Wavell sætter en bæredygtig stemmegaffel i den veletablerede lydbranche

Af kim, 20 juli, 2022
Af
Wavell
Hvorfor er genanvendt plast ikke markedsstandard i lydbranchen?

Et spørgsmål som Wavell, der tidligere på året fik en investering i Løvens Hule, allerede stillede sig selv tilbage i start 2020. Siden da har spørgsmålet været i støbeformen hos Wavell, som nu endelig er klar med deres bud på produkter fremstillet i genanvendeligt plast! Disse produkter lanceres i juli 2022, og udfordrer de veletablerede producenter på markedet - både i forhold til lyd og features, men nu også på bæredygtighed!

Det kan være vanskeligt at tilkæmpe sig markedsandele, når man som en mindre producent, er oppe imod nogle af de helt store globale producenter indenfor lyd. Ikke desto mindre er de 3 drenge Emil, Casper og Hjalmar bag Wavell, nu klar med produkter der ikke kun konkurrer på lyd og features, men også med flere bæredygtige tiltag. I tæt dialog med nye råvarer producenter i Danmark og Østrig, er det endelig muliggjort at Wavell, blandt de første i branchen nu kan præsentere to nye produkter i genanvendt plast.

Historien om Wavell
Wavell blev startet i 2019 af de daværende gymnasievenner Emil Degn. Hjalmar Kærn og Casper Christiansen. Til trods for en hård opstart med Corona, fik virksomheden en flyvende start med hele 4.000 solgte par høretelefoner i løbet af det første år. De tre iværksættere øjnede derfor lynhurtigt en god forretning og et gryende marked for in-ear høretelefoner med en formidabel lyd, en eminent pasform, til en pris der ligger væsentligt lavere end konkurrenternes. Et marked og en mulighed som de nu også vil være med til udfordre på en mere bæredygtig vis. En mulighed som også CEO for Lehrmann Ventures Jan Dal Lehrmann og Christian Arnstedt, CEO i Blazar Capital så investeringsværdig i Løvens Hule tidligere på året.


Wavell investerer tungt i en mere bæredygtig fremtid, hvor genanvendt plast er det første tydelige initiativ. Dette giver forbrugerne mulighed for aktivt at kunne vælge bæredygtighed til, indenfor lyd.  Wavell vurdere det skal være lige så stor en selvfølge i fremtidens produkter.

De to nye produkter:

 • Wavell PRO: Høretelefoner som er et videreudviklet PRO alternativ, til bestselleren Wavell TWO. Wavell PRO introduserer for første gang ANC og transparency i en høretelefon fra Wavell, samt top of the line komponenter der afspejles i chipvalget - QCC5141. En 10mm grafen driver og et nemt touchinterface. - (lanceres 28.07.22)
 • Sound Master 2: En videreudvikling af Wavells første højtaler Sound Master. Det er en højtaler der produceres i et begrænset antal på 578 enheder. Hver enhed har en unik nummerering. Dette er for at markere det store skrid som genanvendt plast er. Sound Master 2 byder også på vores nyudviklede stof, der er tykkere og meleret, hvilket giver højtaleren et andet designudtryk. Introduktioner som tydeligt skal statuere den nye vej som Sound Master 2 baner. - (lanceres 20.07.22)

Ovenstående er to produktlancering som har været mere end et år undervejs, og som har været præget af råvaremangel, samt udviklings- og produktionsforsinkelser, men som altså nu er klar til at blive vist til forbrugerne i løbet af juli 2022.

 

 • Vi er unge, og måske naive i vores måde at udfordre status quo på. Men den naivitet giver os gåpåmod til at se muligheder i at ændre og udfordre vores nuværende produkter, så vi kan være med til at revolutionere lydbranchen, hvad vi for 3 år drømte om at gøre. Vi er bestemt ikke i mål med vores initiativer, og vi ved, at der findes meget mere i det lydunivers, vi er i gang med at udforske og etablere os i. Efter mange samtaler med både investorer, samarbejdspartnere og ikke mindst konkurrenter. Bliver vi bekræftet i, at dette er tilpas udfordrende for den allerede etablerede lydbranche, hvilket er fundamentalt for, at vi kan understøtte vores vækst og modne virksomheden. Dog er det i sidste ende kunderne, som er vores vigtigste samarbejdspartnere, og vi har gennem interviews og produktfremvisning fået rigtig god feedback, udtaler Casper Christiansen, der er direktør og produktansvarlig i Wavell.

En rejse og et virksomhedssyn som de to løver og investorer tidligere på året også så som netop essensen af Wavell.

 • Energien i Wavell-teamet er fantastisk, og det er en fornøjelse at se, hvordan de med udgangspunkt i deres passion for god lyd har bygget en virksomhed, der formår at konkurrere med de store og tage markedsandele. Den rejse vil jeg sammen med Jan gerne være med på, og jeg er sikker på, at det nok skal blive en stor og international forretning i løbet af få år, kommenterer Christian Arnstedt, CEO i Blazar Capital.
 • Det er en kæmpe motivation at hjælpe unge mennesker med at realisere deres iværksætterdrøm, og Wavell-drengene har bevist, at de, studierne til trods, kan skabe en god virksomhed bygget på deres store passion for lyd, siger serieinvestor og CEO for Lehrmann Ventures Jan Dal Lehrmann.

  For yderligere information, kontakt
  Wawell
  www.wavell.dk