JBL 4305P

Af kim, 13 juli, 2022
Af
Bülow Steensen
Nye aktive high-performance højttalere fra JBL i Studie Monitor serien

De nye aktive JBL 4305P bygger bro mellem den forrygende JBL lyd fra studie-serien og integreret funktionalisme.

Alsidighed er det mest dækkende ord for dette sæt højttalere.

Højttalerne har indbygget forstærker i hver højttaler, mulighed for trådløs forbindelse mellem højttalerne, indbygget DSP signalprocessor, højkvalitets D/A konverter, indbygget Chrome Cast, Apple AirPlay 2, Roon og Bluetooth.

 

Det allervigtigste, er dog stadig lydkvaliteten, og det er her at 4305P virkelig skiller sig ud fra mængden.

Højttalerne er en 2 vejs basrefleks konstruktion bestående af en kraftig 5,25” basenhed med papirmembran, og aluminiums chassic for optimal varmeafledning. Diskanten varetages af en hornladet diskant med den patenterede JBL 2410-2 1” kompressions-driver, og et avanceret geometrisk horn.

Hver højttaler har to indbyggede klasse d forstærkere, med en samlet effekt på 150 watts. Der er 125watts forstærker til basenheden, og 25 watt til det meget effektive hornsystem.

 

Fordelene ved at bygge forstærkere og højttaler sammen i et aktivt system er mange. For det første, er det muligt at tilpasse forstærkere og enheder så de samarbejder optimalt. Desuden benytter man et elektronisk delefilter, i modsætning til et passivt filter, hvor der er en del energitab i form af varme.

Hvor mange aktive højttalere på markedet kun har streaming via bluetooth, har 4305P ydermere indbygget Chrome Cast, Air Play2 og er Roon Ready. Bluetooth er altid er komprimeret i mere eller mindre grad, hvorimod man kan streame i fuld kvalitet via netværk. For at opnå optimal kvalitet har 4305 en 24-bit/192kHz D/A konverter indbygget. Den understøtter 24-bit/192kHz ved brug af digital link tilslutning mellem højttalerne og 24-bit/96kHz ved brug af trådløs forbindelse mellem højttalerne.

 

Udover streamingsmulighederne er der masser af kablede tilslutningsmuligheder på højttalerne. Bag på højttalerne forefindes optisk digital indgang, en kombineret xlr/jack indgang og en analog minijack indgang. Den dedikerede XLR analog indgang, gør at JBL 4305P også er den oplagte partner som aktiv højtaler i et surround setup, hvor den kan tilsluttes direkte til en surround processor. Der medfølger ligeldes fjernbetjening (BTLE) til højttalerne for nem betjening

Højttalerne er selvfølgelig i det karakteriske JBL studie-series design, og kabinettet er udført i MDF. Højttaleren fåes i to forskellige finishes. Blå front med kabinet i valnød finér eller med sort front og kabinet i sort træfinér.

Specifikationer:
Bestykning: 5,25” basenhed, Horndiskant med 1” 2410H kompressionsdriver
Forstærkereffekt: 150 watt RMS pr højttaler (125 watt bas, 25 watt horndiskant)
Frekvensområde: 45Hz- 25 kHz (-6dB)
Delefrekvens: 1750 Hz
Streaming: Bluetooth 5.1, AirPlay2, Google Cast Audio, Tidal Connect, Roon Ready
Inputs: Optisk, XLR/TRS, 3,5mm minijack
Subwoofer output med Automatisk delefrekvens tilslutning
Dimensioner: 460,4mm X 596,9mm x 288,9mm)
Vægt pr. højttaler: 6,4kg
Finishes: Blå front med valnød kabinet og sort front med sort kabinet

Pris: 18.995,- pr. Sæt.

Tilgængelighed: Er på lager

For yderligere information, kontakt
Bülow Steensen
http://bulowsteensen.dk/