Gryphon Diablo 333

Af kim, 5 juni, 2023
Af
Nerds.dk
Gryphons Diablo forstærker er blevet opgraderet både udvendigt og indvendigt

Da den oprindelige Diablo-forstærker ramte markedet blev den ikke kun bemærket for sin lyd, men særligt for sit imposante design der mest af alt lignede noget fra Star Wars, sort, monolitisk, industrielt, og med et ekstrem særkende.

Senere kom to ny udgaver, en diskret efterfølger i form af Diablo 120 som vi også har haft anmeldt her på Nerds.dk med stor fornøjelse, og Diablo 300 der var ekstrem integreret highendforstærker, både i pris, opbygning og salgstal. Det er blevet bekræftet at den solgte i tusinder, højest usædvanligt for forstærkere i denne liga.

Nu er det blevet tid til et nyt flagskibsprodukt med Diablo 333 (Djævlens tal værende 666 hvis nogen skulle have misforstået symbolikken) der bygger videre på Diablo 300 der efterhånden har en del år på bagen.

Tallene betyder ikke overraskende at forstærkeren leverer 2x333 Watt i 8 Ohm, og 2x 666 Watt i 4 Ohm – og nå ja, 2x 1100 Watt i 2 Ohm.

Ikke så overraskende er det opbygning og komponentdesign fra Gryphons voldsomme flagskibsserie Apex der er blevet komprimeret til en integreret forstærker.

En række elementer går igen, ikke bare opbygning af forforstærker og effektforstærkerdel, men også TFT touch-panelet som Flemming Rasmussen, Gryphon Audios grundlægger og chefdesigner gjorde til et åbenlyst opmærksomhedspunkt i Apex serien.

Det hele er gennemsyret af detaljer, alt fra speciallavet højttalerterminaler, til fjernbetjeningen i et stykke aluminium, og nem USB opgradering af Firmware.
 

Som med så mange andre integrerede highendforstærkere kan der tilkøbes RIAA og/eller DAC modul. RIaa modulet, PS-3, er naturligvis ren dual-mono og i klasse A fra start til slut, det er fuldt balanceret, og MC kan indstilles bagtil, imens at forstærkerens menu kan skifte imellem MC og MMM. DAC-3 modulet bruger Sabres nyeste highend ES9039PRO kredsløb, og giver brugeren fore digitale inputs.

Prisen er ikke rar, over 200.000 kroner uden DAC eller RIAA modul. Forstærkeren kommer til oktober.

For yderligere information, kontakt
Gryphon Audio
https://gryphon-audio.dk/