Metronome har fået ny distributør og lancerer nye modeller

Af kim, 28 august, 2022
Af
Bülow Steensen
Métronome Technologie er kommet til Danmark, og der er nye modeller på programmet

Der findes mange high-end producenter på markedet, men det er ikke hverdagskost at se franske producenter. Men nu er Métronome Technologie kommet til Danmark. Designfilosofien er ganske simpel, nemlig at levere håndsamlede produkter i meget høj kvalitet, der kan afspille både nye og traditionelle formater.

Métronome Technologie blev grundlagt i 1987 af håndværkeren Dominique Giner, der havde stor lidenskab for musik. Inden grundlæggelsen af firmaet havde Dominique Giner designet specielle hi-fi møbler, der var specifikt designet, som en metronome. (En metronome er en lille anordning der benyttes af musikere til af signalere faste taktslag i musikken enten ved lyd eller lys). 
 Møblet var en stor succes med et salg på over 1200 møbler, og det gav Dominique den fornødne kapital til at starte Métronome Technologie med hovedkvarter i Tarn distriktet, sydvest for byen Roquemaure tæt ved Toulouse.
Dominique Giner’s hovedfokus var fra starten primært på cd-afspilleren, som medie, og på optimering af digital til analog konvertering. Og selv om firmaet både har produceret højttalere og pladespillere gennem tiden er hovedfokus stadig rettet mod digitale kilder og konvertering.

Det første produkt fra Giner’s hånd, blev til i samarbejde med Janis, og havde modelbetegnelsen Jadis CD Transport JD 1. Efterfølgende kom produkterne dog under Métronome modelbetegnelsen. Eksempelvis den meget imponerende Kalista CD-transport, der var produktet, der satte Metronome på hi-fi verdenskortet.
I 2014 overtog Christian Bat og Jean-Marie Clauzel Métronome fra Dominique Giner, men Dominique Giner fortsatte som chef-designer.

Métronome Technologies er i hi-fi øjemed stadig et mikrofirma, med meget få ansatte og nogle enkelte franske eksterne partnere, for at sikre at kvaliteten er markedets ypperligste. Eksempelvis er Métronome Technologies en af de meget få
producenter, der selv installerer printkort manuelt.

Firmaet Métronome Technologie har to separate mærker. Metronome og Kalista.

Kalista markedsføres, som et selvstændigt brand, med egen hjemmeside, og er for de kunder, hvor kun det ypperligste er godt nok og pris er uden betydning.

Produkt Nyheder:
Métronome LePlayer4+
LePlayer 4+ er seneste skud på stammen af integrerede cd-afspillere fra Métronome i deres classica serie. Det er en toploaded cd-afspiller, med de kendte dyder fra firmaet, som eksempelvis nem betjening og alsidighed. Den har indbygget high-end D/A konverter og kan bestilles med et DSD256 streaming modul.
Den giver endvidere mulighed for at streame direkte fra en computer eller NAS, og gennem almene streamings tjenester. Streaming modulet understøtter også AirPlay.
Det legendariske ydre design, er stadig identisk resten af serien, men lad dig ikke snyde for alt er nyt under chassiset. 

Dette gælder både elektronikken og den elegante touchpad på toppen. D/A konverteren er tilgængelig via asynkron USB og understøtter PCM (stereo) op til 32bit/384kHz og DSD op til 512kHz.
 Le Player4+ er endvidere udstyret med en helt nyudviklet pickup mekanisme med forbedret hastighed, og perfekt lydløs drift.
Det kompromisløse valg af materialer og byggekvaliteten gør denne cd-afspiller til cd-samlingens bedste ven mange, mange år fremover.

