Audio Solutions og Siltech i Danmark

Af kim, 7 september, 2022
Af
Audiophile.dk
Efter nogen tids fravær er de vellydende højttalere fra litauiske Audio Solutions tilbage i Danmark og du kan koble dem sammen med et andet nyt argentur, Siltech kabler fra Holland

Den vellydende og virkeligt velanmeldte Virtuoso M, som er en større, 3-vejs højttaler, vil være blandt det nye line-up som bliver præsenteret hos den danske forhandler, Audiophile.dk.

 

Audio Solutions' stifter, Gediminas Gaedelis har en masse unikke designløsninger, hvor kabinetterne blandt andet er lavet over en effektiv form for folde-løsningen, som gør samling og montering betydeligt lettere. Al produktion og udvikling sker på fabrikken i Litauen.

Selve kabinetterne til Virtuoso-serien (teknikken benyttes også i Figaro og Vantage) er lavet med varierende matieraler, tykkelser og geometrier hele vejen igennem. Det giver flere akustiske fordele, blandt øget kontrol med vibrationer og eliminering af stående bølger. Det sker da der heller ikke er parallelle plader nogle steder i konstruktionen.

Enhederne er fra danske SB Acoustics, hvor der benyttes Satori M-enheder som laves med Audio Solutions egne membraner i egyptisk træfiber. De er ekstremt stive, lette og har et minimum af egenlyd. 

Sammen med den hornladede 30 mm silke diskant, en 6" mellemtone og 2 7" bas-enheder, spiller Virtuoso M åbent, naturligt og meget engagerende med en meget organisk præsentation.

Virtuoso M kan lyttes sammen med flere andre modeller fra Audio Solutions i efteråret når vi åbner flere demorum rundt omkring i Danmark.

Siltech – kabler fra Holland

Den nye Classic Legend-serie fra Siltech har høstet stor ros rundt omkring i verden, og er den seneste serie der benytter elementer fra den dyre Royal Crown-serie, hvilket blandt andet inkluderer Siltechs egne sølv/guld-ledere med hexagonal geometri og hvor luft er den bedste isolator i forhold til opbygningen af kablet.

Den hexagonale geometri gør at kablerne er meget lidt følsomme overfor indstråling og statisk elektricitet hvis f.eks. de er placeret på et gulvtæppe. Det betyder naturligvis ikke at man ikke skal placere kablerne optimalt i forhold til underlaget.

Isoleringen er lavet med udpræget brug af både Teflon og Kapton, og selvom kablerne er tykke, så er de ekstremt fleksible pga den bløde yderskærm. 
 

Hele serien kommer komplet med single/bi-wire kabler til højttalere, RCA/XLR til signalvejen, USB og coax samt AES-EBU. 

Der er tre modelrækker – 380, 680 og 880, og alle modelrækker har et komplet line-up.

Siltech kablerne kan lånes til hjemmelyt eller demonstreres i vores demorum.

Både Siltech og Audio Solutions kan præsenteres på udstyr fra danske Gryphon Audio, som vi er eneforhandler af i Danmark.

For yderligere information, kontakt
Audiophile
www.audiophile.dk
henrik@audiophile.dk