instrumenterne er fin uden at man bliver blæst bagover, men den svage men dog hørbare diskantering er første gang at T5P MKII ikke er fantastisk.Der er særdeles stram og korrekt stortromme og hihat gengivelse på Dizzy Mizz Lizzys “Love me a little”. Tim Christensen har også en fin stemme, og hele gengivelsen er meget stram og korrekt, men der er små lyse hvislelyde på hihatten som ikke stemmer helt overens med resten.

Joja Wendts Mit 88 Tasten um die Welt “Cis-Moll Prelude” byder på virkelig god og skarp trommegengivelsen, den rammer dynamikken og energien i lilletrommeanslagene særligt godt, bassen er noget mere rund og blød i det, men klavergengivelsen har lidt ekstra fylde uden at det går ud over det "swing" er er på særligt nummeret brostykke.

“The Devil may care” fra Eleonora Holiday er smukt gengivet, instrumenterne er klare og tydelige, kontrabassens øvre register har måske en smule tendens til svag overstyring. Resten er dog klart og rent, dog med en let lys slagside. Dynamikken og opløsningen er til gengæld rigtig fin. Gary Boyles “Grumble” sidder lige i skabet med en enormt realistisk og korrekt hihat gengivelse, hvor metallyden rent faktisk kommer frem. Igen: meget dynamisk. Både tromme og guitargengivelse er noget af det bedre inden for kategorien “hovedtelefoner der er til at betale”. 

“Take five” fra Dave Brubeck Quartet rummer meget hul igennem til saxofonen, men man savner måske det sidste detaljelag. Luftigheden, og anslagsenergien i musikken er dog bevaret.

Lumsk “Dunker” sidder fint i skabet, den tydelige akustik fra optagerummet, selve rumgengivelsen om man vil, fra stemmeboksen som stemmen er indspillet i, træder tydeligt frem, og man hører i langt højere grad optagelsen end stemmen som sådan, en meget monitor-agtig gengivelse, men som her er helt korrekt. Den fanger dog den meget rene og fine norske sangstemmen problemfrit.


Apocalypticas “Grace” bliver leveret med vildskab og detaljer, men også en klar lys signatur. Der er godt hul igennem primært i mellemtonen, men som hovedtelefon er det en af de bedre gengivelser af cellostrengenes egenlyd. Instrumenterne er nemt identificerbare, opløsningen rigtigt god, og der er noget luftighed i gengivelsen som ellers ikke opleves med lukkede konstruktioner normalt.

Radrigo Y Gabrielas “Hanuman” er ligeledes ganske luftig og dynamisk i sin overtone gengivelse såvel som efterklangen af de enkelte strenge der slås an. Det fremgår også tydeligt hvordan at ekko-effekten fra guitarkasseanslagene enten er manipuleret i studiet, eller har haft en dedikeret mikrofon. 


“Albibeno” fra Infected Mushroom spiller højt - meget højt uden at forvrænge, til gengæld er der så meget smæk på bassen at man tydeligt kan mærke hele hovedtelefonen give sig i takt til musikken - uden spor af fovrængning.

Så, særdeles fornuftige, men dog med en tendens til lys klang, men særdeles detaljevillige. Med den rigtige forstærker er det helt klart en hovedtelefon der skal prøves inden at man begynder at købe i +5000 kroners prisklassen.

Pris: 6.200,-

Specifikationer: 
OPERATING PRINCIPLE: Closed
TRANSMISSION TYPE: Wired
REMOTE: Without Remote
NOMINAL IMPEDANCE HEADPHONES: 32 ohms
WEIGHT HEADPHONES WITHOUT CABLE: 350 g
HEADPHONE FREQUENCY RESPONSE: 5 - 50,000 Hz
NOMINAL SOUND PRESSURE LEVEL: 102 dB (1mW / 500 Hz)
SOUND COUPLING TO THE EAR: Circumaural (around the ear)
CABLE & PLUG: 1.40 straight cable (double-sided), OCC 7N copper, textile braided, 3.5 mm jack plug with 6.35 mm jack adapter

For yderligere information, kontakt
EET Europarts
eeteuroparts.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: