Arcam er klar med 4 nye filmstjerner

Af kim, 5 september, 2022
Af
Bülow Steensen
De nye modeller består af 3 surround-receivere og en high-end surround-processor.

Engelske Arcam, der har hovedsæde i Cambridge, præsenterer nu 4 nye surround-modeller.

Det drejer sig om modellerne AVR11, AVR21, AVR31 og AV41.

De nye modeller er Arcams mest avancerede til dato, og understøtter alle de nyeste teknologier, dog uden af gå på kompromis med den utrolig musikalske gengivelse, som Arcam er kendt for at levere i alle deres produkter.

Alle de nye modeller understøtter 8K@60fps, AURO-3D, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X, HDMI 2.1 med HDCP2.3 og HDR10+. De understøtter endvidere også Apple Airplay2, Bluetooth med aptX HD, Google Chromecast, MQA, Spotify Connecct, Roon og TIDAL Connect. Desuden er alle de nye modeller udstyret med dual ESS9026PRO D/A konverter i kombination med ESS reference spændings regulatorer. Det betyder, at de nye modeller er ligeså højtydende på musikdelen som surrounddelen. Noget der altid har kendetegnet Arcams surround-produkter.

Selv med det nyeste indenfor funktionalisme vil lytterummet altid påvirke lyden. For at eliminere denne påvirkning har alle de nye modeller rumkorrektionssystemet Dirac Live indbygget. Der medfølger endda mikrofon til hver model. Dirac Live sørger for at give et større sweet spot, større lydbillede, og klarhed i stemmegengivelse. Og lyden kan fintunes til din helt egen smag.
Modellerne er ydermere forberedt og klar til at kunne håndtere Dirac Live Bass Control. Et system, der baseret på Dirac Live, automatisk maksimerer basgengivelsen fra samtlige højttalere til dit lytterum. Bass Control skal købes seperat på Dirac Live hjemmesiden. 

AVR11 og AVR21 har begge 7-kanaler baseret på traditionel klasse AB forstærkning. AVR11 har 7x85 watt (alle kanaler i drift) og AVR21 har 7x110 watt (alle kanaler i drift).
Ønsker man flere kanaler er det intet problem da begge modeller har pre-out til eksterne effektforstærkere og understøtter op til 12-kanals dekodning for AVR11 og 16-kanals dekodning for AVR21. Ydermere har AVR21 3stk. HDMI udgange (AVR11 har 2stk.) således at man får muligheden for Zone2.

Arcams design team har konstrueret storebror AVR31 med syv kanaler, der benytter den ultimative klasse G forstærker-teknologi. Klasse G implementerer mange strømforsyninger i konstruktionen frem for én enkelt, som er normalen. De mange strømforsyninger samarbejder, og hjælper hinanden, så forstærkeren hele tiden yder sit optimale under de gældende forhold. Med Klasse G kører receiveren effektivt i Klasse A de først 10 watt pr. Kanal. Resultatet er, at AVR31 er en yderst potent og effektiv surround-receiver, der aldrig løber tør for kræfter, når der er behov for det.

Arcam AV41 er en high-end surround processor, der er designet med det formål at levere formidable biografoplevelser I dit eget hjem. Bare se alle logoerne på fronten, der indikerer at AV41 understøtter alle ønskede formater. AV41 understøtter alt som de nye surround-receivere understøtter, men derudover har AV41 analoge XLR-udgange for hele 16-kanaler, så bedst mulig lydkvalitet kan opnås i kombination med separate effektforstærkere. AV41 er endvidere, som alle Arcam produkter, designet, så den båder lyder fantastisk i stereo og i surround, og den er den perfekte partner for Arcams egne effektforstærkere PA720, PA240 og PA410.
”Lyd og billede ydelsen på disse nye surround-modeller er simpelthen spektakulær” siger Jim Garret der er Senior Direktør for produkt og strategi i HARMAN Luxury Audio. ”Kombiner den enestående ydelse, kompatibiliteten, der er den bedste i klassen, ukomprimeret 8K HDMI video og den nye imponerende lyddel, og du får ”value for money” der ikke findes magen til på markedet.”

Priser:
Arcam AVR 11 – 29.995 DKR    
Arcam AVR 21 – 37.995 DKR
Arcam AVR 31 -  56.995 DKR
Arcam AV 41 – 44.995 DKR

Alle modeler er på lager og klar til levering.

For yderligere information, kontakt
Bülow Steensen 
www.bulowsteensen.dk