Jean Marie Clauzel, ejer og designer hos Métronome Technologie, udtaler: 
”Jeg er sikker på, at mange lydentusiaster vil elske tilbagekomsten af en integreret toploadet cd-afspiller i vores Classica serie. Som med alle andre produkter i serien, ønskede jeg at tilbyde en alsidig, brugervenlig 3-i-1 enhed med cd-afspiller, konverter og streamer, med løfte om at levere den kendte analoge Métronome lydkvalitet”

Le Player4+ - Tekniske specifikationer:
-    Pickup mekanisme: Suos-Hifi optimeret af Métronome
-    Opløsning: 32 bits/384 kHz dual-mono, DSD512, 1 intern D/A konverter (ES9026Pro)
-    Digitale indgange: Asynkron USB type B, S/P DIF, RCA tilslutning, AES/ EBU, Optical Toslink 
-    Analoge udgange: Ubalanceret 2.5 V RMS @0dB, 47 kOhms, RCA tilslutninger Balanceret 2.5 V RMS @0dB – 600 Ohms, XLR tilslutninger
-    *Streaming: Opløsning : DSD 256 Inputs : Ethernet + USB 
-    Strømforsyning: 3 toroidal transformers with Schaffner filters, 7 independent regulation lines Voltage: 100 – 120/240 V – 50/60 Hz
-    Tilbehør: Métronome fjernbetjening, Delrin spikes 
-    Andet: Forbrug: 35 VA
-    Dimensioner: 450 x 115 x 435 mm, vægt: 11 Kg 
-    Finishes: Sort eller Sølv
-    *Streaming modul er ekstraudstyr

PRISER:
Metronome Le Player 4+    73.500kr.      (Streaming Option  14.000kr.)

Métronome Le Player4 transport & LeDAC2
Métronome har i flere år oplevet en stigning i efterspørgsel på cd-drev, af meget høj kvalitet til en pris, der er til at betale.
 Og nu er fjerde og seneste udgave klar. Le Player4 er et toploadet cd-drev med mulighed for streaming, og er den perfekte partner for LeDAC2 konverteren.
Le Player 4 er udstyret med et helt nyt laser pickup system, et helt nyt elektronisk layout ligesom LeDAC2 er re-designet omkring en ny ESS konverteringsprocessor.
Drev og konverter forbindes optimalt via HDMI, hvor der overføres både det digitale signal samt I2S signalerne. Således Le Dac får overført seperat Clock og seriel data, så den ikke skal genskabe clock’en fra audiosignalet, men istedet får den korrekte data direkte leveret.

Begge enheder er designet, så de matcher hinanden med samme skærme og innovativ touch betjening.

Jean Marie Clauzel, ejer og designer hos Métronome Technologie, udtaler: 
”Det er en stor satsning at udvikle nye produkter i øjeblikket med den udfordring, der er med leverancer globalt på komponentmarkedet – Så vi er stolte af at kunne præsentere disse nye produkter til alle Metronome-fans og lydentusiaster”.

Le Player4 cd-drev - Tekniske specifikationer:
-    Pickup mekanisme: Suos-Hifi optimeret af Métronome
-    Udgange: HDMI (i2S), AES/EBU, S/PDIF.
-    Indgange: Asynkron USB type B, Ethernet  
-    *Streaming: Opløsning : DSD 256 Inputs : Ethernet + USB 
-    Strømforsyning: 2 toroidal transformatorer, 4 uafhængige reguleringskredsløb
-    Tilbehør: Métronome fjernbetjening, Delrin spikes 
-    Dimensioner: 450x410x120 mm  
-    Vægt: 12 kg
-    *Streaming modul er ekstraudstyr
 Le DAC2 - Tekniske specifikationer: 
-    D/A konverter: ES9026PRO 
-    Opløsning: 32 bits / 384kHz stereo / DSD 512 – 
-    Indgange: HDMI (i2S), USB, AES/EBU, S/PDIF, TOSLINK
-    Analoge udgange: balanceret XLR og ubalanceret RCA
-    Strømforsyning: 3 toroidal transformatorer, 6 uafhængige reguleringskredsløb – 
-    Tilbehør: Delrin afkoblings spikes 
-    Forbrug: 40VA maks 
-    Dimensioner: 450x410x105 mm 
-    Vægt: 12 kg

PRISER:  
Metronome Le Player 4    60.000kr. (Streaming Option 14.000kr.)
Metronome Le Dac 2 – 55.000kr

For yderligere information, kontakt
Bülow Steensen 
www.bulowsteensen.dk